Warrant - Rockaholic - Frontiers Records - Out Now

Warrant werd vooral bekend dankzij hun eerste albums “Dirty Rotten Filthy Stinkin Rich”(wat een geweldige titel) en het (2e) album met de gelijknamige titeltrack “Cherry Pie”, beroemd toch wel vanwege de videoclip met de rondborstige dame en het gesmijt met taarten. 

Line up: 

 

 • Robert Mason -  Vocals 
 • Erik Turner -  Guitar
 • Joey Allen -  Guitar
 • Jerry Dixon -  Bass
 • Steven Sweet -  Drums

 

Rockaholic

 

Vanwege de problemen met zanger Jani Lane (overmatig alcoholgebruik) werd deze uit de band gezet. Het werd opnieuw met de man geprobeerd maar op het 1e optreden bleek al dat de man niet van de alcohol af kon blijven, het werd een grote ramp…..

Nadat de vorige CD “Born Again” werd opgenomen met zanger Jamie St. James (van Black ’N Blue) ging men op zoek naar een waardige vervanger voor meneer Lane. Deze werd gevonden in de vorm van Robert Mason. Deze geweldige zanger was ooit zanger van Lynch Mob (George Lynch, ex-Dokken) en zong de tweede CD van deze band vol. Een behoorlijk ondergewaardeerde CD trouwens.

Mason bewijst op deze CD nog helemaal niets van zijn kracht ingeleverd te hebben. Het album start met een paar heerlijk songs die alleen maar riffs en kracht uitademen. Mede dankzij de heerlijke productie van Keith Olsen klinkt dit album als een klok. Van opener “Sex Ain’t Love” tot ware afsluiter “The Last Straw” is dit ouderwets genieten voor de liefhebber van de melodieuze rock.

Een goed voorbeeld van die riffs hoor je in “Show Must Go On” (nee, niet dat nummer van Queen). Kijk, dat is true rock ’n roll! En vergeet vooral de snel langs razende “Cocaine Freight Train” niet!

Mason schittert in de ballad “Found Forever” en met “Tears In The City” heb je nog een ballad om van te genieten. “Home” klinkt leuk maar is minder spannend.

Tracklisting:

01. Sex Ain't Love (03:57)
02. Innocence Gone (03:40)
03. Snake (03:44)
04. Dusty's Revenge (04:26)
05. Home (03:28)
06. What Love Can Do (04:19)
07. Life's A Song (04:09)
08. Show Must Go On (02:48)
09. Cocaine Freight Train (02:57)
10. Found Forever (04:15)
11. Candy Man (04:04)
12. Sunshine (03:53)
13. Tears In The City (03:34)
14. The Last Straw (04:14)

Conclusie:
Misschien is het leuk als deze band eens richting Europa komt…… Live zal dit album vast nog veel spetterender klinken! Er is dus leven na Jani Lane voor Warrant! 

Note: vanaf 20 oktober gaat de band op tour door Europa, tourdates to be confirmed!! 

Link: http://warrantrocks.com

review written by Rob Meijer 


Stream of Passion – Darker Days - Napalm Records - Out now
De meeste kennen de band Stream of Passion inmiddels wel. Sinds 2005 bestormden zij de female fronted metal scene en zijn niet meer weg te slaan. Ze zijn herkenbaar door hun unieke geluid, terug te vinden in alle 4 CD’s. Een veelbelovende band van eigen bodem!
 
Line-up:
 • Marcela Bovio - Lead vocals, electric violin                                                                  
 • Johan van Stratum - bass guitar
 • Martijn Peters – drums
 • Eric Hazebroek - guitars
 • Stephan Schultz - guitars
 • Jeffrey Revet - keyboards & Synths
 
Darker Days
 
 
 
Als female fronted metal fan was ik toch reuze benieuwd naar het nieuwe Stream of Passion album. De band heeft een eigen sound dieweer duidelijk aanwezig is.
 
De eerste keer toen ik het album luisterde leek het alsof de nummers veel op elkaar lijken. Mensen die nog nooit van de band hebben gehoord zullen het met me eens zijn. Maar ik ken de band wat langer om te weten dat ieder nummer toch echt voor zichzelf staat.
Het eerste nummer ‘Lost’ knalt er gelijk goed uit! Een geweldig idee om het album met dit nummer te laten beginnen! 
Het tweede nummer ‘Reborn’ vindt ik persoonlijk een van de beste nummers op het album. Prachtig opbouwend tot het refrein en daar knalt het eruit! De stem van de prachtige zangeres van Mexicaanse afkomst komt hier geheel tot zijn recht.
Op het album horen wij meerdere keren de zangeres in haar eigen taal zingen. Dit maakt het album erg interessant om naar te luisteren. Eens een keer wat anders dan alleen het standaard Engels.
In eerste instantie vond ik het album goed maar ik had niet verwacht dat ik er erg vaak naar ging luisteren, tot ik mezelf betrapte het albumiedere keer te draaien en uitgebreid mee te zingen! 

Het doel is dus toch wel bereikt!
Er zitten veel mooie passages tussen van rustig opbouwend tot knallende muziek. 
Er is duidelijk veel aandacht aan dit album besteed. De instrumenten zijn goed en duidelijk aanwezig en accentueren Marcela’s stem perfect!

Conclusie:
Het is een album waar Stream of Passion zeker trots op mag zijn! Het laat zien en horen dat er veel hard werk en enorme motivatie in zit! Het is een album dat gewoon goed in elkaar steekt!
Ook het artwork is heel gaaf gedaan, zoals te zien is op het frontje. Al is het wel een beetje hetzelfde als de voorgaande albums.
Het is duidelijk dat liefhebbers van female fronted metal deze plaat in hun kast moeten hebben!

Tracklist:
01 Lost (5:27)
02 Reborn (3:37)
03 Collide (5:20)
04 The Scarlet Mark (3:41)
05 Spark (2:36)
06 Our Cause (4:43)
07 Darker Days (4:32)
08 Broken (4:47)
09 This Moment (3:55)
10 Closer (4:37)
11 The Mirror (3:34)
12 Nadie Lo ve (3:04)
13 The World Is Ours (3:49)
 
 
REVIEW WRITTEN BY: JUPITER DARKSHADOW 
 


LIVEREPORT: STREAM OF PASSION @ VERA , GRONINGEN

Het is een herfstige zaterdag in Groningen als Stream Of Passion de avond na de CD-presentatie in Amstelveen op mag treden in Groningen in het al jaren bestaande jongerencentrum Vera. Deze oudere jongere mocht vanavond ook naar binnen en ziet, vlak voordat het optreden begint (er is geen support act), de zaal toch nog redelijk vol lopen. Wellicht zijn er toch veel Groningers naar Graspop Metal Meeting in België?

De band trapt af met “Lost”, ook de openingstrack van de nieuwe CD “Darker Days”. Een sterkere start kun je je niet voorstellen. Meteen volgt “Reborn”.

 

Een speciaal welkom wordt geheten aan een fan afkomstig uit Kuwait. De avond er voor was hij er ook bij. Dat zijn de ware fans of niet dan?

Het wordt 1,5 uur genieten van sterke, beukende songs. Een strak spelende band met natuurlijk frontvrouw Marcela Bovio in de spotlight, zelfs letterlijk. Getuige de tussen de monitoren opgestelde spotlights.

 

Af en toe werd gas terug genomen en was er een rustpunt waarbij Marcela ook haar elektrische viool gebruikte. Maar daarna was het weer ‘back on track’ en ging de beuk er weer in. Met flitsende solo’s van gitarist Stephan en de altijd energieke Johan van Stratum (bass) gebruikte weer het hele podium. De band had er duidelijk zin in. De set bestond uit een mix van oude nummers maar de nadruk lag natuurlijk op de nieuwe songs.  Zelfs de bonustrack, “The Hunt”, beschikbaar op de digipack versie van de CD, werd uitgevoerd.

 

De set werd afgesloten met het nieuwe “The World Is Ours”. Het publiek wil nog meer en de band moet terug komen voor twee toegiften. Met “Haunted” komt er toch echt een einde aan het energieke optreden.

Na afloop mengt de band zich al gauw onder het publiek en is er alle tijd voor handtekeningen en foto’s met fans.
Speelt de band bij je in de buurt en je houdt van gothic metal? Ga het dan zien. Check de tourdates op : www.streamofpassion.com

 

Review and photography by Rob Meijer.

 


LIVEREPORT: BLACK LABEL SOCIETY @ ATAK ENSCHEDE

In Februari liet Zakk Wylde samen met zijn mannen van Black Label Society de Melkweg in Amsterdam nog beven op zijn grondvesten. Deze godlike gitaarvirtuoos speelde daar de sterren van de hemel en de show was dan ook in no-time toentertijd uitverkocht. Vanavond staan ze in de Atak in Enschede, uitverkocht is het niet , maar de tent is goed vol te noemen als de mannen van Archer het podium betreden. Deze vrij jonge mannen weten het tamelijk tamme publiek toch aardig te vermaken. Hun stevige rock/metal doet mij in ieder geval veel plezier.

 

De vocalist/gitarist speelt een lekker potje gitaar en dit wordt prima ondersteund door bassist en drummer. Prima opener voor een onvergetelijke avond.

Ik behoud mijn plekje aan het hek en besluit eens niet nicotine naar binnen te zuigen, zoals normaal tussendoor. De band wou namelijk geen fotografen voor de barrière en tja voor de zoomlens moet nog gespaard worden. Gelukkig duurt het allemaal niet veel te lang voor het doek valt en Black Label Society aan hun feestje gaat beginnen.

 

Verkleed als Opperhoofd ( en dat was deze heerser vanavond! ) komt Zakk Wylde het podium op. Meteen word het nummer Crazy Horse van het laatst verschenen album ten gehore gebracht. En damn wat ben ik blij dat ik oordoppen in heb. Niet vanwege valsheid. Nee het spel was uitmuntend. Het was meer het volume wat erg over de grens van het plezante niveau heenging. De muur met Marshall versterkers stond er dus in ieder geval niet voor niks.

 

Het publiek is eigenlijk het enige dat mij tegenvalt vanavond. Op een paar fanatiekelingen middenvoor is het vrij rustig in de Atak. Ik had met deze brute show en geweldige podium kunsten, een wel iets uitzinniger publiek verwacht.

 

Dan zelf maar even uit mijn dak gaan op klassieker zoals “Still Born”  De band onderling heeft ook veel pret on stage, en het is duidelijk te zien aan de vele hugs en slaps tussen de nummers door dat het een hechte solide team is wat Zakk in de afgelopen jaren om zich heen heeft gebouwd. Ondanks het grote ego waar Zakk vaak van wordt beticht, geeft deze frontman genoeg ruimte over aan de rest van de band.

 

Wat een genot om deze mannen ook in de spotlights te zien feesten.  Ook het publiek krijgt veel aandacht van de band. Menig wijsvingertje en plectrum vliegt hun kant op en met een dikke smile wordt het gejuich ontvangen.

 

Na een dik uur is het helaas toch afgelopen met deze meesterlijke set Rock n Roll. Doorweekt van het zweet ga ik vol adrenaline weer vol gas naar huis. Damn wat een show!

REVIEW AND PHOTOGRAPHY BY: RONALD VAN DE BAAN 


LIVEREPORT: SEPULTURA @ HEDON ZWOLLE

Vandaag in Hedon is er zwaar geschut. Niemand minder dan de Braziliaanse top-act Sepultura komt de grondvesten van Hedon schudden. Wij zijn uiteraard vroeg van de partij, want het kon wel eens goed druk worden

Als voorprogramma staat Burial Earth op het programma.

 

Deze Nederlandse band heb ik al een hele tijd geleden mogen aanschouwen op Jupiters Metalfest. Toen hadden ze mij verrast met een set vol degelijke songs. Vanavond staan ze wederom goed op de planken. Hun stage performance is goed vooruitgegaan. De nummers klinken lekker , ondanks dat er hier en daar toch wat feedback te bespeuren valt. De vrij volle zaal kan in ieder geval van een leuke set genieten voordat straks Sepultura het podium gaat bestormen.

