meet n'greets

Hieronder een greep uit de artiesten die ik dit jaar heb mogen ontmoeten:


Thrashfest 2010 @ Melkweg Amsterdam 12 December

Eind dit jaar gaat Thrashfest 2010 op tour door Europa. Dit rondreizende thrash metalfestival wordt aangevoerd door headliner Kreator.  Andere bands zijn Exodus, Death Angel en Suicidal Angels. De tour betreft een muziekstroming die een combinatie is van heavy metal en punk en vaak sneller en agressiever wordt gespeeld, precies wat het viertal doet. Kreator stond reeds op alle metalfestivals in Europa (lees: FortaRock, Wacken Open Air, Wâldrock, Graspop, Hellfest, Metalcamp e.v.a.) en heeft een geweldige live-reputatie opgebouwd.  


Volbeat @ HMH, Amsterdam

Vanavond staat de metalhype van nu in de HMH in Amsterdam. Volbeat stond vorig jaar nog in een zaal zoals de 013 maar nu met de komst van hun vierde album, gaan ze een stapje groter.


Apocalyptica @ Melkweg, Amsterdam

In de Melkweg vanavond staat er niemand minder dan Apocalyptica. Ik besluit ditmaal al extra vroeg richting Amsterdam te gaan voor een  mooi dagje uit. Het kloteweer gooide daar aardig wat roet in het eten. Maar goed, rond een uur of zeven stond ik droog in de Melkweg.


Danko Jones @ Melkweg Amsterdam

Danko Jones komt deze avond zijn nieuwe cd “Below The Belt” promoten in de Melkweg. Als support neemt hij nieuwkomers Young Guns mee. Aangekomen bij de Melkweg lijkt het een rustige avond te worden, gelukkig als de eerste act begint, is het al goed druk geworden.


<