STEEL PANTHER EN THE DEVIN TOWNSEND PROJECT NAAR FORTAROCK


Poster

FortaRock Festival
Zaterdag 2 juni 2012
Park Brakkenstein, Nijmegen
www.fortarock.nl

 

FortaRock heeft twee nieuwe bands bevestigd: 

STEEL PANTHER
THE DEVIN TOWNSEND PROJECT

 

De FortaRock 2012 line up tot nu toe is:

SLAYER
MACHINE HEAD
LAMB OF GOD
ANTHRAX
TRIVIUM
MESHUGGAH
STEEL PANTHER
THE DEVIN TOWNSEND PROJECT
NASUM

Er volgen uiteraard nog meer namen! Check de FortaRock website voor het laatste nieuws, of volg ons op Facebook of Twitter


LANA LANE – EL DORADO HOTEL - THINK TANK MEDIA – OUT NOW

De symfonische rock diva Lana Lane timmert al vanaf 1995 aan haar muzikale weg en begon haar loopbaan met het album “Love Is An Illusion”. Persoonlijk heb ik haar ontdekt ten tijde van haar meesterwerk “Queen Of The Ocean” uit 1999. Na deze release is ze eigenlijk stilletjes aan steeds verder geëvolueerd van haar AOR-roots naar een meer symfonische progrock. Met wisselend succes maakte ze verder albums en na een stilte van meer dan vier jaar staat ze er opnieuw met “El Dorado Hotel”. Het album is geproduceerd door echtgenoot en keyboardist Eric Norlander.

Lana Lane is:

  • Lana Lane – vocals
  • Erik Norlander (Ayreon) – keyboards, additional guitars, bass & programming
  • John Payne (Asia) – harmony and choral vocals, mandolin
  • Mark McCrite (Erik Norlander) – guitars, bass, choral vocals, programming
  • Bruce Bouillet (Racer-X) – guitars
  • Neil Citron – guitars
  • Freddy DeMarco (Erik Norlander) – guitars
  • Guthrie Govan – guitar
  • Don Schiff – NS/Stick
  • Mark Matthews – bass
  • Jay Schellen (Asia) – drums

EL DORADO HOTEL

 

Het album opent met orgelgeluiden, gevolgd door heavy strakke riffs wat toetsaanslagen en zachte achtergrondzang. We bevinden ons in een soort van Ayreon sfeertje. Het nummer gaat verder met een zwoele Lana Lane met een diepe baslijn lichte drum en keys. Het refrein is een stuk heftiger op elk gebied (stem, gitaren,...). Het lange uitgesponnen instrumentale middenstuk bevat een breed scala aan instrumenten. Veel keyboards, flamenco gitaar, veel strijkinstrumenten en klassieke instrumenten zoals piano, cello en mandoline! We worden overdonderd door 80's toetsen in het sterk naar AOR ruikende “Maybe We'll Meet Again”. Het nummer kent een rustige break met een lekker scheurende vingervlugge gitaarsolo. Vreemde ongewone drumritmes starten het mediterraan geïnspireerde  titelnummer. Lana bewijst hier over een geweldige stem te beschikken. “Darkness Falls” start rustig en vrolijk met een eerder opgewekte Lana. Maar wanneer de chorus eraan komt valt de duisternis inderdaad neer over de song. Donkere vocalen en heavy gitaren zorgen voor een totale ommekeer. De akoestische gitaren roepen herinneringen op van Mike Oldfield's “Moonlight Shadow”. 

“Hotels” is een kalme akoestische song waar de stemcapriolen van mevrouw Lane centraal staan! “Believe” gaat meer de melodieuze rock richting uit en er wordt wat gestoeid met een poppy stemvervorming. Het Rainbow-orgeltje geeft de song een onverwachte toets. Vinnige gitaren eisen de hoofdrol op in het snelle “Life Of The Party”. Die gitaren vertonen heel wat raakpunten met de gitaarkunsten van Joe Satriani en Steve Vai. De gitaarriff in “Gone Are The Days” lijkt wel het geluid van een galopperend paard te imiteren. Het nummer kent een gesproken gedeelte en wordt afgesloten met een heerlijk op dreef zijnde gitaar. De experimenteerdrang is het grootst in “Moon God”. Rare drumgeluiden en freaky riffs trekken de aandacht en ook wat stemeffecten worden gebruikt. Tijdens de lange afsluiter “In Exile” horen we veel piano, gevoelige gitaren en een superemotionele Lana. Het refrein zorgt voor een injectie van bombast en power! Bas en gitaar etaleren hun kunsten in het uitgesproken vintage instrumentale gedeelte dat ook opgesmukt wordt door een geweldig klinkend Hammond orgel. 

Conclusie:
Lana neemt ons met dit album mee op een heuse muzikale ontdekkingstocht! Vele genres passeren hier de revue, maar de klemtoon ligt toch op de symfonische rock. Ze durft ook experimenteren met modernere geluiden en weet dit wonderwel perfect te integreren in haar typische composities. Dit album kent uiteraard ook een fenomenale muzikale omlijsting en is voorzien van een grootste productie. Al wie muzikaal vakmanschap, schitterende vocalen en sterk afwisselende composities hoog in het vaandel dragen zal aan deze release een vette kluif hebben. 

 Tracklist:

  1. A Dream Full Of Fire (8:25)
  2. Maybe We'll Meet Again (5:39)
  3. El Dorado (6:12)
  4. Darkness Falls (5:12)
  5. Hotels (3:40)
  6. Believe (6:03)
  7. Life Of The Party (4:03)
  8. Gone Are The Day (6:23)
  9. Moon God (5:08)
  10. In Exile (11:43)

Score: 4 out of 5       

Links:

Geschreven door Rik Bauters

 


INTERVIEW WITH Päde Kistler FROM ELUVEITIE

Met de release van het nieuwe album 10-2-2012 en de daar bijhorende tour leek het livereviewer een goed plan om Eluveitie wat vragen te stellen. Päde Kistler kon een moment voor ons vrij maken om enkele vragen te beantwoorden:

 

 

 

 

1.      First of all, thank you for your time and effort. How are you?

You’re welcome and thank you for asking, we all are doing very well. We are on the road actually in Las Vegas/USA.

2.      You have a new album out now. Being released 10-2-2012. That’s exciting news. Can you describe this new work to our readers?

