HEIDENVOLK – BATAVI – NAPALM RECORDS – OUT NOW
Ja jongens, het is weer tijd om je drinkhoorn en kilt uit de kast te halen. Neerlands grootste folk metal act is terug.  Heidevolk staat bekend om hun in moerstaal gezongen folk metal deuntjes met het nodige meebrul gehalte. Ondanks dat alles in het  Nederlands is hebben de mannen laten zien ook in het buitenland goed te boeren.

Heidevolk is:
 • Joris Boghtdrincker - zang
 • Mark Splintervuyscht - zang
 • Reamon Bomenbreker - gitaar
 • Rowan Roodbaert - basgitaar
 • Joost den Vellenknotscher - drums
Batavi

 

Nu is het dus tijd voor Batavi. Zoals de titel al doet vermoeden gaat dit album over het verbond tussen de Romeinen en de Germanen. Dat dit een duistere periode vol verraad is , vind je ditmaal ook terug in de muziek. Heidevolk klinkt op dit album een stuk zwaarder. Het meezing gehalte is een stuk minder prominent aanwezig op dit album.

Bereid je voor op een meer volwassener klinkend Heidevolk. Het is allemaal een stukje agressiever maar desondanks blijft het allemaal zeer melodieus klinken. Melodieuze arrangementen staan dus  nog steeds hoog in het vaandel. Hier en daar word er nog de nodige melancholie aan toegevoegd.

De sfeer is allemaal wat donkerder en grimmiger geworden. Het lijkt een stap in de richting van Pagan, zonder dat de typerende Heidevolk sound in zijn geheel weggevallen is. De frisse wind in de sound pakt dus goed uit.. Sterker nog, persoonlijk vind ik dit album hun sterkste tot nu toe.

In het verleden beschreef ik hun meer als feestband. Nu is toch duidelijk dat ze ook zonder de joligheid en het meebrul gehalte een dijk van een album kunnen afleveren.  De zang is zoals altijd bij Heidevolk voortreffelijk voor elkaar. De beide zangers beschikken over een goede cleane strot en ik moet zeggen dat ik de grunts niet mis! De samenzang ligt weer lekker in het gehoor! 
 
Conclusie:
Heidevolk levert met Batavia een ijzersterk album af , die een beetje wennen zal zijn voor de Nederlandse fans , die graag een stukje meebrullen. Maar hij zal zeker al snel in de harten gesloten worden!  Heidevolk goes Pagan!

Score 4 uit 5

Tracklist Batavi:

1.  Een Nieuw Begin
2.  De Toekomst Lonkt
3.  Het Verbond met Rome
4.  Wapenbroeders
5.  In het Woud Gezworen
6.  Veleda
7.  Als de Dood Weer naar Ons Lacht
8.  Einde der Zege
9.  Vrijgevochten


Geschreven door Ronald van de Baan 

MESHUGGAH – KOLOSS -NUCLEAR BLAST – OUT NOW
 
 
Meshuggah, toch wel 1 van de grondleggers van het math metaalwerk, zijn weer een potje aan het rekenen geslagen. Deze ritmefreaks maken er weer een mooi staaltje groovende riffwerk van ondanks de complexiteit van de songstructuur

Uiteraard is het niet alleen Math wat de klok slaat. De songs zijn uiteraard ook weer doordrenkt in met thrash, industrial en uiteraard wat dood metaal. Hierdoor zijn er genoeg riffs om je nekspieren op te verrekken. Vergeleken met voorganger “Obzen“ is dit album een stuk toegankelijker. Uiteraard is de band niet omgeslagen tot het maken van popmetaal, en heb je er af en toe een flinke kluif aan om het progressieve wiskunde werk allemaal te kunnen verteren. Vergeleken bij hoe complex en progressief het allemaal instrumentaal in elkaar steekt, zo monotoon is de strot van Jens. Dit blijft voor mij toch een minpuntje aan deze band. Uiteraard een kwestie van smaak en velen zullen mij vervloeken voor de uitspraak.

De fans zullen blij zijn met dit schijfje. De productie is erg goed, waardoor men zich makkelijk kan gaan verdiepen in de complexe riff arrangementen. Ben je meer voor het recht toe recht aan metaal , dan kun je deze plaat, ondanks dat het een stuk toegankelijker is dan hun voorgangers, beter links laten liggen.