Sepultura

 

We gaan snel een luchtje scheppen en als we weer naar binnen gaan voor de aanvang van Sepultura merken we dat de Hedon afgeladen vol is. Blijkbaar kan Sepultura nog steeds op een grote groep fans rekenen hier in Holland. De lichten gaan uit en daar stormt Sepultura het podium op. Ze gaan meteen vol gas van start en worden getrakteerd op nummers van Alex en klassiekers zoals Refuse Resist. Dead Embrryonic Cells doet vervolgens heel Hedon in een schitterende pit veranderen. Wat een Brazilliaans temperament voor en op het podium.

Derek torent met zijn lange lichaam boven de rest van de band uit, ook zijn podium presentatie viert hoogtij. Wat een genot om deze kerel te zien brullen en vol emotie de songs ten gehore te brengen. Andreas laat vanavond zien, ook niks aan kracht te hebben ingeboet.

Er word veel contact met het publiek gezocht. Hier en daar de vuisten even op elkaar en Andreas heeft er ook geen moeite mee dat er aan zijn gitaar wordt gezeten.

 De pit is lekker op gang de hele show en menig bezoeker komt onder het welbekende gerstenat te zitten. De sfeer is uitstekend!

 

De band geniet zichtbaar van de uitbundige menigte voor het podium. Als traktatie wordt ook nog het echte oude werk van stal gehaald zoals Troops of Doom“. Damn wat blijft dat toch een thrash topper van de bovenste plank. Het titelnummer van het nieuwe album “Kairos“ , wordt ingezet en live klinkt het wel erg goed. Op plaat misschien wat minder, maar live knalt het goed uit de speakers. Vanavond in Nederland is de eerste show van deze Europese tour.

Ik kan niet anders zeggen dan , heb je kans om Sepultura te gaan aanschouwen, ga dit dan zeker doen. Wat een show en wat een energie!

 

Moe en voldaan en keren wij huiswaarts met de klanken van Roots Blood Roots nog galmend in mijn hoofd.

REVIEW WRITTEN BY: RONALD VAN DE BAAN
PHOTOGRAPHY: PETER VAN RIJSBERGEN (METALRAID) 


MALEFICE launch second single off new album 'Awaken The Tides' exclusively via website of Metal Hammer Germany!


English metal stalwarts MALEFICE have released the second single off their upcoming new album Awaken The Tides exclusively via the website of Metal Hammer Germany. Click HERE to check outDelirium!

Make also sure to surf over to http://www.metalblade.com/malefice to check out the title track off Awaken The Tides and the pre-order options!

Set for release in G/A/S on July 15, the rest of Europe on July 18 and North America on August 2 via Metal Blade Records, the 10-track long player was recorded at The Face, Reading with drums laid down at Fortress Studios, London. All tracks were mixed and mastered by Justin Hill.

 


Awaken The Tides Track Listing:
01. Awaken The Tides
02. Delirium
03. Dead In The Water
04. Minutes
05. Baying For Blood
06. Blessed/Cursed
07. The Day The Sky Fell
08. Out Numbered Out Gunned
09. Flood Of Red
10. The Haunting

MALEFICE:
Dale Butler – Vocals
Alex Vuskans – Guitar
Ben Symons – Guitar
Tom Hynes – Bass
Chris Allan-Whyte – Drums


AMON AMARTH video for 'Destroyer of the Universe' premieres on Blank TV!

Starting today, fans can check out the new AMON AMARTH music video for the track Destroyer of the Universe off the band’s latest release Surtur Rising. The live video, which is premiering exclusively on BlankTV, was shot on the band’s May 6th stop in Philadelphia, PA at the Theatre Of Living Arts by director David Brodsky ofMyGoodEye (The Black Dahlia Murder, The Devin Townsend Project, Suicide Silence, Municipal Waste, Whitechapel, etc).“This time around we wanted to catch the energy and atmosphere of a live show, so we simply went for a live video. We look forward to get back to North America in August to continue and fulfill the ‘Evening’ tour, meanwhile enjoy the video”, comments guitarist Olavi Mikkonen.

Check out the video HERE and be sure to leave a comment.PHOTOREPORT: BLACK LABEL SOCIETY @ ATAK , ENSCHEDE

FOR MORE PHOTO'S CLICK ON THE PICTURE!

 


LIVEREPORT: STREAM OF PASSION CD PRESENTATIE @ P60, Amstelveen

Stream of Passion is natuurlijk geen onbekende band meer. Na de release van hun debut album ‘Embrace the storm’ in 2005 is het eigenlijk alleen maar bergopwaarts gegaan met de band. Inmiddels hebben ze een nieuwe CD uitgebracht genaamd ‘Darker Days’ en 24 juni was de CD presentatie in P60, Amstelveen. Reden genoeg om er een mooi review van te maken!

 

We waren iets later aanwezig dankzij de geweldige snelwegen die leeg stonden, maar waar je toch maar 90 mocht rijden omdat er camera’s op zowat iedere paal staan. Bij de P60 aangekomen waren er al bekenden op ons aan het wachten. We gingen gelijk de zaal in want we hoorden de prachtige zang van zangeres Lotus al. Toen we in de zaal waren aangekomen zagen we dat de zaal niet helemaal vol was. Het was gezellig druk, maar het mocht best iets drukker zijn.

Ondanks dat we te laat waren hebben we het voorprogramma van Sin7sins niet gemist. Het is een band die me blijft fascineren! Zoveel shows van de band heb ik al gezien, maar iedere keer blijven ze mijn aandacht trekken! Tijd om drank te halen zit er dan ook niet in. Ik zag de band spelen en draaide mijn hoofd niet meer om. De energie die de band heeft laten ze duidelijk zien op het podium. Zangeres Lotus zag er weer beeldig uit en ze liet duidelijk horen dat haar stem nog in topvorm was! Achteraan staan bij deze band was dan ook geen optie. Dit moesten we gewoon van dichtbij zien! We hadden het begin van de show gemist dus het duurde ook niet meer lang tot de band afgelopen was en het podium achter een enorm doek verdween. Jammer, we vonden het helemaal niet erg als Sin7sins nog langer door kon spelen.
Mijn mede reizigster kende beide bands nog niet. Aan het einde van de avond was ze dan ook zo overdonderd door het optreden van het voorprogramma, dat ze maar gelijk een CD kocht en die liet tekenen door alle bandleden. Het leuke daaraan was dat men kon zien dat deze band er ook echt is voor fans, een handtekening, foto, babbeltje, niks was een probleem. Het geeft je als fan dan ook een heerlijk en warm gevoel! Sin7sins, goed bezig en ga zo door!!

In de tussentijd werd er wat gesleuteld op het podium en konden wij eindelijk dat drankje halen. We hadden verwacht, zoals wel vaker bij CD presentaties, dat we belachelijk lang moesten wachten. Maar voordat we het wisten was alles al klaar en ging het licht uit. Jeetje! Dat was snel! Daar kunnen heel veel andere bands wel van leren!

 

 

 

Het doek verdween van het podium om een mistige setting weer te geven. In de mist stonden alle bandleden klaar om te spelen, behalve de prachtige zangeres Marcela. De band begon met de intro van het eerste nummer toen Marcela het podium op kwam met een prachtige jurk en bolero. Ze had de draad gelijk goed te pakken en dat was te horen! Het geluid stond erg goed in de zaal. Vaak wordt de zangeres overspoelt door de drum + gitaarlijn en kun je de mooie zang nauwelijks horen, maar dat was hier niet het geval. De zangeres was in een goede vorm. Hier en daar net de verkeerde noot, maar als zangeres weet ik hoe moeilijk het is om swingend op het podium te staan en nog clean vocals te doen.
Aangezien dit de CD presentatie was speelde ze de gehele CD met een aantal oude nummers. Halverwege de presentatie ging het publiek los en waren er ook de zwaaiende hoofden te zien inclusief het dansende haar.
De bassist van de band ging helemaal los op het podium wat de show alleen maar mooier maakte. Marcela pakte haar viool tevoorschijn bij een aantal nummers. Deze getalenteerde zangeres liet gelijk zien wat ze allemaal in huis had!

Al met al was het een lange maar leuke CD presentatie. Na de CD presentatie was het tijd voor de signeersessie. Er kwamen zelfs borrelhapjes langs! De sfeer bleef gezellig want daarna volgde de afterparty en de akoestische setting. Het nadeel was wel dat de pauze erg lang duurde tot de afterparty begon en er mensen natuurlijk ook op tijd weg moesten die het hebben gemist.

REVIEW WRITTEN BY: JUPITER DARKSHADOW

 


NIGHT RANGER – SOMEWHERE IN CALIFORNIA - FRONTIERS RECORDS – OUT NOW

Night Ranger has made some great AOR albums in the beginning of the 80’s. They had huge success with the hits “Sister Christian”, “(You can still) Rock In America” and “Don’t Tell Me You Love Me”. They even scored a hit with their title track from the Michael J Fox movie ‘Secret Of My Success’. They had their second comeback in 2007 with the album “Hole In The Sun”, but the musical direction on that album was for most fans to far away from the original albums. They gave it another go with this new album released by Frontiers Records.                                                                                                               

Night Ranger are:

 • Jack Blades – bass guitar, lead & backing vocals
 • Kelly Keagy – drums, backing & lead vocals
 • Brad Gillis – lead & rhythm guitars
 • Joel Hoekstra – lead & rhythm guitars
 • Eric Levy – keyboards 

Carach Angren komt met videoclip: "The Sighting is a Portent of Doom"

Carach Angren komt met hun eerste video uit. Dit nummer is afkomstig van het sterke album Death Came Through a Phantom Ship

Bekijk hieronder de video:  

"The Sighting is a Portent of Doom"

 


LIVEREPORT: KNIPOOGFESTIVAL

Wat is een leuke manier om toch de pinksterdagen weer door te komen? Door er met een “knipoog” naar te kijken is het antwoord. En dat antwoord was te vinden in Boekel, waar de gitaarklanken en stevige drums je om de oren vlogen. Het klein opgezette festival vind plaats in en rondom café Salut. Met 2 podia (1 binnen en 1 buiten) kun je alle kanten op. Een relatief klein festival, maar wel met een grandioze sfeer. Dus dat het een geslaagde dag was, mag een feit zijn.

We waren wat later aanwezig, maar waren wel precies op tijd voor Deva’s Bounty. Deze band is de winnaar van stoepslag 2011, en niet zonder reden. Op het binnenpodium konden ze hun titel waar  maken. Onder de blues riffs klinken stevige rocktonen. Deze band straalt veel energie uit, vooral de frontman. Het podium is haast te klein voor deze wervelwind, die duidelijk actiever is dan het nog net gearriveerd publiek. Vooral bepalend zijn de prima gitaar en bassriffs en daarbij de rauwe zang. Nice.
Hierna speelde op het buitenpodium Argus. Deze band kenmerkt zich met een gigantisch keyboard en flinke gitaarsolo’s. Het doet op bepaalde momenten behoorlijk 80’s aan. Wil het nu net dat ik hier niet erg warm voor loop, en wel voor een patatje met bij de frietkraam. Dus heb ik de band van een afstand verder bekeken. Daar kwam ik tot de conclusie dat Argus beschikt over goede muzikanten, maar de muziek niet met een twinkeling weet over te brengen.