Well hard to describe because it’s all upon personal opinion and taste. Basically it is a concept album about the Gaulish wars. Of course we did songs about the Gaulish wars in the past. This time the whole album is based on that certain time period of the Gaulish history:

Helvetios" tells the harrowing chronic of the Gaulish war. But it's not just a chronological account of this terrible war, the album tells the story from the viewpoint of the Helvetians, a Celtic tribe. This wasn't a very simple task, since history is mostly written by those who triumphed in war which in this case was the Roman empire, Gaius Julius Caesar to be exact. Most of what we know about the Gaulish war nowadays stems from Caesar's transcripts and that these do not convey the full truth is pretty obvious and also confirmed by historians. His scripture "De Bello Gallico" is political propaganda for his benefit to a great extent in which home and family defending Gauls become "belligerent barbarians" and sheer genocide over Gaulish tribes become "glorious battles" that were fought by Roman legions "heroically to protect the Roman people."

So you can see it's not an easy undertaking to portray the Gaulish war as Helvetians (Gauls) would have. We still tried and cooperated with scientists to question historiography and let historical and archeological findings influence us in writing the album. But we also just let simple emotions and feelings speak by imagining what it really must have been like back then.

 

3.      What ‘s the difference compared to previous albums?

Hmm, hard to say. In my personal opinion it’s more diverse then “Everything remains”. There are songs where Anna is taking the lead vocals and some other songs have a slight trashy influence. The folk part of our music is even better embedded into the music then it was before. But as I mentioned before, that is just my personal opinion. Every person should and will have it’s own opinions on that album anyway.

4.      What inspired you during the making of this album?

Simply the life and all the related facets.

5.      During listening to the album I’ve noticed there are a lot of variations in your sound. But it seems to swing mostly to the side of death metal.  I was wondering why you chose for this way of making folk metal?

I must disagree to that. The folky parts are there as much as they were on “Everything” but as I said above it’s more embedded and therefore not as much in the foreground. Of course it is done by mixing the folk instruments in a different way than we did before. Even for me as a folk musician it sounds more fusioned. I think now we accomplished to integrate folk and metal music into a unique and equal entity.

6.      I’ve also noticed all of you play so many different instruments. What is your all time favorite instrument to play?

Well that depends on my mood and place. The bagpipe is definitively my favorite instrument to play back home. I recently ordered a hurdy gurdy and I’m looking forward to get that awesome Instrument. I always wanted to play that one but it was not affordable in the past. I also like to play guitar and dommel (which is a dulcimer but playable like a guitar).

7.      Can you describe the experience of a live concert of Eluveitie?

That is a very hard question. The experience is different on each show. Sometimes I feel very comfortable sometimes shy. I would say on a concert different moods from pleasure to anger, from suffering to enthusiasm can come over me. The experiences also differ from crowd to crowd and also from my daily mood in general.

 

8.      And is there a chance you will also tour through the Netherlands anytime soon?

Well we will headline Paganfest 2012 and perform in Tilburg 18.3.2012 and in Haarlem 28.3.2012. As far as I know those are the only confirmed shows in the Netherlands for this year so far.

9.      Is there anything else you want to share with our readers?

First of all my appreciation goes to all the people who supported us during the last years. All I can experience would not be possible without you girls and guys – thank you very much from all my heart. Furthermore I wish everyone out there all the best and never give up hope, go your way and enjoy life as much as possible. See you around…

 LINK:  http://eluveitie.ch/

INTERVIEWER TAGGI EENSTROOM 


LIVEREPORT: FULL OF HATE TOUR @ ATAK, ENSCHEDE

De eerste band van de Full of Hate tour hebben we helaas moeten missen, dit kwam omdat we backstage zaten om een interview af te nemen met George Fisher. Uiteraard ook niet verkeerd en binnenkort is het interview te vinden op de site.

De eerste band die we hier in de Atak gaan aanschouwen is  Suicidal Angels.


De laatste keer dat ik deze band tekeer heb zien gaan was als opener voor Kreator in de Melkweg. Zij maakten met hun energieke set toentertijd een daverende indruk op me. Heerlijke no nonsense thrash is wat je van deze mannen kunt verwachten en dat is ook wat vanavond geleverd wordt. Het publiek begint hier en daar dan ook al een beetje los te komen.

Een wall of death maakt uiteraard het kleine feestje helemaal compleet. Deze Grieken hebben het publiek al even goed opgewarmd.

De zaal is ondertussen ook goed gevuld als de mannen van Misery Index hun  kunsten komen vertonen.Grind met een politieke inslag is wat ze het publiek voorschotelen. En dat doen ze vol overgave. De nekspieren draaien overuren tijdens deze show. We haken wel iets eerder af om even wat uit de muur de trekken. Op een lege maag kan niet gemoshed worden uiteraard.

 

Wat kaassoufflés later staan we al weer voor in de pit want uiteraard willen we niks missen van Legion of The Damned. Deze Nederlandse act doet het goed in de metalscene en de plek op de bill vanavond is dan ook niet meer dan verdiend. Maurice front vanavond erg sterk en muzikaal knalt het ook allemaal lekker uit de speakers. Er word uiteraard nog een nummertje opgedragen aan hun onlangs overleden oud-bassist Twan van Fleuren. Dit word beloond met een flink applaus. De set dendert er snel doorheen en zowel de band als het publiek genieten zichtbaar van het optreden.

 

Nu is het tijd voor een flinke ombouw periode. Behemoth gaat zo optreden en zoals we allemaal weten trekken deze mannen alles uit de kast om een schitterende show neer te zetten.


Vanavond is dit ook weer het geval. Met toppers zoals DemiGod, Slaves shall Serve en vele andere klassiekers word er flink op los geramd. Het is niet alleen maar een streling voor het oor bij deze mannen. De belichting, de attributen en kostuums maken alles tot 1 geheel. Behemoth laat vanavond zien sterker dan ooit terug te zijn na de strijd tegen leukemie van zanger Nergal. Ik kan alleen maar zeggen RESPECT voor deze zeer bekwame band.

 

Nu word de hele hotemetoot weer afgebroken voor de laatste act. Niks geen poespas op het podium. Cannibal Corpse heeft deze poespas uiteraard ook niet nodig.

 

De band doet waar ze voor staan en dat is brute dood metaal blasten richting het publiek. Geen verrassingen uiteraard. Maar een prima show met klassieker zoals 'Fucked with a knife' en 'Hammer  Smashed Face`. Twee nummers komen voorbij van het aankomende album Torture en ik moet zeggen dat smaakt naar meer. Het publiek doet wat het moet doen bij een Cannibal Corpse concert : Bangen en Moshen totdat je erbij neervalt. George is vanavond de echte bikkel, aan zijn  podiumkunsten valt niet af te zien dat hij onlangs uit de toerbus is gevallen en daarbij een paar ribben gekneusd heeft en zijn pols ontwricht. Cannibal Corpse doet dus wat verwacht wordt van hun. Een bikkelharde show neerzetten.