Conclusie:
Fans van Meshuggah kunnen deze plaat blindelings aanschaffen.
Heb je niks met progressieve Math Metal , dan raad ik je aan verder te gaan neuzen.

Score: 3,5 uit 5
 
Tracklist:
 1. I Am Colossus
 2. The Demon’s Name Is Surveillance
 3. Do Not Look Down
 4. Behind the Sun
 5. The Hurt That Finds You First
 6. Marrow
 7. Break Those Bones Whose Sinews Gave It Motion
 8. Swarm
 9. Demiurge
 10. The Last Vigil
 

EXUMER – FIRE & DAMNATION – METALBLADE RECORDS – RELEASE 6 – 3 – 2012
Posted at April 3, 2012 by livereviewer
 
Duitse bands zijn goed vertegenwoordigd in de Thrash scene. Namen zoals Kreator , Sodomen Destruction hebben hun stempel flink op dit genre gedrukt. Exumer behoorde tot hun break in 1990 ook bij deze top. Met hun klassieker “Possessed by Fire” hebben ze menig metalhead een flinke nekblessure laten oplopen. In 2001 was de reünie een feit en nu na ongeveer 25 jaar tijd kunnen we weer genieten van een nieuw full-lenght album. Word dit een schaamteloze cash grab of weten de mannen met een goed album na 25 jaar op de proppen te komen?
 
Exumer is:
 • Mem V. Stein-Vocals
 • Ray Mensh-Guitars
 • T.Schiavo-Bass
 • H.K.-Guitars
 • Matthias Kassner-Drums
Fire and Damnation 
Gelukkig blijkt bij de eerste klanken van het album, dat de formule bij deze mannen niet veranderd is.
Meteen gaat Exumer vol gas van start en kunnen we genieten van klassieke Thrash riffs . Het album dendert in voltrein vaart voort. Heerlijk hoe het potten en pannen drumgeluid lekker uit de boxen komt knallen. Qua stemgeluid is er ook weinig veranderd in de afgelopen 25 jaar. Mem Von Stein  gaat nog steeds als een razende tekeer en het klinkt allemaal rete strak. Menig guitar solo doet je terugkijken naar de jaren 80 en wat mij betreft is dat ook de beste Thrash generatie! Dus mij hoor je niet klagen maar Bangen !! Exumer neemt je hier mee terug naar de glorie dagen van snoeiharde degelijke Duitse Thrash.
 
Tracklist:
01. Fire & Damnation
02. Vermin Of The Sky
03. The Weakest Limb
04. ANew Morality
05. Waking The Fire
06. Fallen Saint
07. Crushing Point
08. Devil Chaser
09. I Dare You
10. Tribal Furies
11. Destructive Solution [live bonus]
12. AMortal In Black [live bonus]
13. Xiron Darkstar [live bonus]
 
Conclusie:
We hebben even moeten wachten, maar de fans kunnen gerust zijn: Exumer is terug!
Duidelijk mogen zijn dat de mannen een goed creatief album hebben neergezet in plaats van mee te liften op de huidige Thrash revival die gaande is.
 
Score 4,5 uit 5
Links: 
 
 
Geschreven door Ronald van de Baan 


Black-Bone op Muziekfestival Surrender Hrieps en jij kan erbij zijn!
Zoals jullie allemaal al weten is er op vrijdag 20 april de CD release “Back To Mayhem” van Black-Bone” bij PopEi in Eindhoven. Uiteraard is iedereen daarbij! 
Voor degene die er geen genoeg van krijgt hebben we in samenwerking met Surrender Hrieps het volgende voor jullie bedacht:

De Black-Bone-Surrender Hrieps Festivalbus!

Dat gaat als volgt; zaterdag 21 april stap je in op 1 van de opstappunten en wordt vervolgens keurig netjes vlak voor het festivalterrein afgezet waar je de hele dag van de lekkere rockmuziek van o.a. Black-Bone en Peter Pan Speedrock, heerlijke vers getapte drankjes en de geweldige sfeer kunt genieten. Uiteraard is er ook voor de inwendige mens voldoende aanwezig. En na afloop van het festival laat je jezelf moe maar voldaan weer keurig op 1 van de opstappunten afzetten.