 


Na een heerlijk moment suprême in het zonnetje aan de biertafel en een gezellig babbeltje gingen we maar eens een kijkje nemen bij wederom het buitenpodium waar Take it Off begon te spelen. Deze meidenband maakt rockliedjes met een hoog “liefheidsgehalte“. Een tikkeltje pittiger had wel gemogen. Muzikaal waren er punkinvloeden te vinden, maar deze hadden meer op de voorgrond aanwezig mogen zijn. Wel opvallend was de opbouw van de nummers, die op zich prima in elkaar zaten. Toen maar weer terug naar die goeie ouwe biertafel…of toch niet, want binnen werd er inmiddels gesoundchecked door The Mississipi Angelus en dat klonk verrekte goed. Deze band maakt bluesy Rock N Roll met mondharmonica, slide en congo.  De Rock N Roll voert daarbij wel de boventoon. Daarbij een zanger en zangeres met allebei een dijk van een stem. Indrukwekkend is een te sublieme verwoording. Wat ik persoonlijk wel jammer vond waren de zangpartijen voor de zangeres, deze beperkte zich tot uithalen en kreunen en niet in woorden.  Een rauwe rockstem en een zuivere engelenstem met een rauw randje , een super combinatie. Deze band klinkt als een geoliede machine. Binnen no time veranderde
de gehele zaal in een feestje, wat een topper

 

 


Daarna was het weer tijd voor een happie, en het was spits bij de frietkraam. Dit kon de pret niet drukken, althans niet voor het publiek, misschien wel voor de 2 dames in de frietkraam zelf, die flink moesten aanpoten. Na het avondeten speelde The Dirty Denims. Dit was ook een chickrockband. Zij speelden twee covers en de rest van de nummers lagen lekker in gehoor en klonken meteen goed vertrouwd. Nu komen covers niet altijd goed uit de verf, maar deze band wist het oke neer te zetten. En toen was het alweer tijd voor Shaking godspeed om het binnenpodium onveilig te maken met hun bluesy Rock N Roll. Wat een band. Dit is van die muziek waar je volledig in op kan gaan, en dat is toch waar muziek om draait. De energie en sfeer die de muziek overbrengt is  erg speciaal. Ik krijg de neiging dit 3-tal persoonlijk te bedanken voor de extase waar ik een uur lang in heb mogen verkeren. Een optreden van deze band is een ervaring, een beleving, en het werkt uiterst verslavend. Knipoog was het 4e optreden in 2 maanden tijd die ik heb bezocht, maar het gaat zeker niet de laatste worden. Het is net of de muziek alsmaar beter wordt.

 

 

Hierna speelde The Unforgiven, een Metallica coverband. Ik moest even bijkomen, dus heb ik van een afstand gekeken. Een erg goede coverband, die zeer dicht in de buurt kwam van de echte. De afsluiter van de avond was Blackbone. Deze jongens van nog geen 20 jaar jong spelen met zo’n professionaliteit dat het net lijkt of ze al jaren meedraaien. Sterker nog, er zijn vele bands die al jaren meedraaien en nog niet op dit niveau presteren. Ze speelden een lange set, met van het begin tot het einde een overvloed aan energie. Zanger Steef van den Bogaard heeft een fantastische uitstraling, de koningin zou er jaloers op worden. Hij heeft vast de hele wereld in zijn broekzak. Deze stuiterende krullenbol speelt nu al gitaarsolo’s waar je stil van wordt. Daarnaast is hij dan ook nog een frontman van formaat; hij weet in no time de sfeer in de zaal op te zwepen tot een ongekend niveau. Drummer Jules Eck slaat keihard. Hij had naar wat ik begreep net een nieuwe drumkit, maar als hij zo door gaat, heeft hij er zo weer één nodig. Wat een kracht. En dan hebben we nog bassist Sven Hompes , met de strakke bassloopjes en zijn coole relaxte houding. Dit is een bandje die het nog ver gaat schoppen, in binnen en buitenland. Ze zijn ook nog support van niemand minder dan Deep Purple. Dus als je daar niet van de partij bent, probeer ze dan zeker eens ergens anders te bewonderen. Je zult er geen spijt van krijgen.

Na al het muzikale schoons van de hele dag speelde DJ Billy Brood nog een paar leuke deuntjes tot in de late uurtjes, en konden de dansliefhebbers nog even hun lol op. Zo’n festival vliegt om. Ze zeggen niet voor niets “time flies, when you’re having fun”.

Wat mij betreft; tot volgend jaar! 

REVIEW WRITTEN BY: TAGGI EENSTROM
PHOTO'S BY: MARS 


Interview met Deva’s Bounty

Uit het zwoele (zie die regenachtige weken maar even door de vingers) zuiden van ons land komt Deva’s Bounty, de band met heavy 70’s bluesy rock. Deze band stoomt van het podium. Met veel energie worden de nummers over gebracht. Tijdens het optreden op Knipoog festival te Boekel had livereviewer voor het eerst de gelegenheid deze heren live te mogen aanschouwen. En dat hebben we geweten. Na weer bekomen te zijn van het muzikaal geweld restte ons één vraag: Mogen wij een interview afnemen?  En dat dit een niet al minder kleurrijk resultaat op leverde mag een feit zijn:

 

 


Geen Ozzy op Graspop!

 

Op de site van Graspop is het volgende lezen omtrent de afzegging van Ozzy op Graspop. Ozzy Osbourne zou op zaterdag 25-Juni als headliner de zaterdag afsluiten. Waarschijnlijk neemt Judas Priest het nu over en zal  dan een langere show spelen.

Ozzy Osbourne has been forced to cancel for this evening
2011-06-25
We regret to announce that Ozzy Osbourne has been forced to cancel Saturday evening’s performance at Graspop Metal Meeting. Regretfully, Ozzy has severe laryngitis. We wish him all the best of course!

  


Bumblefoot "Catfight" released!
Catfight

New Bumblefoot Song Featuring 
Accept Vocalist Mark Tornillo
 


New York, New York - June 23, 2011

"Catfight" is the sixth song in a series of singles being released digitally in 2011 by Guns N' Roses guitarist Ron 'Bumblefoot' Thal.  
 
Fun & sleazy hard rock, with Ron 'Bumblefoot' Thal on fretless guitar and Mark Tornillo on vocals.  Thal says, "I've always been a huge fan of Mark, from his band TT Quick I'd follow as a teenager to now as singer of Accept."  

CLICK HERE FOR MORE INFO 

The song is available in MP3 (320kps), AAC, and higher-quality formats FLAC, MP3 HD, Apple Lossless and WAV. An instrumental version of the song is available in these formats as well. 

For guitarists, there's a "Player Pack" that has a transcription of the entire lead guitar track as a PDF file - musical notation, TAB, fingers, picking, and helpful hints. Included with the transcription is a 'Backing Track' mix and a 'Boosted Lead Guitar' mix, in both WAV & MP3 formats. 

The "Producer Pack" contains 48kHz/24-bit Stereo WAV files of the mix 'stems' - individual files of drums, bass, lead & rhythm guitars, lead vocals and backing vocals in a bundle that you can load into your multi-track software to play with levels, make your own mixes, and hear every nuance of each instrument's performance on its own track. 


CLICK HERE TO VISIT THE STORE & VIEW SAMPLES

into the grave festival gaat toch door!

Onderstaand bericht is te lezen op :http://www.intothegrave.nl/

"Het heeft lang geduurd maar we kunnen het eindelijk zeggen: Into The Grave gaat door. Op zaterdag 13 augustus verandert het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden in een dampende moshpit! Het heeft zo lang geduurd omdat we eerst volledige zekerheid wilden hebben dat het door kon gaan, na onze ervaringen vorig jaar. Maar de vergunning is nu rond en de benodigde financiën zijn er ook. Er wordt hard gewerkt aan het vullen van het programma nu.

 

Wat we verder nodig hebben is vooral veel bezoekers. Een kaartje kost nog steeds € 6,66, dus daar kan het niet aan liggen. In de komende dagen gaat de voorverkoop van start, en we hopen dat alle metalliefhebbers dan ook snel eenkaartje kopen. Het liefst is de voorverkoop zodat we weten hoeveel bier we koud moeten zetten. Als je op de dag zelf naar binnen wilt, kost je dat een tientje, dus het is ook voordeliger om je kaartje al eerder te halen.

Hou deze site in de gaten of volg ons op twitterfacebook of hyves want de komende weken zal er veel nieuwe informatie verschijnen.

Bang That Head That Doesn’t Bang

Peter, Paul & Sjoerd"

 

 


LIVEREPORT: MALEVOLENT CREATION - IZEGRIM EN GRIM ORDEAL @ GIGANT APELDOORN

Een thuiswedstrijd vanavond. De laatste keer dat er metal geprogrammeerd werd in de Gigant Apeldoorn was op kerstavond vorig jaar. Vanavond is de programmering wel erg goed te noemen. Grim Ordeal, Izegrim en Malevolent Creation mogen vanavond het podium bestormen.

Bij aankomst is het helaas niet druk in de Gigant, toch beginnen de mannen van Grim Ordeal vol gas aan hun set. Deze Nederlandse band trakteert de bezoekers die aanwezig zijn op een pot lekker knallende metal!

 

Vooral de “kleine” maar zeer energieke frontman is een genot om naar te kijken. Met veel passie brult hij zijn teksten richting publiek. Van deze mannen gaan we vast nog veel meer  horen in de toekomst.

 

Na dit korte maar vermakelijke optreden verkassen we even naar buiten voor een frisse neus en wat nicotine. Het is supergezellig en we hoeven zo niet vervelend te wachten tot de show van Izegrim start.

 

Izegrim heeft net hun nieuwe ijzersterke album uit en toert er momenteel flink op los om dit te promoten en te vieren. Laatst heb ik ze ook al mogen aanschouwen in Hedon, Zwolle en ik moet zeggen qua show is er weinig anders. De set slaat weer in als een bom en Marloes en Jeroen stelen de show met hun goede kunsten op bas en gitaar. Het geluid is wel minder dan de afgelopen keer,  maar dat mag de pret zeker niet drukken. Wederom een sterke show van deze veelbelovende band.

 

Na een korte pauze wordt het eindelijk de eerste keer voor mij dat ik Malevolent Creation live mag gaan aanschouwen. Er kwam altijd wel iets om de hoek kijken. Ziekte en dat soort onzin. Vanavond niks van dit alles. Kerngezond en enthousiast sta ik nu vooraan om de metallegendes van onder meer The Ten Commandments en Retribution live te gaan aanschouwen. Wat knalt deze band er hard overheen zeg. Het geluid staat zo hard , dat zelfs met oordoppen het moeilijk is om het sublieme werk goed te onderscheiden. De band is lekker op dreef en onderling wordt er aardig wat gelachen op het podium. Phil gaat weer als een beest tekeer en invaller Cookie doet het goed op bas vanavond. Brett, de enorme reus van een frontman, is tevens zeer goed bij stem. Energiek en met veel enthousiasme schreeuwt hij de teksten uit zijn lijf.

 

Er worden naast de klassiekers ook nog wat nummers gespeeld van het laatste album. Die nummers doen mij persoonlijk wat minder. Toch ben ik blij vanavond deze wereldband in mijn stadje te hebben mogen zien spelen.  Er was misschien niet veel publiek hier op deze zondag avond in de Gigant in Apeldoorn, maar het was reuzegezellig en het was een goede bak herrie! Ik hoop dat Gigant wat vaker metal blijft programmeren. Vroeg werd het niet, ondanks de thuiswedstrijd. We hebben een gedeelte van de band nog even meegenomen naar rockcafe Ozzy , waar we gezellig nog even hebben nagebabbeld en gedronken.

 

Review written by: Ronald van de Baan
Photo's by: Peter van Rijsbergen (www.metalraid.com) 


EVILE REVEAL "FIVE SERPENT'S TEETH" ALBUM TRACK LISTING‏
British thrashers EVILE recently finished recording their forthcoming new album, FIVE SERPENT'S TEETH, which is due to be released on September 26th.

EVILE lead guitarist OL DRAKE reveals the track listing for the new album:

"Here's the full track list for our new album, Five Serpent's Teeth.  There's such diversity through this album that I simply can't wait for people to hear these tracks.  We spent a long time in the studio and at home figuring out the best order we could place these tracks in to flow perfectly through the album.  The tracks go from the stomping heaviness of 'Cult', to the eeriness/melancholy of 'In Memoriam', to the pure insanity of 'Descent Into Madness'.  You may have already hear 'Eternal Empire' at earache.com/fst, and if you were at Download festival last weekend and you came to see us, you heard 'Cult'."