 

Setlist Behemoth:

Ov Fire and the Void
Demigod
Moonspell Rites
Conquer All
The Thousand Plagues I Witness
Alas, Lord Is Upon Me
Decade of Therion
At the Left Hand ov God
Slaves Shall Serve
Chant for Eschaton 2000
23 (The Youth Manifesto)
Lucifer

Setlist Cannibal Corpse

Evisceration Plague
The Time to Kill Is Now
Make Them Suffer
Fucked With a Knife
Decency Defied
Death Walking Terror
Demented Aggression
Scourge of Iron
Sentenced to Burn
I Cum Blood
Unleashing the Bloodthirsty
Devoured by Vermin
Pit of Zombies
Priests of Sodom
A Skull Full of Maggots
Hammer Smashed Face
Stripped, Raped and Strangled

Geschreven door Ronald van de Baan
Foto´s: Peter van Rijsbergen


VIDEO : IZEGRIM - VICTIM OF HONOR

PHOTOREPORT: FULL OF HATE TOUR 2012 @ ATAK ENSCHEDE

FOR MORE PICA´S CLICK ON PHOTO

Photographer Peter van Rijsbergen


INTERVIEW MET PETE LOVELL VAN PICTURE

Na het nieuwe album “Warhorse” van het Nederlandse Picture te hebben gehoord was ik danig onder de indruk van die plaat. Via Rock Inc. werd me de mogelijkheid geboden om een interview met iemand van de band te doen. Toen het bleek dat ik zelfs mocht kiezen met wie en op welke dag, was mijn keuze vlug gemaakt! Ik wou absoluut iemand van de oude garde spreken en het liefst nog met zanger Pete Lovell. Dus na een paar mailtjes was alles in kannen en kruiken en kon ik aan de slag.


Eerst en vooral Pete, hoe gaat het met je?


Pete: Het gaat perfect! Iedereen die ons geïnterviewd heeft, vindt het één van de beste Picture CD's die we gemaakt hebben. Dat is altijd een goed teken! We hebben veel slechtere CD's gemaakt!

Ik leerde Picture voor het eerste kennen toen er op een lokale vrije radio tijdens het metaluurtje “Bombers” voorbijkwam! Vanaf dat moment rekende ik Picture tot mijn favorieten.

Pete: Ja Picture bestaat al langer dan dertig jaar nu, dat is inderdaad diep in het verleden!

Als je het goed vind zou ik de geschiedenis van Picture eens met je willen doornemen.

Pete: Voor mij geen enkel probleem, Rik! Ik sta open voor alle vragen!

Na het debuut kwam dan “Heavy Metal Ears”. Maar de eerste Picture plaat die ik kocht was het machtige “Diamond Dreamer”, waarvan nog steeds live enkele nummers worden gebracht. Maar het succes kwam eigenlijk vooral met “Eternal Dark”, dacht ik, of niet soms?

Pete: Ja dat was het best verkochte album voor ons! Die plaat verkocht heel veel in Zuid Amerika. Ik ben naar een vijf à zestal Zuid Amerikaanse landen geweest om het album te promoten. Radio, televisie,  platenwinkels .... alles werd gedaan!



Ja, nu je over Zuid Amerika begint. Ik las onlangs dat vele Belgische en Nederlandse metalbands in Brazilië heel bekend zijn onder de metalheads! Dat is toch raar, vind je niet Pete?


Pete: Onze platenmaatschappij, dat was Polydor die tijd en Universal was onze publisher, die maakten deals met Zuid Amerika. De Braziliaanse tak van het label zou onze platen daar uitbrengen en de Nederlandse tak zou dan Braziliaanse bands uitbrengen. In die tijd was Zuid Amerika moeilijk om daar door te breken. Want niemand gaf het aandacht en niemand wou er heen. Dus het was een bloeiende markt. Op een bepaald moment waren we doorgebroken in Zuid Amerika en ik ben daar geweest voor een promotietoer, maar de band heeft daar nooit opgetreden! Dat is echt jammer! Misschien dat dit met “Warhorse” wel mogelijk is, dat zou wel geweldig zijn! Er was toen ook sprake dat we die eerste Rock In Rio zouden spelen. Maar de platenmaatschappijen gooiden roet in het eten en het is niet doorgegaan. Het was een heel groot festival! Zuid Amerika had verder niets en toen kwam daar dat festival met veel grote namen en dat was meteen een heel grote markt om te veroveren.

Toen volgde nog het “Traitor” album, maar daarna verliet je Picture. Wat was de eigenlijke reden daarvoor? Was het veranderde muzikale koers die ingeslagen werd?

Pete: Kijk Rik, ik ben altijd een fan geweest van old school heavy metal en de platenmaatschappij wilde ons transformeren naar een soort van Motley Cruë! Motley Cruë verkocht miljoenen platen en de platenmaatschappij dacht, dat moeten we hebben! Maar dat was Picture niet! Ik was niet tevreden met het feit dat we in een andere hoek verder gedreven en ik ben eruit gestapt! Verschillende leden verlieten de band en de twee volgende platen werden eigenlijk opgenomen met sessiemuzikanten! De muzikanten die op die platen spelen kwamen eigenlijk van de band Cactus en het werd verkocht als Picture! Rinus moest nog twee platen uitbrengen voor het label en dat was de enige uitweg en beide platen hebben dan ook zo goed als niets verkocht.

Toen is het heel lang stil geweest en plots in 2008 stonden jullie daar weer! Hoe is dat gekomen eigenlijk?

Pete: De oude gitarist Jan Bechtum had oude clips van Picture op youtube gezet en hij kreeg goede reacties van oude fans en zo wisten we dat er nog interesse was in Picture. Kort daarna heeft de organisatie van Sweden Rock ons gebeld of we op Sweden Rock wilden spelen. Ja dat is een meer dan gaaf festival en we kwamen toen terug bij elkaar met de intentie om alleen Sweden Rock te doen. Maar toen we opnieuw speelden klikte het meteen en de speelvreugde kwam terug! We besloten dus om gewoon verder te doen en langzamerhand begonnen we te schrijven voor “Old Dog New Tricks”. Maar opnieuw doken er problemen op! Eigenlijk had je de band en Jan Bechtum. Die zat altijd bij het management. Als ik met nieuwe ideeën aankwam vond hij het niks! Hij vond het te heavy of te donker klinken. Hij is erg christelijk en songs van Eternal Dark wou hij niet live spelen want hij wou  niet geassocieerd worden met de teksten die ik schreef en dat werd het duidelijk dat de band in twee kampen werd verdeeld. Heavy metal heeft het al moeilijk genoeg om overeind te blijven en als je geen hechte band hebt lukt het gewoon niet.