We hebben 2 opties voor je:
Optie 1: Bus + entree voor 16 Euro!
Optie 2 Bus + entree + 10 drankmuntjes voor 30 Euro!!!

Zoals je ziet hoef je het voor de prijs niet te laten, de drankmuntjes kosten €1,50 per stuk, dus wat let je, geef jezelf snel op want we sponsoren maar 1 bus en vol is vol. 
En natuurlijk wil je dit als liefhebber van een origineel dagje Rock 'N Roll niet missen!!

Opstappunten en tijden: 
12.30 uur Bushalte Leeuweriksweg 3 Uden
13.15 uur PopEi Klokgebouw 300 Eindhoven
15.00 uur Surrender Hrieps – Grijpskerke (Zeeland) 

Meer info over het festival en de gehele line-up vind je hier: www.surrenderhrieps.nl 

Op en rondom het festivalterrein zijn geen pinautomaten aanwezig!

Kaartjes kun je bij de onderstaande punten en tijden verkrijgen:

Music Store Sacramentsweg 15 Uden
Geopend maandag t/m zaterdag van 9.30- 17.30 vrijdagavond tot 21.00
PopEi Klokgebouw 300 Eindhoven
Geopend maandag t/m vrijdag van 12.00-24.00

Breaking News: THIS IS THE NEW SABATON!!!

Swedish epic power metallers SABATON have announced the following statement regarding the recently announced line-up change:

To end all rumors that SABATON will stop touring, or even act/perform as a band, we can now present that SABATONs new lineup will be as follows:

Joakim Brodén – Vocals
Pär Sundström – Bass
Chris
Rörland – Guitars (NOCTURNAL RITES)
Thobbe Englund – Guitars (WINTERLONG, RAUBTIER)
Robban Bäck – Drums (BALTIMOORE, PREY)

 

 

 

At the moment we are still searching for a keyboard player and until we have found the right guy we will still have Daniel Myhr with us, in digital form, since he has specially recorded all keyboards for us to use on tour.

Therefore, we are not cancelling any shows at all - the war machine of Sabaton will go on just as planned!

The MKII of Sabaton is ready for the next chapter...

To meet the new members for the first time, please have a look at this video:

 

 


www.sabaton.net 

www.facebook.com/sabaton 

www.nuclearblast.de/sabaton


MAGNETRON - A MEASURED TIMEFRAME - EIGEN BEHEER - OUT NOW

Magnetron staat  bekend om hun voorliefde voor oldskool thrash en eind jaren 80 , begin jaren 90 death metal. De stijl die zij spelen is lekker agressief maar toch enorm catchy en speels. Sinds 1996 maken ze Breda en omgeving al onveilig en nu is het zover en is hun eerste full-length een feit!

Magentron is:

 • Johan Smit – drums and vocals
 • Isaak Heemskerk Gravemaker – guitar and vocals
 • Dennis Bolderman – guitar
 • Stijn Bogers – bass

 

A Measured Timeframe

 

“ Nice Teeth“  laat meteen horen waar deze mannen voor staan:  Een heerlijke bak herrie waarop je heerlijk uit je plaat kan gaan. Het dondert meteen op volle vaart uit je speakers. Dit is meteen de stempel die ook op het rest van het album gedrukt staat. Catchy  oldschool thrash met een vleug punk er over heen gedrapeerd. Het album is officieel een full-lenght , maar met een lengte van 26 minuten is het meer een mini album. Maar wel 1 van formaat met 10 nummers die lekker weghakken! Dit is een prima plaat om een stukje mee te gaan rondscheuren! Gas der op en knallen maar. Deze plaat zal zeker een tijdje in de auto blijven blasten.

Tracklist:

 

 1. Nice Teeth
 2. The Human Race Has Been Cancelled
 3. Right to Dislike
 4. Born Witless
 5. A Measured Timeframe
 6. Compulsory Communication
 7. For Your Life Let Justice Be Accused
 8. Rob a Bank, Buy a Tank
 9. A Bit Inconsiderate
 10. Flashing of the Brain

 

Conclusie:

Aanschaffen en moshen op deze Brabothrash!
Magnetron laat horen dat oldskool thrash nog steeds beukt als de tering!

Score 4 of 5

Links:

 

 Geschreven door Ronald van de Baan


<