The full track listing for FIVE SERPENT'S TEETH is as follows:

01. Five Serpent's Teeth
02. In Dreams of Terror
03. Cult
04. Eternal Empire
05. Xaraya
06. Origin of Oblivion
07. Centurion
08. In Memoriam
09. Descent Into Madness
10. Long Live New Flesh

Listen to the new track "Eternal Empire" now at http://www.earache.com/misc/downloads/eternalempire/  (e-mail required)

FRANCESCO MASINI (FLASHBACK OF ANGER) passed away.
Bass player Francesco Masini lost his fight against cancer. The last couple of months this great man and great Musician has fought against this terrible disease.
 
 
 
Below a statement from Claudio Liuzzi (manager - producer - friend )
 
"Dear all,

there are things in life that you think can't happen and when they happen it's very hard to believe an to be told as simple news; that's why I'll be short and direct, because all the words won't be enough to describe our feeling.

After months of fighting with a terrible cancer, our friend FRANCESCO MASINI (the great bass player of FLASHBACK OF ANGER) is died.

He was not just a great bass player, but he was a fantastic man, a real Viking who never gives up till the end and over... for me and for all the guys of F.O.A. he was and he is our best friend, a brother, a piece of our heart... he is a part of us all, that's why he'll never really die in our hearts!

He asked to F.O.A. to continue to go on and I personally will try to do all in my possibilities to help the guys to go on and grow and grow to the top, in honour of our big friend.

I'm sure that now, everywhere he is, he is continuing to enjoy the life, even if not on this Earth and if things now should be go better, we all have to say thanks to Francesco cause now is watching and protecting us all!

A special thanks goes to all F.O.A. guys for the honour I have to be their friend... thanks guys!

As told before, words will be never enough or could also be to much... so, goodbye Francesco, we will meet again one day and it will be great to be once more together!

Thanks for everything my Friend!"

Claudio Liuzzi  

 

 

IN SOLITUDE – THE WORLD, THE FLESH, THE DEVIL - METALBLADE RECORDS – OUT NOW

In Solitude was born in 2002 under a full moon. Their goal was to bring back the dark and evil metal to the new millennium. They released a first demo in 2004, followed by an 7” and a debut album in 2008. Two years later they signed a worldwide deal with Metal Blade Records. Last November they brewed a sequel to their critically acclaimed debut.                                                                         

                                       

In Solitude are:

 • Niklas Lindström – guitar
 • Henrik Palm – guitar
 • Gottfrid Ahman – bass
 • Uno Bruniusson – drums
 • Pelle Ahman – vocals

Exclusive Interview with Hans Rutten (The Gathering) THANKS BLITZKRIEG!

THANKS TO JUAN FROM http://www.blitzkrieg.cl FOR SHARING THIS INTERVIEW WITH US!


On the 5th of June, in Enschede (the Netherlands… the same day that a freaking volcano erupted in Chile) we sat down with Hans Rutten, founder and drummer of the gothic/metal/alternative/crossover band The Gathering.

As a magazine with a big (and obvious) relation to Chile, we are very grateful with this band. Last year, right after the massive earthquake that struck the country, The Gathering played in Chile. Now, of course, you could say “so what? A lot of bands play in South America! Didn’t Korpiklaani do something similar? Well yes, and no.

Korpiklaani played in Chile after the earthquake, it’s true, but they were already on their way there. It was part of their tour. The Gathering, on the other hand, didn’t have a concert scheduled in Chile. However, they packed their bags, went there, played a kick-ass concert (for about €10) and gave the proceeds to the red cross. Although a lot of bands and artists fill their pages and twitter accounts with “we’re sorry for your losses” and “our hearts are with you”, but only a few will put their money where their mouths are. And The Gathering, without a doubt, is one of them.

Blitzkrieg: First of all, thanks for your concern last year. It was really surprising, and touching to see that you, as a band, decided to go there and give us a hand during a very tough moment. I’m sorry if this has been asked before but, what motivated you to do it, and play a very cheap benefit concert?

Hans Rutten: Well, we were playing in Greece and we heard about it immediately, because our Merchandiser is from Chile and, obviously, she panicked a little bit, because she has a lot of family in Chile.
At some point she came up with the idea of doing something for Chile with the band. Although we said “yes” immediately, it was a difficult thing, since we had to get the tickets, find sponsors and to arrange the whole thing.However, it happened… and at some point we were already on the airplane, doing it. It was great.

B:This will be your first south american tour with Silje Wergeland, Anneke van Giersbergen replacement. In the case of Chile last year, as well as during the West Pole tour in Europe last year, what was the reaction of the fans towards her?
H: 
The reaction was very good. We did a lot of shows in the Netherlands and the rest of Europe, and the reacting has been very good. We didn’t know what to expect, with Anneke leaving the band and all, but she did a great job, and the audience accepted her immediately. It was flawless, the reaction were very good… it happened in a natural way.

B: Despite a style that has become softer over the years (going from a song such as “Gaya’s Dream” with heavy growling, to “Liberty Bell”, and now to “Heroes for Ghosts”) the Gathering is still associated with metal, being considered a Female Fronted Metal Band. Do you think that you’re still a metal band, or have you shifted completely?
I really don’t care about it! Sometimes we play in a metal festival… yesterday we played in a non-metal festival (Oddstream). It doesn’t matter to me; for me it’s music and I don’t think it’s interesting to discuss if we’re metal or not; I don’t think so, but we just make music, we play where people invite us and that’s it.
I think we’re a crossover band; We cross over from rock, metal, symphonic (maybe?)… in the past a little bit of gothic kind of things (what’s now called gothic metal)… we just do a big crossover, I think.

B: “Heroes for Ghosts” was made available for free online. Do you think that it has now become too hard for bands to compete with, well, the free music avaiable online?
It’s impossible to compete with it. You will never win. I hope fans who like The Gathering understand that buying albums or t-shirts really benefits the band. We need, maybe not a lot of money, but we need money, to go to the studio and do our thing.I hope people understand that if they buy something they really help the band, making new music, buying new instruments, etc.

B: Speaking of “Heroes for Ghosts”, what can you tell us about the next album?
H: 
Well, not much. We’re just into the process of writing music. Right now we do the tour, play some shows in Holland and then in South America in a couple of weeks. We think a lot about it… but I can’t really say much about it yet.It will be more experimental, we will try new things. We loved “Heroes for Ghosts” immediately, and wanted to share it, which is why we did it [put it online for free]. True, we have some gigs were people will hear it, but we wanted to share it immediately with people, like “we have a new song out, it’s a long song, it’s 11 minutes… just download it, it’s for free”. But the whole album? Well, we still don’t know. It could go in any kind of direction, though it will be different, of course, from The West Pole.

READ FURTHER  AND CHECK THE VIDEO @  http://www.blitzkrieg.cl/2011/06/exclusive-interview-with-hans-rutten-the-gathering/#


 


DOKKEN – THE ANTHEMS - THE STORE FOR MUSIC – OUT NOW

Don Dokken had his greatest success with Dokken in the mid 80’s with great albums like “Breaking The Chains”, “Tooth And Nail”, “Under Lock and Key” and “Back For the Attack”. The voice of Don and the excellent guitar work from George Lynch were the trademarks.  But the band felt apart a few years later. Don came back with an excellent album “Up From The Ashes” with a mega line-up: John Norum on guitar, Mikkey Dee on drums and Peter Baltes on bass. George Lynch came with an even better album “Wicked Sensation” with his own band Lynch Mob. Both bands didn’t last very long, and George and Don tried to make some magic again together, but they couldn’t make killer-albums anymore. So George decided to quit the band and continued  as  a solo-artist. Don put Dokken back on the map with guitarist Jon Levin (with a similar guitar style as George) and bass player Sean McNabb. Sean played in bands like Great White, House Of Lords, XYZ and Paul Shortino. Last year they re-recorded some Dokken classics and added some new tracks! The compilation came out on King Records in Japan and is now released by The Store of Music worldwide.

 

Dokken is:

·          Don Dokken – vocals

·          Jon Levin – guitars

·          Sean McNabb – bass

·          Mick Brown – drums


RHCP kondigen nieuw album 'I'm With You' en Europese Tour aan

Na vijf jaar stilte brengen de Red Hot Chili Peppers op 26 augustus eindelijk weer een nieuw album uit, getiteld 'I'm With You'. Dit album telt 14 sublieme tracks, waaronder de nieuwe single 'The Adventures Of Raindance Maggie'.

Daarnaast zullen de Peppers op 16 oktober een waanzinnig optreden gaan verzorgen in Ahoy' Rotterdam. Sinds vrijdag 17 juni is het album 'I'm With You' in de voorverkoop gegaan via de pre-order pagina op de RHCP website.

Bij zowel de fysieke als de digitale voorverkoopexemplaren wordt een speciale code geleverd die toegang geeft tot de exclusieve ticketvoorverkoop voor de Europese concertreeks. Dit betekent dus dat consumenten kans maken om al tickets te kopen voor een willekeurige datum van de Europese Tour voordat ze in de verkoop gaan voor het reguliere publiek. Voor een totaaloverzicht van de Europese concertreeks, klik hier.


Ryan Dunn overleden na auto ongeluk

Jackass-ster Ryan Dunn is vandaag op 34 jarige leeftijd overleden. Ryan bekend van ondermeer zijn waaghalzerij in Jackass, was betrokken bij een auto- ongeluk. De moeder van Bam Margera heeft dit bevestigd aan de website  TMZ

 


PHOTOREPORT: MALEVOLENT CREATION @ GIGANT, APELDOORN BY RONALD

FOR MORE PHOTO'S CLICK ON THE PICTURE! 


LIVEREPORT: GWAR @ METROPOOL, HENGELO

Vanavond wordt het een bloederig zooitje in de Metropool in Hengelo.
Niemand minder dan de aliens Gwar landen in Hengelo om daar even een slachting te houden onder hun fans. 

 

De voorpret begint al bij binnenkomst, alle monitoren en de soundboard zijn voorzien van een stukje plastic. Voor alle zekerheid is de mengtafel van het vorige pand weer afgestoft. Dit beloofd al weinig goeds!

Gelukkig zijn ze aardig bij de Metropool en laten ze de fotografen vanavond vanaf het balkon plaatjes schieten.

Voordat de totale chaos en bloedingen gaan beginnen is eerst El Camaro aan de beurt.

 

Wat een dolle pret bij dit concert. Zowel in de zaal als op het podium. El Camaro fans hebben zich in kartonnen dozen gestoken. En de kostuums zijn schitterend voor de twee seconden dat die heel zijn!.  Spreid de vleugels en ram is de motto in de pit. Op het podium staat de band ondertussen een heerlijke pot herrie te blasten!  Energiek en leuk gebracht. Gwar had geen leukere opener kunnen hebben.

 

De crew kan alvast aan het opruimen slaan er ligt genoeg karton op de vloer.

De meeste mensen die vanavond aanwezig zijn weten wat hun te wachten staat. Veel fans staan gehuld in goedkope witte t-shirts en er is bijna geen “duur” t-shirt te zien. Toch loopt de Metropool crew voor de zekerheid nog even te leuren met een doos Poncho’s.

 

De show gaat van start en het komende uur is het een totale chaos onstage. Het duurt niet lang of de eerste fans zijn doorweekt van al het bloed dat onder meer uit een hond , Lady Gaga en Osama komen. Verder wordt er nog een alien geslacht op het podium. Zijn er epische gevechten en vieze dingen. De ballen van de zanger worden nog even lekker gemasseerd en heerlijk heen en weer gezwiept. Darmen en andere uitwerpselen vliegen door het rond. Tja het is weer een banaal feestje die de mannen van Gwar neerzetten!