 

Dus Jan Bechtum eruit en Rob Enkhuizen ging met hem mee en dan hebben we Peter Bourbon (ex Vengeance) genomen en Gert Nijboer. Ik had al songs die Jan niet wilde spelen en die hebben we verder uitgewerkt en Peter Bourbon is met waanzinnige liedjes gekomen en de band heeft alles samen uitgewerkt. We waren dus klaar om op te nemen en boekten dus een studio. We wilden de studio in, helemaal voorbereid, niets improviseren in de studio! Maar gitarist Gert Nijboer was niet klaar met zijn stukken. Dus we moesten hem opzij zetten en met een andere gitarist verder gaan. Dus we hebben Mike Ferguson ingewerkt! Binnen de week had hij zijn stukken klaar, waren zijn solo's af en het resultaat daarvan is “Warhorse”. Het is een terugkeer naar de old school heavy metal, maar de plaat klinkt als een dijk! Dat is dankzij de mixing van Oscar Holleman. Dat is een oude vriend van ons, van in zijn Vengeance tijd van jaren geleden. Een hele goede producer, want de plaat klinkt als een klok. We waren goed voorbereid en de muziek en de vocals stonden erop in zes dagen! We moesten alles zelf financieren. Dus we wilden goed klaar zijn, zodat we geen tijd verspilden in de studio. Dus we hebben wat af gerepeteerd daarvoor! Daarom klinkt de plaat ook heel fris! Niet te veel poespas, niet teveel backing vocals... net zoals het live is. En de mixingtalenten van Oscar zijn gewoon fantastisch.

Ik kreeg van Rock Inc. een exemplaar van de full CD in de brievenbus en wat meteen opviel was het artwork. Prachtig gewoon en het heeft direct aan wat je op de plaat mag verwachten, vind ik!
    
Pete: Ja, absoluut! Wij hadden een kennis Tom van Wanrooy van The Cartoon Factory en we wisten dat het album “Warhorse” zou heten en we hebben hem eigenlijk vrije hand gegeven. We lieten hem ook wat demo's horen van hoe het zou klinken en hij kwam uiteindelijk met dit ontwerp aandraven! Het past gewoon bij de titel “Warhorse”, maar het past ook bij het concept van de old school metal! En daarom zijn we er zo blij mee! Het doet je terugdenken aan bijv Saxon's “Crusader”. Maar de full credits gaan uit naar Tom, hij geeft super werk afgeleverd!

We zijn dan aangekomen bij de nieuwe plaat “Warhorse”. Wat meteen opvalt is het old school geluid dat je meteen een dreun voor je kop verkoopt.

Pete: Ja zo heeft Picture altijd willen klinken. Het is niet een bewuste keuze om die toer op te gaan, want we komen gewoon weg uit die generatie. We zouden ook nu-metal kunnen schrijven, maar dat zou gewoon niet goed worden! Dit is het enige genre dat we kunnen brengen en we houden ons daaraan. Dit is het enige wat we kunnen eigenlijk! Kijk ik ben nu 52 en de bassist Rinus wordt 60, maar toch blijven we het doen! Ten eerste omdat je het leuk vind en verder omdat je geen keuze hebt! Want als je dit niet doet, wat moet je dan? What you see is what you get! Wij gaan gewoon door zolang we nog plezier hebben.

Wat me ook opvalt is dat er terug een grote vraag is naar de oude bands die nog altijd een cultstatus hebben terug geboekt worden! Ik bedoel hier bands zoals Satan en Angel Witch!


Pete: Ja Rik, als je muziek een bepaalde kwaliteit heeft dan is er altijd iemand voor open. Je moet eigenlijk trouw blijven aan je roots. Zo kan je “Warhorse” eigenlijk beschouwen als een nieuwere versie van het “Eternal Dark” album. Dat was het heavieste album van Picture en daarna was het nogal slapjes en nu zijn we weer terug zoals het hoort te zijn.

De plaat start met het geweldige “Battle Plan” en dat zet meteen de toon voor het volledig album, vind je niet?

Pete: Ja inderdaad, het is de gedroomde opener voor een plaat! Een van mijn favoriete nummers is “Killer In My Sight”!

Ah dat is toevallig ook mijn favoriet! Het gaat over het zoeken naar een moordenaar, hé?

Pete: Ja, de inspiratie voor dit nummer kwam eigenlijk van Jack The Ripper! Ik zat toen met het mistige Londen van die tijd in mijn hoofd en dat is losjes de basis van die tekst!

Welnu Pete het zoeken naar een moordenaar is hetgeen dat ik doe als job in het echte leven! Ik ben de Belgische variant van een CSI-er, weet je wel?

Pete: Aha, das pas interessant zeg! Boeiende job alvast!

Zijn er tourplannen rond dit nieuwe album?

Pete: Ja hoor! We spelen in de Rock Temple te Kerkrade! We doen ook een festival in Zweden met een paar datums daar rond in Scandinavië zodat het een klein toertje wordt! Over een paar weken doen we een festival in Spanje en ook zijn we bezig met optredens in Duitsland. We zijn eigenlijk van plan om steeds in blokken van 10 dagen te spelen dan even een break nemen en daarna er weer tegen aan! Dat zouden we een paar keer doen!

Wil je zelf nog iets kwijt over het album, Pete?

Pete: Ja, we hadden “Warhorse”, “My Kinda Woman” en  “The Price I Pay” klaar van in de tijd dat Jan  Bechtum nog in de band zat! En die vond hij te donker en ik snapte er niets van gewoon. “My kinda woman” vond hij te heavy en dat is één van de minst rockende nummers!

Ja, ik persoonlijk vind dat het nummer met de meeste groove erin, eigenlijk!


Pete: Ja, precies maar hij vond het te donker. Maar toen kwam Peter Bourbon met heel gave riffs. Onze manier van werken was dat hij die stukken naar ons toestuurde en wij gingen dan zaken uitzoeken en wat verbouwen en dan zette ik mijn vocals daarop. Mijn inspiratie voor de teksten krijg ik meestal van de donkere kant van het leven en zaken die ik op televisie zie en echte levenservaringen. Zo kreeg ik inspiratie voor “The King Is Losing His Crown” door de toenmalige situatie van de koning van Egypte. We hadden toen 12 nummers, maar ik wilde er toch die nieuwe versie van “Eternal Dark” erop. We spelen die nu een toon lager en een pak heavier. Dus uiteindelijk zijn alle songs op de CD gekomen en zijn we er dolblij mee!

Ik heb de metal ontdekt met de grote namen zoals Judas Priest – Saxon – Accept. Daarna heb ik mijn grote liefde gevonden in de melodieuze rock! Maar als er een oude glorie ergens komt optreden wil ik er toch altijd bij zijn om die tijden te doen herleven! Toch raar hé?


Pete: Het ding is, Rik: als een song goed is maakt het genre eigenlijk niet uit! Goed is goed!

Ja volledig mee eens Pete! Zo heb ik ook mijn review voor “Warhorse” afgesloten! Ook al is “Eternal Dark” bijna 30 jaar oud, die steengoede song kan nog steeds zijn mannetje staan tussen de nieuwe songs!


Pete: Precies, ook al is een nummer niet persé je smaak, het blijft een goed nummer! Songs van Journey zijn pure klasse ook al is dit totaal niet mijn smaak! Maar een goede song blijft een goede song. Zo simpel is het.

Met deze vrolijke noot gaan we afscheid nemen, Pete!

Pete: Okay Rik, het was een leuke babbel en misschien tot op één van onze volgende concerten!

Deal Pete!!

 

Interviewer Rik Bauters


KROSSFIRE – LEARNING TO FLY - PURE STEEL RECORDS – RELEASE: 28 JANUARY 2012

The band was formed in 2001 in Plovdiv, Bulgaria. The band starts to play the local clubs on a regular basis. But things get really started when the band is asked as supporting act for the American legends Jag Panzer in Sofia. The band got some excellent reviews in the media. In late 2007 Krossfire recorded “Angels Cry” and soon “Touch Of Destiny” followed. That song got chosen to be included on a compilation CD of the German magazine “Heavy”. Finally Krossfire recorded its first album “Learning To Fly” and it is being released by Pure Steel Records.

Krossfire  is:

•    Dimo Petkov – vocals
•    Georgi Koushev – guitars
•    Georgi Driev – bass
•    Peter Boshnakov – keyboards
•    Spas Markov – drums

LEARNING TO FLY



This album starts with a 3 minute long orchestral bombastic intro, which made you believe you’re gonna hear some kind of neoclassical gothic metal. But when the wall of riffs from “Warmachine” hit your ears you’re in for a pleasant surprise. Very well produced powermetal fills the room with powerful and clean vocals from Dimo. Keys play an important role in the sound and this is well demonstrated in the instrumental break, which also holds a shredding solo! “How Can There Be…,” is build up with that same recipe but the speed shifts a gear higher. The tittle track has a more progmetal approach with neoclassical metal inspired keys and double bass drumming. In the break you’ll hear some piano pass by. “Touch Of Destiny” brings peace and quiet with organ sounds. But  speeding riffs in the vein of US metallers Exxplorer awakes you from your dream. This track has some Dream Theater ingredients, a Savatage piano and light orchestration in the break is accompanied with some surprisingly fresh sounding happy keystrokes. “False Reality” slowly builds up to a powerful metal track with minor vocal effects and classical inspired keys. The catchy vocals in the chorus are the cherry on the pie! “Angels Cry” starts with orchestration and semi-acoustic guitars, but soon galloping riffs and the dominant keys take over the wheel and this trip offers a great musical adventure! The vocal effects in the intro from the slow-fast “Cold Winds” stand in big contrast with the shredding guitar solo and this track also shows neoclassical interfaces. The album closes with the ballad “The One”. In this acoustical sensitive song we hear the sweet voice of a female guest singer Violeta Kousheva. This song makes a smooth end to a powerful album.

Conclusion:

Once again an unknown band has put out a great album, filled with divers power metal. The great input of the keyboards to the sound makes that the band is not to be classified as standard power metal. Together with the keys the proggy touch to the songs takes it all a level higher. A more then welcome release to the great power metal genre!

Tracklist:

  1. Visions   (2.54)
  2. Warmachine   (6.03)
  3. How Can There Be…?   (4.26)
  4. Icaria   (2.05)
  5. Learning To Fly   (5.42)
  6. Touch Of Destiny   (6.06)
  7. False Reality   (5.28)
  8. Angels Cry   (5.31)
  9. Cold Winds   (4.25)
  10. The One   (5.12)
score: 3,75 out of 5

Links:
•    www.krossfirebg.com
•    http://www.puresteel-records.com

Written by Rik Bauters


ANCARA – CHASING SHADOWS - DKS MUSIC – RELEASE: 27 JANUARY 2012

Het Finse Ancara bracht zijn debuut “The Dawn” uit in 2006. De roots van de verschillende muzikanten zijn duidelijk in de 80’s te zoeken. Later volgde nog een EP en het tweede album “Beyond The Dark”. Dat album verscheen op het label van Timo Kotipelto’s (Stratovarius) High & Loud label. De video single “Deny” kreeg redelijk wat airplay op de Finse televisie. Onlangs brachten ze hun derde schijf “Chasing Shadows” uit.

Ancara  is:


•    Gary – guitar
•    Sammy – vocals
•    Timo – drums
•    Mika – bass
•    Juice – guitar & backing vocals

CHASING SHADOWS

Opener “We Paint December” laat meteen horen wat je mag verwachten op dit album! Lekker in het gehoor liggende rock met metal invloeden en catchy moderne refreinen waarmee ze een wijd publiek willen bereiken. “Far From Grace” is een snellere en fellere track met heerlijk helder klinkende gitaren en goede samenzang. De gitaarsolo injecteert de song met een dosis melodieuze metal. Na een rustige start horen we vooral de groovy riff in het titelnummer en opnieuw bezorgt de vingervlugge solo je het nodige kippenvel. “High Hopes” is een powerballade waarop de zang tijdens de verzen iets te licht uitvalt, maar tijdens de refreinen wordt dit euvel gelukkig weggewerkt. Het mid-tempo “Liar” kent een gevoelige gitaarsolo bij de start en het refrein springt hier werkelijk uit de song! “Lodestar” kent qua gitaargeluid een sleazy karakter en er verschuilen zich ook enkele lekker gierende stukjes in. Tijdens de ballade “Tears With A Smile” duikt ook een vrouwenstem op en dit bezorgt het nummer natuurlijk een volledig ander geluid. “Not Quite Sober” is een gitaargedreven sterk afwisselende track waarop invloeden uit de sleazehoek opvallen en de gitaar brengt dit nummer een niveau hoger. “Nicole” kent een meer rockend karakter en het geluid is ook moderner te noemen. “Wait” neigt sterk naar melodieuze rock en de gitaarsolo is weer een hoogtepunt! Afsluiter “Farewell is een echte melodieuze rocksong die bijna volledig gedragen wordt door die ene  aanstekelijke riff.

Conclusie:
Deze “Chasing Shadows” bevat goede composities waar men een breed publiek mee wil bereiken. De songs zijn wel goed, maar ik vrees een beetje dat ze niet zullen opvallen in de massa nieuwe releases. Maar voor de gitaarliefhebbers onder ons zijn er toch voldoende gitaarkunsten te horen om dit album een kans te geven.

Tracklist:

  1. We Paint December
  2. Far From Grace
  3. Chasing Shadows
  4. High Hopes
  5. Liar
  6. Lodestar
  7. Tears With A Smile
  8. Not Quite Sober
  9. Nicole
  10. Wait
  11. Farewell
score: 3,25 out of 5

Links:

 

•   http://www.ancarasite.com

Geschreven door Rik Bauters


KREATOR – reveal album title, release date + announce exclusive 7“ single!