 

De show zit goed in elkaar  en wordt goed ten uitvoer gebracht. Gwar laat zien met deze show dat ze na al die jaren nog steeds geven waar voor ze staan. Vuiligheid, geweld en voor veel banaalheid.

 

Ik heb me prima vermaakt en ik had de gezichten wel willen zien van de mensen op straat die mensen ineens van top tot teen onder het bloed op straat zien!

 

Benieuwd hoe deze bende eruit zag? Neem een kijkje op www.metalraid.com en op www.metalshots.com . Ga je nog naar Graspop , ga vooral kijken. Dit wil je niet missen!

Review: Ronald van de Baan
Foto's : Peter van Rijsbergen (www.metalraid.com) 


Interview met The Exiled

Op facebook kwam ik in contact met een zeer leuk Engels bandje genaam The Exiled. Ze zijn goed bezig en mogen binnenkort ondermeer met Sepultara op de planken staan. Uiteraard steunen wij bij Livereviewer ook de beginnende bands. Daarom een klein interview met The Exiled om ze alvast aan jullie voor te stellen. 

 

How did The Exiled got formed?
It basically started when me and Harry were studying music together for our A levels and wanted to start a band up and we knew Dave played drums through one of our mates so arranged to get together for jam. We spent the first few weeks playing along to a few select riffs - most notably, a few by Children of Bodom before we started work on our own material and we began our search for a bassist. We found Sam who slotted into the setup easily. We played a few shows with Harry on vocals before deciding to proceed as a 5 piece. After a few false-starts, we met James who joined the band in late 2010. Since then we have been working on our new material and playing shows with some awesome bands such as Man Must Die, The Defiled and ofcourse, we will soon be sharing the stage with the mighty Sepultura.

What made you decide to start a band ?
We all love playing our respective instruments and there is no better feeling than playing to live crowd with your friends and having a good time. Our different influences come together perfectly to form a music style which is exciting and so much fun to play.

Who are the influences for The Exiled ?
We like a bit of everything really from classic heavy metal and old school thrash right up to melodic death metal and more modern metal. I’d have to say our main influences have to be Amon Amarth, Children of Bodom, In Flames, Insomnium, Metallica and Lamb of God but As individuals our music influences would be an endless list.

 

You guys got a gig with Sepultura on their upcoming tour ! How did The Exiled get the gig?
We were lucky enough to be recommended by a local promoter, the news was just overwhelmning and at first I thought it was a joke. It is an oportunity that we would never turn down and are soo thank full to play with such a legendary band.

I read on the facebook page you guys are working at moment on the debut EP. When can we see the light and any details on this release?
We will start recording the debut EP by late summer. We’ve decided to go for a slightly more technical approach with more interesting and tasteful riffs whilst maintaining the meldoic side of the music. We are currently working on getting each track to sound as perfect as we can. We will not rush anything, We would prefer to be patient and release an EP we are proud of and will hopfully be ready by the end of summer.

What is your hightlight in your career so far?
It definitely has to be the opportunity we’ve been given recently to play with Sepultura in the MUNI ARTS CENTRE, PONTYPRIDD. We really couldn’t have wished for a better gig. We’ve played with some awesome bands along the way like Man Must Die and The Defiled, but Sepultura is undeniably the highlight!

What are the future plans for The Exiled?
As we mentioned previously we’ll be hitting the studio soon and once the EP is recorded we’re planning on organizing a tour through the UK to Promote the Debut EP and play some new places we haven't yet played.

Thanks for your time, is there anything you wish to share with our readers ?
Thanks for your support and for taking an interest in our music and make sure to check us out on all the usual social networking websites! Just search for The Exiled. Make sure to keep your eyes open for Ep annoucments, Up coming gigs and new merchandise.

Many Thanks

The Exiled

 link: http://www.facebook.com/pages/The-Exiled


New Video: Draconian - The Last Hour of Ancient Sunlight | Napalm Records

 

 

 http://www.draconian.se/


LIVEREPORT: ROB ZOMBIE LIVE @ PARADISO AMSTERDAM

Vanavond in Paradiso zouden er eigenlijk twee acts te bewonderen zijn. Helaas heeft Wayne Static afgezegd. Rob Zombie moet het vanavond in zijn eentje opknappen. Het heeft even geduurd voordat deze veelzijdige artiest naar Nederland komt voor een optreden. De laatste keer dateert alweer van jaren geleden met White Zombie. Rob Zombie is niet alleen bekend van zijn muziek. Tegenwoordig is hij ook een bezig bijtje met het regisseren van films. Films zoals “The Devil Rejects” en zijn remake van “Halloween” doen in ieder geval smaken naar meer.

 

Vanavond zijn we er niet om een filmpje te pakken. Het is tijd voor een avond vol dreunende beats en vuige metal. Rob komt onder meer samen met John 5 op in schitterende kostuums en de toon voor de avond is meteen gezet. Paradiso ontploft vanavond vanaf de eerste toon. Overal waar je kijkt zijn mensen aan het dansen en genieten van de heerlijke beats uit Rob Zombie zijn catalogus. Rob heeft er zin in vanavond. Meerdere malen laat hij het publiek weten het tof te vinden hier in Amsterdam te zijn.

 

De show zit strak in elkaar gebouwd. Rob laat zien een goede frontman te zijn mede door zijn zeer krachtige uitstraling, maar nog meer door zijn energieke performance. Hij probeert ook vaak dicht bij het publiek te komen.  Andere eyecatcher van vanavond is toch ook wel John 5. Alleen zijn solo in de spotlight was de entree van het kaartje al waard. Puur kippenvel. De bassist kijkt de hele avond verlekkerd de zaal in naar de mooie Amsterdamse schoonheden die onder meer op Pussy Liquor spontaan beginnen te dansen als Rob Zombie’s  wulpse wederhelft Sheri Moon Zombie. John 5 wordt nog even beloond voor zijn goede spel met een  mooie boobie flash vanuit publiek. Zoals eerder gezegd de sfeer zit er goed in!

 

Als Rob zombie en zijn kornuiten na ongeveer 40 minuten de stage aflopen, is het lawaai ook overweldigend in Paradiso. Gelukkig komt de man nog terug om met onder meer “Dracula” het schitterende feestje  nog even door te zetten.

Doordat er geen voorprogramma was voelde de avond wel erg kort aan. Maar gezegd moet worden, het heeft even geduurd, maar het wachten op een show van Rob Zombie was meer dan de moeite waard. Voor de fans van zijn films, volgend jaar gaat hij beginnen met de opnames van Lord of Salem. Ik kijk er in ieder geval al naar uit.

VERSLAG: RONALD VAN DE BAAN
FOTOGRAAF: PETER VAN RIJSBERGEN (www.metalraid.com)


PHOTOREPORT: GWAR @METROPOOL BY RONALD

CLICK ON THE PICTURE FOR MORE PHOTO'S 


Interview with Morgan from Marduk

Marduk heeft recentelijk de EP Iron Dawn uitgebracht. Dit kleine meesterwerkje beviel mij erg goed. Via mail heb ik Morgan wat vragen mogen stellen over Marduk en hun nieuwe release.  

 Gwar - backstage interview with Oderus @ Hengelo 2011 THANKS BLITZKRIEG METAL

 

 

Thanks http://www.blitzkrieg.cl/ for providing us this interview.


 


BOREALIS – FALL FROM GRACE LION MUSIC – OUT NOW

Met enkel een in eigen beheer uitgebrachte debuutplaat “World Of Silence” waagde Borealis zich om de affiche te plaatsen van ProgPower USA. De band ondervond  een geweldige kick-start bij hun doortocht in september 2010. De Canadezen palmden de 1.100 aanwezige toeschouwers in met hun 45 minuten durende set die ook nummers bevatte van deze tweede plaat die nu verschijnt bij Lion Music.

Borealis is:

 

·          Matt Marinelli – vocals and guitars

·          Ken Fobert – guitars

·          Sean Werlick – keyboard

·          Sean Dowell – drums

·          Jamie Smith – bass


PENDRAGON - PASSION - MADFISH MUSIC - OUT NOW

 werd in 1978 opgericht door Nick Barrett en sinds 1986 is ook Clive Nolan vast lid van de band.  Pendragon is onder kenners van het progrock genre een grote naam en hun albums zijn steeds een ware lust voor het oor. Het vorige album “Pure” kende een veelheid aan stijlen die geïncorporeerd werden aan de muziek van Pendragon!  Ik was benieuwd of we nu weer die connectie konden terugvinden.

Pendragon is :

 • Nick Barrett – vocals, guitar, keyboards
 • Clive Nolan – keyboards, backing vocals
 • Peter Gee – bass
 • Scott Higham –drums, backing vocals

Video Promo Frontier Records
 

Vader reveales artwork : Welcome to the Morbid Reich

Polish death metal veterans VADER will release their new album,"Welcome To The Morbid Reich", on August 12 via Nuclear Blast Records. The CD was recorded at Hertz Studio in Bialystok, Poland and features the cover artwork of Zbigniew Bielak (DESTRÖYER 666,WATAIN). The band laid down a total of 12 songs for the CD, which was mixed and mastered in May. 

As previously reported, due to "family matters," drummer Pawel "Paul" Jaroszewicz has decided to leave VADER. Despite this, he committed to laying down tracks for the band's new album, "Welcome To The Morbid Reich", and taking part in the group's already confirmed concerts in May, June and July. Jaroszewicz's replacement in VADER is the "very talented" 21-year-old English musician James Stewart, who has previously played with DIVINE CHAOS

VADER recently parted ways with bassist Tomasz "Reyash" Rejek and replaced him with Hal (HERMHDEAD INFECTIONABUSED MAJESTY). 

VADER celebrated the 15th anniversary of its classic second album, "De Profundis", by performing the LP in its entirety. Guitarist/vocalist Piotr "Peter" Wiwczarek stated, "[The fans'] response for this idea was more than great so we decided to repeat this in the future with other VADERtitles, too."

VADER's latest album, "Necropolis", sold around 1,130 copies in the United States in its first week of release, according to Nielsen SoundScan. The CD landed at position No. 19 on the Top New Artist Albums (Heatseekers) chart, which lists the best-selling albums by new and developing artists, defined as those who have never appeared in the Top 100 of The Billboard 200. 

 source: http://www.roadrunnerrecords.com/blabbermouth.net

 


EAGLES OF DEATH METAL VOORMAN JESSE HUGHES KOMT ALS BOOTS ELECTRIC MET DEBUUTALBUM
Honkey Kong verschijnt 19 september | Download de track Boots Electric Theme

 

Na drie albums met Eagles Of Death Metal maakt voorman Jesse ‘The Devil’ Hughes als Boots Electric op 19 september zijn debuut met het album Honkey Kong. Het album is geproduceerd door Tony Hoffer (Beck, Depeche Mode, The Kooks) en werd geschreven met de legendarische toetsenist Money Mark, het meest bekend door zijn samenwerking met de Beastie Boys.

 

Met Honkey Kong breidt Jesse Hughes, in zijn overbekende stijl, zijn muzikale palet behoorlijk uit. De elektronische drums op openingstrack Complexity laat die nieuwe richting direct horen. Een mix van glampop, zware dancegrooves en Hughes’ karakteristieke rock ’n’ roll insteek. Op Boots Electric Theme (feat. Brody Dalle van The Distillers) experimenteert hij met spacefunk-synths en voor Trippy Blob schreef Hughes een van zijn meest absurdistische teksten tot nu toe. Ondanks zijn ongekende zelfbewustheid (of misschien wel juist dankzij) presenteert Jesse Hughes met No Ffun een goudeerlijke ballad en klinkt hij op Swallowed by the Night soulvoller dan ooit. Honkey Kong onthult wat velen al wisten: onder de tongue-in-cheek teksten en zijn charismatische voorkomen, gaat een zeer getalenteerd songwriter schuil. Via de officiële site www.boots-electric.com kun je vanaf nu Boots Electric Theme downloaden.