German thrash titans KREATOR just revealed the title of the bands upcoming album: „Phantom Antichrist“. The album is currently being produced at the famous Fascination Street Studio with renowned producer Jens Bogren (OPETH, KATATONIA, SOILWORK, DEVIN TOWNSEND, AMON AMARTH) in Örebro, Sweden.

Phantom Antichrist“ marks the bands debut for Nuclear Blast and is set to be released June 1, 2012 (Europe), June 5, 2012 (North America)!

Furthermore, KREATOR will also release an exclusive 7“ single of the titlesong on April 20, 2012. The collector's item will be available in coloured red vinyl (limited to 250 pieces) as well as in clear vinyl (limited to 250 pieces, exclusively available at the Nuclear Blast Mailorder – www.nuclearblast.de/shop).

KREATOR will exclusively perform a new song during their shows at this years METALFEST open air events!

Find the cover art for the 7“ single attached!

Keep your eyes and ears open – more info coming soon!


Guns N' Roses one of the headliners Graspop

INTERVIEW WITH ROB CARLYLE FROM THE COMPULSIONS

As one of the employees from Livereviewer.com I hear a lot of music. But a couple of months ago I heard something that made me got an appetite. And if I got and appetite I want more! So I searched the internet to find more and  I found more and got really hungry. Then came “Beat The Devil”, so of course I had to buy that CD and it didn't disappointed me. On the contrary, I loved it! So time to ask Rob Carlyle from The Compulsions some questions by email:

 

(photo by Jerry Vasilatos) 

Hi Rob, can you introduce The Compulsions to our readers?
The Compulsions is Richard Fortus on guitar, Sami Yaffa on bass, Frank Ferrer on drums and me on vocal and guitar.

The Compulsions make no bullshit Rock N' Roll, from where came this passion?
I started the band so I guess it’s an extension of my personality. I’m a real straight shooter and I try to surround myself with people who are the same way.

The album Beat The Devil is a great record how is it received so far ?
Thanks for the compliment. Reviews have started coming in and quotes from the press include “the best rock band New York City has seen since Johnny Thunders,” “a must buy for fans of The New York Dolls, Guns N’ Roses and The Rolling Stones” and “the one true hope New York City has of reclaiming its rock ‘n’ roll glory.” So I’d say we’re off to a good start. You can find links to these articles and many others on The Compulsions’ Facebook page.

The Compulsions seems to be a gang of musicians who combine their passion for rock music. How does the writing process go with this group?
Basically, I write on the couch with an acoustic guitar and a tape recorder. Then I’ll have one or two pre-production meetings with [co-producers] Hugh [Pool] and Ken [Rich] where we develop the ideas a little further before sending rough demos to the band. Then we all work on the tracks together in the recording studio, building them up and perfecting them until they’re done.

 

(photo by John Miller) 

The lyrics are quit funny, where do you get your inspiration from?
Life can be pretty messed up sometimes but you have to laugh every once in a while otherwise you’ll go crazy.

How did the recording go? Because Richard and Frank where busy touring.
We work really fast, so whenever they had a little downtime, we just got it done.

On the record the late Hubert Sumlin (Howlin' Wolf/Muddy Waters) played on the song “Shut Yer Hole”, he did a great job on that as I may say, how was it to work which such a legend?
Hubert was amazing. Lots of style and a great sense of humor. He came in, we played him the track and he just started playing these incredible licks and bends. He wasn’t phased at all by the raunchy lyrics. As a matter of fact, at one point he stopped to read the lyric sheet and joked “I’ve been trying to say this for years!”

 

( photo by Roderick Angle)  

What I personally want to know from the first time I heard “Shut Yer Hole” , love the song, who's playing the harmonica?
Thanks. That’s Hugh, one of the producers I mentioned earlier. Yeah, he did a great job.

The Compulsions are offering “Ea$y Money” as a free download on your facebook, in Holland we're having BREIN a foundation who wants to shut down free downloads (starting with piratebay) through court for the Dutch people, what do you think about that?
It should be up to each individual artist whether or not they want to make their music available for free. The Compulsions give away tracks online from time to time because when people love the free download, they usually come back and buy everything.

Last week you had a sold out gig @ The Mercury Lounge, tell us all about it!
It was a lot of fun. Fans flew all the way in from Mississippi and Tennessee and one couple drove in from New Hampshire for their second Compulsions show. Like you said, the gig was sold out and I hear a lot of people were unfortunately turned away at the door. People took tons of photos of us on stage that night. You can see most of the shots on our Facebook page. We’ve got to be one of the most photographed bands in New York. I’ve never signed so many autographs or taken so many pictures with fans after a show. It was a  huge honor. We hadn’t played together for nine months but I got a lot of compliments on how tight the band was and that we sounded just like the record. The promoters are already talking about moving us into a bigger venue.

When is the next gig? I mean GN'R just announced a little club tour in America and also some European gigs, but there's probably coming more, is there a possibility we can see The Compusions playing in Europe  in between those GN'R gigs or maybe as a support? If not The Compulsions are on a hold then?
European festivals have been asking us to play so hopefully we can work out our schedules and come there this summer.

Is there a change of seeing the Compulsions live in Holland in the nearby future?
I hope so.

 

Besides promoting Beat the Devil and the live-shows what else is down the pipe line for The Compulsions?
That’s all I can reveal right now but we’ll definitely keep everyone posted.

Which band or artist made you decide to become a musician?
I’ve been a huge music fan since I was a little kid but it was seeing [The Rolling Stones concert film] “Let’s Spend The Night Together” at about the age of 12 or 13 that made me want to play guitar. Up until that point, I’d only heard the Stones on record but when I saw Keith [Richards] and Ronnie [Wood] in action, it looked like the most fun job in the world.

Besides being a musician what else keeps you busy?
These days, I’ve mostly been busy buying new furniture for my apartment. I know that doesn’t sound too exciting but I’m actually having a blast.

Thank you for your time, as a last question: do you have anything to say to our readers?
My pleasure Kiki, thank you for the great questions. I’d like to say thanks to everyone out there for all your love and support. The more interest we get from the fans, the more likely we’ll be able to get on the road and play your town. So again, thanks a million and hope to see you all very soon.

Visit facebook.com/thecompulsions now and get a free MP3 of "Ea$y Money." Offer expires February 10, 2012.