Morbid Angel - Illud Divinum Insanus Season of Myst - Out Now

After eight years, Morbid Angel finally came with a brand new album.

My heart skipped a beat when it got announced. Morbid Angel are one of the godfathers of brutal death metal. With classics albums like Altars of Madness” and the less popular Domination”. Morbid Angel showed they don’t give a fuck about trends and make music they want to create and love.

 

Morbid Angel is:

1.      David Vincent - Vocals, Bass

2.      Destructhor - Guitars

3.      Trey Azagthoth - Guitars

4.      Tim Yueng  - DrumsDEF LEPPARD – MIRROR BALL - Frontiers Records - Release: 17.06.2011

In hun meer dan 30 jarige loopbaan is Def Leppard er uiteindelijk in geslaagd om een live-plaat uit te brengen. Velen zweren bij hun eerste twee platen en zijn bij de meer commerciële platen afgehaakt. Maar met die releases hebben ze ook heel veel nieuwe fans gewonnen. “Pyromania” en “Hysteria” waren bestsellers. Ikzelf hou van hun beide periodes. Ik zag de band bij de laatste editie van het ter ziele gegane Arrow festival. Toen was ik redelijk ontgoocheld door het zwakke stemgeluid van Joe Elliott en de ‘poser’ podiumhouding van de rest van de band. Ik was dus enorm benieuwd hoe dit live-album zou klinken!

Def Leppard is:

 • Joe Elliott – vocals
 • Phil Collen – guitar
 • Rick “Sav” Savage – bass
 • Vivian Campbell – guitar
 • Rick Allen - drums

MIRROR BALL

 

Bij de start hoor je meteen een juichende menigte en start die zo herkenbare openingsrif van “Rock! Rock!”. De luisteraar krijgt een lekker rockende en vooral hardere versie te horen dan het origineel uit 1983. Tot mijn grote verbazing klinkt de stem van Joe zeer krachtig en duidelijk. Je kan enkel vaststellen dat deze wat rauwer klinkt, maar dat is ook alles. De gitaren van Phil en vooral Vivian zijn duidelijk aanwezig en maken van dit nummer een flitsende openingstrack. Met “Rocket” worden ook de meerstemmige achtergrondvocalen ingevoerd. Iets wat tot een handelsmerk van deze luipaarden kan gerekend worden. Ook zijn de veelvuldige gitaarmomenten om de vingers bij af te likken. Van het album “Hysteria” krijgen we daarna nog “Animal” te horen. In dit verwenpakket zitten super catchy refreinen en heerlijk rollende riffs. “C’mon C’mon” van hun laatste  album valt in vergelijking met vorige toppers wat magertjes uit. Vooral het eindeloos herhaald refrein is daar de oorzaak van. Maar hun latere albums haalden toch niet het niveau van hun vroegere successen. Het nochtans ongecompliceerde “Make Love Like A Man” zorgt voor een goede aanloop tot het duo die we krijgen van hun doorbraakplaat “Pyromania”. “Too Late For Love” is altijd één van mijn favoriete nummers geweest. Vooral de meerstemmige harmonieuze refreinen en het uiterst flitsend gitaarwerk zijn hiervoor verantwoordelijk. Met “Foolin’ “ is het tijd voor het voorlopige hoogtepunt van de eerste schijf van deze dubbelaar. Het typische ‘stotter’-refrein “ F – F – F -Foolin’ “ werkt nog steeds aanstekelijk. “Nine Lives” blijft goed overeind tussen de klassiekers. De AC/DC riff gaat hier lopen met de meeste krediet. Het nummer grijpt ook meer terug naar de “Adrenalize” periode van de band en er zit trouwens een lekker ouderwets klinkende solo in verwerkt. Maar de absolute klapper op dit eerste schijfje is de ballade “Love Bites”. De zwoele stem van Joe staat hier in mooi contrast met de soms erg vurige gitaarlicks. Deze uitgesponnen versie is werkelijk subliem en supergevoelig. Ja dames, de romantiek druipt er vanaf! Op het einde worden we nog verwend door een emotionele solo waarvan je werkelijk stil wordt. Een diepklinkende bassolo van The Sav  vormt de intro van “Rock On”. Dit uptempo nummer is afkomstig van hun “Yeah!” album uit 2006.

We maken een draai van 180° en krijgen een akoestische versie te horen van “Two Steps Behind”. Deze song wordt in een uiterst relaxte manier gebracht met enkel zang en akoestische gitaar. Zonder meer knap gedaan! Maar deze uitvoering wordt overtroffen door een hartverscheurende versie van “Bringin’ On The Heartbreak” van hun “High ’n Dry” album. De refreinen worden telkens door het publiek luidkeels gezongen, wat toch het gevoel opwekt dat je er zelf tussen staat. Een gierende solo gooit de boel op het einde volledig om en de song gaat in alle hevigheid verder. Dit is zonder twijfel het hoogtepunt van het tweede deel van deze release. Tijdens het instrumentale “Switch 625” etaleren alle leden hun kunnen op hun instrument. Dit vormt de ideale aanloop tot het gitaarlickmonster “Hysteria”. Het tempo en het feestgehalte wordt opgedreven met “Armageddon It”. Er wordt zelfs nog een grote schep amusementskolen op het vuurtje gestort door het oudje “Photograph”. De feest- en hittrein is dan niet meer te stoppen en de spreekwoordelijke dubbele kers op de taart krijgen we onder de vorm van het ondeugende “Pour Some Sugar On Me” en het partynummer bij uitstek “Rock Of Ages”. Dit duo mist zijn effect niet op het publiek dat stilletjes aan uit de bol gaat. Ze zingen ook niet voor niets “What do you want - I want Rock ’n Roll” in dit nummer.

Een uitgesponnen versie van de meezinger “Let’s get Rocked” fungeert hier als eerste toegift en wordt op de voet gevolgd door de Sweet cover “Action”. Hier wordt de nadruk sterk op het gierende en flitsende gitaarwerk gelegd. De stampende rocker “Bad Actress” sluit dit feestje af.

Als bonus krijgen we nog drie nieuwe nummers op dit live-album. “Undefeated” had niet misstaan op “Hysteria” of “Adrenalize” en wederom worden we verwend door zoete samenzang en heerlijke gitaarlicks. “Kings of the World” kan je best omschrijven als Leppard goes Queen. Je hoort hier zweverige samenzang en piano-ondersteuning als intro. In het laatste nummer hoor je dan weer een U2 riff (ten tijde van “Joshua Tree”) terug in combinatie met riffs uit hun beste periode.

Conclusie:
Een live-album dat de livesfeer toch duidelijk overbrengt naar de luisteraar en door de veelvuldige aanwezigheid van uitmuntend gitaarwerk zeer in de smaak zal vallen bij vele fans. Daarbij krijg je nog een aaneenschakeling van hun grootste hits te horen. De drie nieuwe nummers vormen een lekkere bonus. Dit album maakt me enigszins droevig, omdat ik er niet bij was op het Download festival van dit jaar waar ze hoofdact waren!

Tracklist:

CD1:

 1. Rock! Rock! (Till you drop)
 2. Rocket
 3. Animal
 4. C’mon C’mon
 5. Make Love Like A Man
 6. Too Late For Love
 7. Foolin’
 8. Nine Lives
 9. Love Bites
 10. Rock On

CD2:

 1. Two Steps Behind
 2. Bringin’ On The Heartbreak
 3. Switch 625
 4. Hysteria
 5. Armageddon
 6. Photograph
 7. Pour Some Sugar On Me
 8. Rock Of Ages
 9. Let’s Get Rocked
 10. Action
 11. Bad Actress
 12. Undefeated
 13. Kings Of The World
 14. It’s All Anout Believin’

Links:

Geschreven door: Rik Bauters

Arch Enemy – Khaos Legions - Century Media Records - Out Now

Arch Enemy behoeft geen grote intro. Deze band is uitermate populair. Met hun uiterst strakke riffs en female grunts laten ze al jaren ijzersterke platen achter.

Arch Enemy is:

·         Angela Gossow - Vocals

·         Michael Amott - Guitars

·         Christopher Amott - Guitars

·         Sharlee D’Angelo - Bass

·         Daniel Erlandsson - Drums

Khaos Legions.

 

Na een lekker instrumentaal intro, gaat het album van start met het zeer melodieuze nummer Yesterday is Dead and Gone. Wat opvalt is dat de productie zeer goed te noemen is.  Alles is zeer strak in balans en de vocalen zijn smeriger dan ooit. Het rolt allemaal lekker van de plank en voor de fans van Arch Enemy is het een waar feest uiteraard.

Bloodstained Cross is een lekker up-tempo nummer, redelijk in opbouw en zeker niet slecht te noemen.

Wat me opvalt is dat er weer veel tempowisselingen zijn op dit album. Het is gewoon lekker bombastisch allemaal.

“Under The Black Flags We March“ begint met een ijzersterke riff begeleidt door heerlijke drums. Op een gestaag tempo wordt dit nummer verder ten uitvoer gebracht. Ik zie de fans al lekker meezingen met dit lekkere nummer.

Het is allemaal toch wel zeer gepolijst ondanks dat de nummers erg goed zijn te noemen. Ik had het liever wat minder weggepoetst zien worden. Enigste waar echt de metal vanaf druipt zijn de vocalen.

“Vocals Of The Dead“ opent met flink wat samples om daarnaar in heerlijk freaky gitaargepingel te ontaarden, het nummer is voor de rest niet echt boeiend. Leuke vuller.

“Through The Eye Of A Raven“ opent lekker log en zwaar, toch valt het al snel terug in hetzelfde oude tempo, dat we gewend zijn van Arch Enemy.  Zeker niet slecht maar ik had graag gezien dat ze wat meer aan de songwriting hadden gedaan in plaats van zo'n goede productie.

Dit waren wat nummers uitgewerkt om het idee te geven hoe divers het album is. Muzikaal gezien niet superspannend , toch allemaal zeer goed geproduceerd en lekker in gehoor. 

Tracklist:

1.      Khaos Overture

2.      Yesterday Is Dead And Gone

3.      Bloodstained Cross

4.      Under Black Flags We March

5.      No Gods, No Masters

6.      City Of The Dead

7.      Through The Eyes Of A Raven

8.      Cruelty Without Beauty

9.      We Are A Godless Entity

10.  Cult Of Chaos

11.  Thorns In My Flesh

12.  Turn To Dust

13.  Vengeance Is Mine

14.  Secrets

 

Conclusie:

Het is zeker geen slechte plaat. Verre van , maar de commerciële inslag druipt er iets teveel vanaf. Een goede sound , maar ik had liever iets meer creativiteit gezien.

 

Links:

Arch Enemy MySpace

Arch Enemy Facebook

Century Media Records

Century Media Records MySpace


Morbid Angel @ 013 Tilburg

It’s a bit early to head down to Tilburg for a metal matinée on a Sunday afternoon, but hey, with todays bill, I got nothing to complain. Tonights headliner is Morbid Angel. Yeah, you read that right! The Death Metal Veterans are back. They got a brand new album out, and hey, maybe it is an album that makes you doubt if this is still THE Morbid Angel that had its glory days in the nineties. Fact is, with classics like Immortal Rites and Metal Church and seeing Trey playing his guitar, you know it will be epic!

First on the bill tonight is Centurian.

 

These Dutch metal heads do an decent job to open in front of a half empty or half full venue, depends how you look at life. With much enthusiasm, they treat the audience to some nice, brutal songs. Some people even start a little pit on these guys’ brutal notes. If I look around me, I see the people who already attended the 013 pop culture temple can appreciate this band.

It’s quite hot in the venue even though air conditioning is provided. I take a little break outside to satisfy my nicotine addiction. However, I don’t stand outside for long because I don’t want to miss out the next band on the bill.

Severe Torture.