Interviewer “Kiki”

Check out The Compulsions online:

http://thecompulsionsnyc.com/
http://www.facebook.com/thecompulsions
http://www.reverbnation.com/thecompulsions

CD Purchase Links:

http://itunes.apple.com/us/artist/the-compulsions/id470003794
http://www.amazon.com/Beat-Devil-Compulsions/dp/B006G2GCPI/ref=sr_1_1?s=music&ie=UTF8&qid=1325213079&sr=1-1

 


PICTURE – WARHORSE - ROCK INC. / BERTUS – RELEASE: 22 FEBRUARY 2012

Toen ik in een ver verleden de eerste maal “Bombers” hoorde van hun debuutplaat op de metalradio begon mijn hart sneller te kloppen en was ik voorgoed hooked on metal! Hun volgende albums “Heavy Metal Ears” en “Diamond Dreamer” waren toppers. Maar de grote doorbraak in de lage landen kwam er met “Eternal Dark”. Deze klassieker werd zelfs gecovered door de Zweedse reuzen van Hammerfall. Door de vele bezettingswijzigingen die de groep onderging en de andere muzikale koers die de band daarna kreeg bleef het succes echter uit en bleef het lang stil rond Picture. Tot ze in 2008 herrezen uit de dood en aan een comeback begonnen! Toen gitarist en lid van het eerste uur Jan Bechtum de handdoek in de ring gooide zag de toekomst er echter niet zo rooskleurig uit. Maar Picture krabbelde terug en trok twee nieuwe gitaristen aan. Benieuwd wat deze injectie van die nieuwe leden heeft veroorzaakt op hun nieuwste plaat “Warhorse”.

Picture is:

  • Pete Lovell – vocals
  • Rinus Vreugdenhill – bass
  • Laurens ‘Bakkie’ Bakker – drums
  • Peter Bourbon – guitar
  • Mike Ferguson – guitar

WARHORSE

 

Het eerste wat in het oog springt is het fenomenale artwork van Tom van Wanrooy, maar we laten ons niet misleiden door al dit moois! Na wat sfeergeluiden van kruisende zwaarden en hinnikende paarden worden we meteen overdonderd door dreunende drums en harde riffs van opener en single “Battle Plan”. Picture gooit het duidelijk over een hardere boei! Zelfs de stem van Dee Snider look-alike (toch zijn immense haardos!) Pete Lovell heeft aan kracht gewonnen. Verder valt er rijkelijk te smullen van de vurige gitaren van beide snarenplukkers. Ze hebben met dit strijdplan alvast hun eerste veldslag gewonnen in het moderne metallandschap! “”Shadow Of The Damned” kent enkele heerlijk melodieus klinkende riffs bovenop de wederom beenharde en strakke riffs. “Rejected” boet niets aan hardheid in maar klinkt toch iets commerciëler en dat wordt nog versterkt door het refrein. Pete’s stem komt steeds krachtig over en is heel duidelijk verstaanbaar. Alle nummers hebben een groot headbanggehalte en het loodzware “Edge Of Hell” is daar geen uitzondering op.

“The King Is Losing His Crown” is een trager nummer met een beukende riff en een weergaloze Pete als voornaamste kenmerken. Deze zes minuten vliegen in geen tijd voorbij. Na al dit geweld vormt de ballade “Think I Lost My Way” een welkome afwisseling en kunnen onze nekspiren wat recupereren. Lovell laat zich hier van zijn gevoelige kant horen en weet ook deze klus met het grootste gemak te klaren. We worden aanvullend nog verwend door gevoelig gitaarwerk van Peter en Mike.

Licht shreddende gitaren doen je uit de romantische droom wakker schudden tijdens het riff gedomineerde “Killer In My Sight”. “My Kinda Woman” is een ware banger en ‘womanizer’ Pete zingt op een dergelijke manier over zijn type vrouw dat je fantasie op hol slaat. Elke solospot is telkens opnieuw één van de hoogtepunten in de songs! Tijdens het mid-tempo “The Price I Pay” zorgt het commercieel refrein voor een mooi contrast.  Het titelnummer komt met een overdonderende kracht en hoge snelheid op je af. Het strijdpaard verpletterd alles op zijn pad, gewapend met vlijmscherpe riffs en dreunende drums! “We’re Not Alone” is een beuker volgens de oude traditie en tijdens “Stand My Ground” wordt het gaspedaal nogmaals stevig ingedrukt! Als uitsmijter krijgen we nog de 2011 versie van die cultklassieker “Eternal Dark”. Deze loodzware versie bewijst nogmaals dat goeie songs na een kleine 30 jaar nog stevig overeind blijven tussen al dat nieuw geweld!

Conclusie:
Picture deed in 2008 een geslaagde comeback met optredens en een liveplaat! Hun vorige schijf “Old Dogs New Tricks” uit 2009 was een goed ontvangen schijfje muziek. Maar deze “Warhorse” laat een herboren Picture horen, waar vooral de heftigheid van de gitaren in het oor springen. Oscar Holleman (Gorefest, Within Temptation, Ayreon,…) heeft het album van een knallende productie voorzien. Ook de stem van Pete heeft een rauwer karakter gekregen en sluit naadloos aan bij hun hardere koers. Dus bestijg je met staal gepantserde oorlogspaard en doorkruis het metallandschap waar je meerdere veldslagen roemrijk zal winnen en vele metalheads  zullen je volgen in je ‘metalcrusade’!

 Tracklist:

  1. Battle Plan
  2. Shadow Of The Damned
  3. Rejected
  4. Edge Of Hell
  5. The King Is Losing His Crown
  6. Think I Lost My Way
  7. Killer In My Sights
  8. My Kinda Woman
  9. The Price I Pay
  10. Warhorse
  11. We’re Not Alone
  12. Stand My Ground
  13. Eternal Dark MMXI

Score: 4,25 out of 5

Links:

Geschreven door Rik Bauter


WOLFEN – CHAPTER IV - PURE LEGEND RECORDS – RELEASE: 27 JANUARY 2012

Already formed in the mid-90's in Cologne, in their 15-year long carrier the quartet has released some demos and three full-lenghts, which had been put out between 2001 and 2006. Gigs together with Annihilator, Tankard and Kreator have been played so far. “Chapter IV” is the first album, which appears through Pure Legend Records.

Wolfen  is:

  • Frank J. Noras – guitar, backing vocals
  • Andreas von Lipinski – bass, vocals
  • Björn Grüne – gitaar
  • Holger Bloempott - drums

CHAPTER IV

 

Howling wolfs can be heard accompanied by marching drums. After one minute the thrash riffs and hard hitting drums crack your brain. Besides the typical furious thrash riffs, you also will discover more melodic riffs during opener “Revolution / Evolution”. “D.F.A.I.T.” starts with threatening riffs but goes further in a more power metal way! The instrumental breaks holds some very melodic guitar work. “The One” can be described as melodic thrash with some progressive influences. Even subtle metal core parts can be heard in the middle.  “Nefilim” is fast played thrash in it’s purest format with raw sounding vocals. Later on you’ll discover some doom inspired parts. The calm returns with the balladesque “Hole In The Sky”. But after a while the guitars take over and bring the power back in the song. The vocals in those soft parts sound a bit flat and lack of power. “I Am I” is luckily more up-tempo! The pounding drums and the rolling riffs are the main attraction here. The chorus has a more commercial feel!

“Dolor Mundis” is a powerballad and again the voice in the more sensitive and higher regions aren’t top notch! “Unbroken” is a furious and fast thrasher, an interface from early Slayer, Pantera and even Helloween comes to mind. “Birmingham 6” is a duet between Andreas and female singer Verena-Alexandra Große-Kathöfer. Alexa is a friend from the band and was willing to help the guys. The song is more in the vein of melodic rock with a powerful chorus. “Soul Collector” starts acoustic with sensitive vocals. But the ballad sound is pushed aside by some soaring, screaming guitars. The vocals are a combination of rough growls and powerful clean-vocals. But the angry guitar is a lust for the ear. We enter the doom world again with “White Chapel”. Then a drum sequence sounds a lot like the opening from Diamond Head’s “Am I Evil”. But  galloping guitars bring speed and a link with Slayer can be heard here. Squeaking guitars and a brilliant solo make this long song the highlight of the album. The riff dominated “Demons” closes this decent German album.

Conclusion:
This fourth chapter from German metal heads Wolfen is packed with powerful thrash tracks. They incorporate influences from many kinds of metal into their songs. This makes that the album has the necessary variety. A little minor is the fact that the vocals on the more sensitive songs lack a bit of power. But the other tracks have power in abundance!

Tracklist:

  1. Revolution / Evolution   (5.13)
  2. D.F.A.I.T.   (4.43)
  3. The One   (5.59)
  4. Nefilim   (5.29)
  5. Hole In The Sky   (5.29)
  6. I Am I   (4.30)
  7. Dolor Mundis   (6.17)
  8. Unbroken   (4.13)
  9. Birmingham   (5.49)
  10. Soul Collector   (4.57)
  11. White Chapel   (7.26)
  12. Demons   (6.50) 

score: 3 out of 5

Links:

WRITTEN BY RIK BAUTERS

 

 


INTERVIEW WITH Mark Ruffneck (Drums) OZ


 

First up, how are you guys feeling right now?
Mark Ruffneck and also other OZ hard core members, Ape De Martini and Jay C. Blade just feeling well! And also both Guitar Players Michel Santunione and John Berg are just fine! So OZ is alive and breathing, ha, ha! To be back in action after a so long break is just wonderful!

The reviews for “Burning Leather” that I've read where all raving! Any thoughts on that?
We have been extremely well received everywhere, so we are really happy with the feedback! The best comment; Burning Leather is a great album! And the reviewers understood our idea about showing with this album what OZ is about 2011. The worst comment; Why we were re-recording OZ old classics? We shouldn’t touch those classic songs! So reviewers didn’t understand our idea about this album! So, the majority of reviewers have liked “Burning Leather” and understood our purpose with this album, but there have been also a few reviewers who didn’t like our idea to mix new songs and re-recorded old songs! So I like to give here one more reason why “Burning Leather” is as it is! We haven’t been in any contacts with our old record company owner Börje Forsberg since 1991! Why? Because He is Asshole!  So we were re-recording old songs that we could ensure that people also could get some old songs in good quality together with new songs and this way people could get the good picture what OZ is about 2011. This is the main reason to re-record old songs!

The band lay dormant since 1991. How did the resurrection occur?
The Afterburner Story started at a Midsummer Party 2009 while being sponsored by Carlsberg (ha ha) and Nokia ("Connecting People"). I called both Jay and Ape and asked if they were interesting to make some music together again. They both were thinking some weeks and after that they informed me that yes, let’s make some metal music together! So, the main reason for OZ reunion is:  We just like to make music together again and now we have time and possibility to play together again! So why not?

The band has a new record deal with AFM now. Was that a difficult search for a getting a good deal?
We were talking with quite many record companies in Scandinavia and also in Europe about the distribution contract for the new album Burning Leather. We got contact with AFM Records somehow by some contacts that we had. AFM was showing quite fast their interest to work with OZ, and when we start discussions with them, It was developing quite fast after that they were listening Burning Leather. And we are really happy that we could sign OZ to AFM. Well UDO can’t be wrong! 

Ape hasn't lost any power in his voice over the years! Above that he looks that a member of the WWF! Has he done some special training to keep his voice (and body) fit?
No, I think that he hasn’t made any special training, but he has been training his whole life and he has also been living the healthy life! And he has his genetic background, ha, ha! His father was an Olympic athlete and that probably clarify a part of story! And he is really special as a person, one of a kind and he is really in a great physical shape and can sing better nowadays as he did in the 80’s! Miracle or not, but this is the story, ha, ha!

You're booked for the next K.I.T. Festival in 2012 with other cult bands like Witch Cross, Sword, Dark Wizard, Ostrogoth and Tytan! I imagine you're all looking forward to that? Are you planning on doing something special? A Scandinavian metal special perhaps?
Yes, we think that it’s really fun to play there as it has been in summer 2011 when we were playing at different festivals. We probably do something special, but playing next K.I.T. Festival is not so much different than other festivals. We have the same rules as other bands! Money Talks! When we're getting more money we will put all that money on OZ stage show!

 

Besides that German festival, does the band have other tour plans?
Yes, we try to play some other festivals in Europe during this summer and probably after summer we start to record some new songs!

The intro for the new version of “Searchlights” sounds like the red alert from the original Star Trek series! Is this a coincidence? Or is there a Trekkie among the band or crew?
Yes, It’s a coincidence. We just like to have the red alert siren as the intro for the new version of “Searchlights”. We didn’t think that it sounds like the red alert from the original Star Trek series. No, we are not any special Star Trek fans, but I think that Jay is more interested about those series than others in the band.

Many bands from the 80's did a comeback with a new album(s) and tour the globe (Europe – Exxplorer – Overdrive – etc). Even Black Sabbath are planning a new tour with Ozzy now! Do you have any idea how this is possible? Is it the lack of “real” new bands with an unique sound, or what?
Well, if they like to do that! Go ahead! Just do it and at the end, you as an artist have a total freedom to do what you like! What do I think about that? Maybe the music business is right now without new ideas and good bands and we are starting from the beginning again. New wave or heavy metal (part 2) and Hell Yeah! Just do it, ha, ha!

To finish this interview, do you have some words for the fans and readers?
We would like to take this opportunity to thank all of our loyal fans out there, and also welcome new fans into our fold. For more info, please check out our website: http://www.ozofficial.com

And Keep on Rocking…\m/
Cheriouz
Mark Ruffneck (Drumz) OZ

Interview done by -Rik Bauters

 


<