 

This Dutch band is well known in 013 Tilburg, They often played here on the prestige Neurotic Death Festival. Sadly, when this performance starts the sound is not quite good. The vocals get buried in the mix. Luckily for them they got an great sound man on board tonight and halfway through the second song, the sound is very good. What a good band Severe Torture is! The music is bombastic and they got loads of people on their hands. The venue is quite full now and people are having a great time!

After their show, it’s time for a refill and luckily it won’t take that much to wait for Morbid Angel to get on stage. One thing though. After Severe Tortures show, there was no regular DJ. Morbid Angel decided to play instrumental epic music through the speakers. For the next time I prefer just some nice tunes. The instrumental parts where working on my nerves.

 

After this little bummer, it is time to hail the mighty Morbid Angel.

  

They open with Immortal Rites which starts of a little rough in sound and performance.

Luckily, this was the only oversight of tonight. The band is really tight. And man, what is it a joy to see Trey play guitar. His fingers almost get strangled in the act, but damn this “god” doesn’t miss out a note. Dave Vincent is back on vocals this time around and I really am glad to see him back. His performance is outstanding. I like how he gets a spotlight from below, which makes him look like an evil demon, risen straight from hell. The fog machine is on all night long, but it produces just the right amount of fog to make it look fucking epic!

 

 Also, Dave Vincent now and then treats the audience to a little talk so the rest of the band can pause for breath!

One classic after the other is fired at the audience. For the people who whine about the new songs: trust me, live they really are a fucking blast. The new songs don’t sound bad at all between the oldies.

Tonight, Morbid Angel proved in 013 Tilburg that they are far from dead. If you’ve got a change to see them live, go and see one of the better acts at the moment!

Report written by: Ronald van de Baan
photographer: Peter van Rijsbergen 


PHOTOREPORT MORBID ANGEL @ 013 TILBURG 2011 BY PETER VAN RIJSBERGEN
FOR MORE PICA'S CLICK ON THE PHOTO

PHOTOGRAPHER: PETER VAN RIJSBERGEN.

 

 

 

 


Seth Putnam (Anal Cunt ) overleden.

Seth Putnam is dit weekend overleden aan de gevolgen van een hartaanval.  Seth stond voornamelijk bekend om zijn werk voor de provocerende metalband Anal Cunt. Seth is helaas maar 43 jaar oud geworden. 

 

 source:  http://www.metalsucks.net


INTERVIEW WITH PRIMORDIAL

Recentelijk gaf Primordial een schitterend optreden in Nederland in Doornroosje te Nijmegen. Na afloop mochten de fotograaf en ik backstage om een goed gesprek te voeren met Alan, de lead vocalist van Primordial.

 


PHOTOREPORT: METAL AND MAKE UP BY RIK BAUTERS

 

 FOR MORE PICA'S CLICK ON THE PHOTO

PHOTOGRAPHER: RIK BAUTERS 


Marduk – Iron Dawn – Regain Records – Out now!

Marduk is  geen onbekende bij de liefhebber van het zwarte metaalwerk.
Met ondermeer het meesterlijke panzer division zijn ze in het hart gesloten van menig metaalliefhebber. Het is nog even wachten op de nieuwe full-lenght die voor volgend jaar gepland staat. Tot die tijd wordt men zoet gehouden met de EP : Iron Dawn

Marduk is:

 •  Evil - Guitars
 • Devo - Bass
 •   Mortuus - Vocals
 • Lars Broddesson - Drums

 


Iron Maiden @ Gelredome, Arnhem 2011

De  hoofdact behoeft geen introductie vanavond. Niemand minder dan Iron Maiden betreedt de stage van het Gelredome in Arnhem. Ik ben al vroeg daar, want uiteraard wil ik bij zo’n show in de eerste regionen staan om heerlijk mee te brullen op alle oude klassiekers!

Het is al vroeg druk en om het wachten wat aangenamer te maken, komt “Blaas of Glory” , vlak voordat de poorten openen nog even wat klassiekers op een ludieke wijze ten gehore brengen.
Bij binnenkomst is het nog even wachten op Maiden. Het is eerst nog even tijd voor:

Rise to Remain
Deze jongens staan in mijn ogen een beetje verkeerd geboekt. Ze zijn absoluut niet slecht, maar de gemiddelde Iron Maiden fan die er vanavond staat is niet echt te porren voor de metalcore met grunt van de gasten. Ze staan in ieder geval zeer enthousiast op het podium en  middenvoor wordt er toch nog een klein feestje al gebouwd.

 

Iron Maiden 
Na een redelijke vlugge ombouw is het dan eindelijk tijd voor Iron Maiden.
Iron Maiden staat bekend om zijn mooie shows , strakke performances en uitbundig spel.

Vanavond verwacht ik uiteraard niks anders. Het doek valt en daar komt al een enorm decor tevoorschijn. De stage ziet eruit als een gedeelte van een gecrasht space-ship. Tevens is er een mooie sterrenhemel nagebootst. Al met al een zeer indrukwekkend podium. Geheel in de stijl van het laatst verschenen studio- album: The Final Frontier

Maiden bestormt het podium en zanger Bruce gaat door middel van een trampoline verwerkt in het podium meteen indrukwekkend een stuk de hoogte in. Zij gaan van start met werk van het recente album, eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ik de nummers stroef vind verlopen. Het geluid valt mij de eerste drie nummers ook wat tegen. Gelukkig wordt de boel flink bijgespijkerd en bij de start van de eerste reeks klassiekers gaan ook alle remmen los.

De mannen van Iron Maiden beginnen al aardig op leeftijd te raken maar dat is vanavond niet te merken. Als jonge rockgoden worden de welbekende rockposes geshowd aan het publiek. Het spel had hier en daar wat strakker gespeeld mogen worden, maar het plezier van de mannen en de respons van het publiek laat dit kleine minpuntje helemaal in het niet vallen.

Al gauw voel ik mijn stem al kwijtraken van al die heerlijke meebrul klassiekers en ik denk dat menig bezoeker met schorre stem vanavond richting huis is gegaan. Bruce gaat nog even de vergissing door aan het Nederlandse publiek te vragen wat wij van Duitsland vinden. Dit resulteert in een koor van boegeroep wat eindigt in een Holland – Holland gebrul van jewelste.

“The Evil That Men Do” is toch wel een van de hoogtepunten van de show. “Eddie” komt langs zetten tijdens dit nummer en alles show elementen worden uit de kast getrokken. Eddie probeert alle leden van de band te pakken te krijgen, maar ondermeer door al spelend tussen de benen door te rennen weet de band aan hem te ontkomen.  Gelukkig maar want het publiek heeft nog lang niet genoeg van deze wervelende rock show.

Verdere show elementen waren ondermeer : Bruce in Brits kostuum en enorme Britse vlag tijdens de “The Trooper”.  Heerlijk gespeeld en leuk om naar te kijken tussen het headbangen door.  Uiteraard komt tijdens “Number of the Beast” nog even een duivel naast het podium oprijzen. Grappig om te zien hoe Bruce tijdens dit nummer even de kluts kwijt is en naar het publiek luistert om te weten waar in de tekst we gebleven zijn. Een enorm rookkanon wordt ook nog even opgepakt door deze magistrale frontman en hult daarmee onder meer de drums compleet in de mist! 

Tijdens “Hallowed be thy name” , besluit ik mij alvast een weg door de menigte naar buiten te wagen. Dit gezien het enorme aantal mensen en omdat ik toch liever makkelijk bij het Gelredome wegkom om nog enigszins tijdig in me nest te duiken.

Vanavond heeft Iron Maiden laten zien dat de koek nog lang niet op is bij ze en ze nog steeds een goede performance neerzetten met hetzelfde enthousiasme als het begin van hun langdurige carrière. Het is maar te hopen voor de fans en metal liefhebbers dat de titel “The Final Frontier” niet betekend dat dit de laatste keer live voor Nederland is!


METAL & MAKE-UP @ KUBOX KUURNE

When someone makes sure you can visit a little festival with some top bands, it makes you look forward to that day. I almost couldn’t make it, but I arrived at a time that I could see the last two on the bill.
The first band I saw was Kissin’ Dynamite. I did see those German youngsters last year at the second edition of the Ages Of Metal festival in Belgium. I must confess that they took me by surprise that day and they were among the best performances of that day. Due to some trouble with my memory card from my camera I lost practically all of my pics from their show. You can imagine, that I was very excited to see those guys again. With only two albums in their pocket they stormed the stage. From the first riff they played and the first note Hannes sang I knew it was gonna be a hell of a show! And did they deliver? The guys seem to been born in the 80’s. What did I see: skinny pants in leopard print, cowboy boots , scarf’s tied to their pants and microphone stand, a real nice tan, a big hairdo and most of all that party-metal attitude.

 

They played the best songs from their two albums! We could witness excellent versions off “My Religion”, “Hysteria”, “Metal Nation” and “I Hate Hip Hop”. During “Steel of Swabia” Hannes started to wave with the flag of Swabia (I think!). Their metal is so catchy that many people could not resist to sing the chorus! Talkin’ about a metalparty! Hannes is a true entertainer and put the heat on at the venue. They spoiled us even more with the epic anthem “Addicted To Metal” and they ended their set with a thundering version of “Supersonic Killer”. Guitar player Jim Müller got a little fight with his amp but that couldn’t stop him for torturing his metalaxe. The other six string player Andre “Nice Tan” Braun showed off with his best poses, bass player Steffen was all over the stage. But it was Hannes Braun who stole the show and took the show to an even higher level. It’s always a blast to see these dudes on stage.

After a podium rebuild the  five guys from one of the best Kiss Tribute bands took the stage. The Belgian Kiss lovers try to copy their idols in the best possible way.  Dressed in replica costumes, great make-up, a lot of fireworks, a great double stair with lights and a great Kiss logo build up with lights. The only strange thing is that the band has five members!  The fifth member is the singer of all the songs. They call him The Bandit and in the early days of the history of Kiss, Paul has actually done some gigs with that make-up on! They bring songs from the whole carrier of Kiss! They kick off with “I Stole Your Love” and even included “Modern Day Delilah” from the latest platter from their idols. We get to see a full show with a drum kit who raises to  the sky, a smokin’ guitar from Ace. Even Gene does his bloody thing. In fact you get all what you normally see during an actual Kiss concert. The band says that they try to do something new every gig.

 

Well, I guess they got inspired by the warm temperature outside and decided to play “Take It Off” . But when suddenly the stage was been populated with three lovely ladies with some clothes on, they practically did take it all off! You can imagine that such entertainment did raise the temperature even higher! Every member of the band does a great imitation of their idol. The tongue from Demon is even longer than the one from Gene and I’ve been told he’s quite a ladies’ man as well. Starchild does the same special movements with his hands and does the same guitar poses as Paul Stanley. But Bandit has the hardest job of them all. He has to do four different voices. But the man does it with no problem at all. These guys  copy a real Kiss concert to the smallest detail. A big hand to the guys from the crew who build the awesome stage and make sure all the fireworks, lights and special effects go off at the right time. At the end of the show there even was a confetti storm during “Rock ‘n Roll all Nite” and all four members stepped on two platforms. And those platforms went up in the sky. So the show element is absolutely fabulous. But don’t worry, the actual playing and singing is also top notch.  I went home with a big smile and transformed my car in a metal  nation and started to shout it out loud that we’re addicted to metal!

 

Review written by Rik Bauters 


WHILE HEAVEN WEPT – FEAR OF INFINITY NUCLEAR BLAST – OUT NOW

This American band from Virginia was born in 1989 and put out three full albums and several 7” singles and 12” EP’s. Initially they started as a kind of doom-metal band. But with each album the doom percentage dropped. Their previous album “Vast Oceans Lachrymose” saw the arrival of  Rain Irving as lead vocalist. This had a profound effect on the overall sound of the band. They’ve included more influences from progmetal and powermetal into their music. When I got a copy from their live album last year I was blown away by the amount of emotions on that record. I still cherish it deeply. Now they've got a new record deal with Nuclear Blast and delivered with “Fear of Infinity”, their first product for their new label.

 While Heaven Wept is:

 • Tom Philips – guitar, keyboards,vocals
 • Jim Hunter – bass, vocals
 • Rain Irving – lead vocals
 • Trevor Schrotz – drums
 • Scott Loose – guitar
 • Jason lingle – keyboards, vocals
 • Michelle Schrotz – keyboards, vocals

Izegrim - Code of Concequenses - Listenable Records - Out Now

Nederland beschikt al enige tijd over een zeer goede femal fronted thrash metalband: Izegrim. Sinds 2002 is de band al actief met het uitbrengen van degelijke thrashalbums. Al snel wordt de band uiteraard vergeleken met Arch Enemy, toch zijn er wel degelijk verschillen te vinden.

Izegrim is:

·         Marloes - Bass, Vocals

·         Jeroen - Guitar

·         Bart - Guitar

·         Ivo – Drums


Nieuw album van Red Hot Chilli Peppers komt uit op 26 Augustus

Op 26 augustus verschijnt het langverwachte nieuwe studioalbum van de Red Hot Chili Peppers getiteld ‘I'm With You. ‘I'm With You’, de opvolger van hun alom geprezen dubbelalbum ‘Stadium Arcadium’, is alweer het tiende studioalbum van de Peppers. De eerste officiële single van het album heet ´The Adventures Of Raindance Maggi´, die half juli in promotie gaat.

  

´I'm With You´ is opgenomen in East West in Los Angeles en Shangri-la inMalibu, Californië. Het album is geproduceerd door niemand minder dan Rick Rubin, die eerder al verantwoordelijk was voor ´Stadium Arcadium´ (2006), ´By The Way´ (2002), ´Californication´ (1999), ´One Hot Minute´ (1995) en ´Blood Sugar Sex Magik´ (1991). Het album is gemixt door Andrew Scheps en Greg Fidelman. Ook heeft de band er een kersvers nieuw bandlid bij genaamd Josh Klinghoffer, die de gitarist John Frusciante eervol vervangt.

 

Red Hot Chili Peppers is één van de meest succesvolle rockacts uit de geschiedenis. Wereldwijd hebben zij meer dan 60 miljoen albums verkocht en hebben zij meerdere Grammy Awards op hun naam staan waaronder ´Best Rock Album´ voor ´Stadium Arcadium´ en ´Best Rock Song´ voor ´Scar Tissue´.

´Stadium Arcadium´ bevat maar liefst vier Nederlandse Top 10 hits: ´Dani California´, ´Tell Me Baby´, ´Snow´ en ´Desecration Smile’, en kwam op de eerste plaats binnen in de charts in 28 landen waaronder Nederland.


INTERVIEW MET WOODY & PAUL

Dat bij de heren van Woody & Paul het muzikaal aspect voorop staat mag een feit zijn. Geen fratsen, maar wel onstuimig goede muziek. Met de release van al een tweetal EP’s en een drietal cd’s hebben deze muzikanten al een aardige naam opgebouwd. In hun biografie is te lezen dat de muzikale weg die zij bewandelen simpelweg niet in een hokje is te duwen.  En daar kan ik me eigenlijk feilloos bij aan sluiten. In een poging te omschrijven kom ik uit op route 66 rock n roll, blues en psychedelische rock. Het nieuwe album “Heroes and Zeros” is nog niet zo gek lang geleden uit gekomen, en heeft nu al de nodige welverdiende positieve feedback gehad. Daarnaast is dit één van die bands die je vooral eens live moet aanschouwen. Zodra je besmet bent met het virus is de muziek onmogelijk weg te denken uit je collectie. Precies hetzelfde is mij overkomen en het voelt heel wat beter dan een verkoudheid.

Nu is het natuurlijk altijd leuk om er wat meer van te weten te komen. En ja, toen kwam daar dan ineens een gelegenheid om Woody te interviewen.

De kans om een paar vragen te stellen over het nieuwste album, de muziekindustrie en mogelijke toekomstige plannen. En dat leverde een paar leuke antwoorden op:

 British thrashers EVILE have unveiled a brand new track, titled "Eternal Empire".
The new track is taken from EVILE's highly anticipated forthcoming new album, FIVE SERPENT'S TEETH, and gives fans their first glimpse at the new material.  FIVE SERPENT'S TEETH is due to be released on September 26th, 2011.

Listen to the incredible new track, "Eternal Empire", now at http://www.earache.com/misc/downloads/eternalempire/

EVILE lead guitarist OL DRAKE comments:

"It is with great pleasure that we can release 'Eternal Empire' from our upcoming Five Serpent's Teeth album for your listening pleasure.  It was very difficult to pick a single track to showcase the vast diversity included on this album, and I think this one is a good medium to show the direction we have gone with on FST.  I can't wait for you to hear more of the album as, like I said, this album goes through quite a lot of different moods and emotions, in terms of feel and direction, yet is still rooted in the 'Evile sound'.  The awesome Daniel P. Carter of Radio 1's Rock Show will be playing the radio debut of the track TONIGHT on BBC Radio 1, so tune in!  We will also be showcasing another brand new track at Download Festival this weekend.  Lots of Serpent's Teeth coming your way!  See you on that road soon!"

View the flyer for EVILE's upcoming performance at Download Festival at http://earacherecords.com/myspace/evile_download2011.jpg
UK fans can also listen out for "Eternal Empire" tonight (Monday, June 6th) between midnight and 2:00am on the BBC Radio 1 Rock Show with Daniel P. Carter.

Don't miss EVILE performing live this summer at the following shows:

Jun. 11 - Donington, UK - Download Festival
Jul. 01 - Löbnitz, Germany - With Full Force
Jul. 08 - Gävle, Sweden - Getaway Rock
Jul. 09 - Pecs, Hungary - Rock Marathon
Jul. 14 - Neukirchen-Vluyn, Germany - Dong Open Air
Jul. 15 - Tolmin, Slovenia - Metalcamp Festival
Jul. 17 - Vizovice, Czech Republic - Masters of Rock
Jul. 27 - Bladel, Netherlands - Totaalfestival
Aug. 13 - Oulu, Finland - Jalometalli Festival

Primordial @ Doornroosje Nijmegen

Met een schitterende laatste album op zak doet Primordial vanavond de Doornroosje in Nijmegen aan. Samen met Alcest en While Heaven Wept vormen ze een ijzersterke line-up.
Met veel verwachting van wat komen gaat deze avond, reizen Peter (fotograaf ) en ik af naar Nijmegen.

 

De eerste band die op de planken staat is het Franse Alcest.

 

Het is een vrij rustige show vergeleken bij de andere twee. Maar deze Fransen weten met hun trage sfeervolle spel het publiek uitstekend te vermaken. Zeer goed gitaarwerk wordt er geleverd door de band en de zang klinkt uitstekend. De zang had wel iets meer in de mix gemogen, maar dat is maar een klein minpuntje op een verder goede show.

While Heaven Wept.
Van deze show mis ik helaas wat nummers aangezien ik bezig ben een interview te regelen met Alan van Primordial. Alan moet nog in de schmink dus we besluiten na de show van Primordial het interview te houden.

 

Wat ik zie van While Heaven Wept is een vrij energieke show die met veel passie ten uitvoer wordt gebracht. Het is vrij druk in Doornroosje en de mensen die er staan genieten zichtbaar van deze show.

Na een korte ombouw is het tijd voor Primordial.

 

Wat een showman is Alan toch. Met zijn excentrieke houding en uiterlijk steelt hij de show vanavond. Live klinkt zijn stem bijna net zo powerfull als op de plaat. De lichtman zorgt ervoor dat alles in de juiste sfeer belicht wordt. In het begin zijn er nog wat problemen met de microfoon. Maar zodra dit is opgelost wordt Doornroosje helemaal plat gespeeld. De voorste regionen zijn een goed potje aan het headbangen op de Ierse Pagan klanken! Gelukkig komen van Redemption at the Puritans Hand ook nog wat werk voorbij. Het nieuwe werk word net zo makkelijk verorberd als het oude. Primordial laat hier vanavond zien dat ze na al  die jaren  niks aan kracht hebben ingeboet en er een zeer goede show neerzetten.

De opbouw in line-up is vanavond erg goed te noemen. Deze 3 bands passen uitstekend bij elkaar. Mochten ze binnenkort nog eens in de buurt staan, bedenk je dan niet en ga. Je zult zeker van een topavond metal genieten. 

Report by: Ronald van de Baan

Photo's made by: Peter van rijsbergen (www.metalraid.com) 


VERSLAG DOKK'EM OPEN AIR

Vandaag gaat de barre tocht richting Friesland. In een weiland nabij Dokkum word wel een erg tof feestje gehouden: Dokk’em Open Air.

 


FISTFEST @ PEPPEL, ZEIST

 

 KLIK VOOR MEER FOTO'S OP DE PICTURE!

>Elsrock


SEPULTURA - KAIROS - NUCLEAR BLAST - 24-06-11

Sepultura is 1 van mijn favoriete bands uit de jaren ’90. Wat heeft mijn nekspieren toch overuren gemaakt op krakers zoals Refuse Resist , Arise en vele andere goede nummers. Iedereen weet ondertussen, dat Sepultura na het verlaten van Max en Igor veel fans verloren zijn. Is dit terecht. Ik moet zeggen het nieuwe album Kairos was een aangename verrassing van deze toch wel zeer goede band!

Sepultura is:

 

 • Andreas Kisser
 • Paulo Jr
 • Derrick Green,
 • Jean Dolabella

 


Hammerfall – Infected – Nuclear Blast – OUT NOW

Hammerfall behoeft geen grote introductie. De Zweedse mannen zijn al sinds de jaren ’90 actief en hebben veel faam gemaakt met hun power metal. Ditmaal komen ze eindelijk weer met een nieuw album getiteld “Infected”

 

Hammerfall is:

 

 • Joacim Cans - Lead vocals, backing vocals
 • Oscar Dronjak - Rhythm guitar, lead guitar, backing vocals
 • Pontus Norgren - Rhythm, guitar, lead guitar, backing vocals
 • Fredrik Larsson - Bass, backing vocals
 • Anders Johansson - Drums

 


ORIGIN – ENTITY – NUCLEAR BLAST – RELEASE 10-06-11

Origin staat bekend voor een vuig potje tech death. Metal die niet eenvoudig te behappen is maar zeker erg lekker is. Hun plaat Antithesis was een ware instant classic in de Tech Death wereld. Ik ben dus benieuwd naar deze nieuwe release van de mannen van Origin.

Origin is:

 • Jason Keyser - Vocals
 • Paul Ryan - Guitars
 • Mike Flores - Bass
 • John Longstreth - Drums

Entity

Wow , ze weten het weer te flikken hoor. De luisteraar wordt weer overdonderd met lading beats en onnavolgbare riffs. De vocalen zijn tevens erg lekker te noemen. Smerige Deathgrind vocalen  afgewisseld met hier en daar een scream. Mijn persoonlijke voorkeur voor deze plaat is toch wel beluisteren via hoofdtelefoon.  De plaat komt dan beter tot zijn recht en ieder likje op de gitaar is dan beter te volgen. De productie is erg goed te noemen van deze plaat. De sound is wat agressiever dan de voorganger Antithesis, maar daarnaast is dit album dan ook iets beter te behappen.  De plaat heeft best veel diepgang en het duurt toch zeker wel een paar luisterbeurten voordat je doorkrijgt wat een technisch hoogwaardig beukwerk uit je speakers knalt. 

Tracklist

 1. Expulsion of Fury
 2. Purgatory
 3. Conceiving Death
 4. Swarm
 5. Saliva
 6. The Decent
 7. Fornever
 8. Committed
 9. Banishing Illusion
 10. Consequence of Solution
 11. Evolution of Extinction

Conclusie:
Origin is een band die je zeker moet gaan beluisteren als je van tech death metal houdt. Hou je van wat meer makkelijk te verteren materiaal, laat deze plaat dan snel links liggen.

Link:  http://www.facebook.com/Origin


<