LIVEREPORT: HAMMERFALL @ 013 TILBURG

Drukke tijden. Er blijven maar goede shows komen. Vanavond ga ik richting de 013 in Tilburg. Niemand minder dan de koningen van de Power Metal Hammerfall komt een optreden verzorgen. Zij komen niet alleen. In het voorprogramma staan er 3 goede acts: Death Destruction, Amaranthe en Vicious Rumors. Ik ben er al vroeg bij want met 3 van de bands heb ik eerst nog een interview. Binnenkort op Livereviewer een interview dus met Death Destruction, Vicious Rumors en de headliner van vanavond Hammerfall.

De eerst act is Death Destruction en deze band heeft net hun debuut CD uitgebracht. Ze zijn met een agressieve metalcore een beetje de vreemde eend in de bijt. Maar toch kijk ik naar deze band uit. Met ondermeer Jonas van Evergrey achter de drums en Fredrik van Hammerfall op bass , kun je eigenlijk alleen nog maar een goede show verwachten. Het publiek is nog niet in grote getallen aanwezig als de mannen aan hun set beginnen.

 

Maar de strot van Jimmie (Dead By April) schudt ze meteen wakker. Ik ben verbaasd hoe goed het publiek met open armen deze band ontvangt gezien het genre wat ze spelen. Veel energie spat ervan af en dit is zeker een band om in de gaten te houden.

 

Na een zeer snelle ombouw is het tijd voor de Female Fronted metal band Amaranthe.

 

Ik persoonlijk ben geen groot liefhebber van het genre en moet zeggen dat ik mij behoorlijk door deze set heb heen moeten worstelen. De band trouwens ook, gezien de omstandigheden waarin ze moesten spelen. Uitvallende microfoons en een toch wel erg mager geluid doen mij besluiten om toch al vroegtijdig bij deze band af te haken en snel wat te gaan happen.

 

Derde op de bill zijn de oudgedienden van Vicious Rumors.

 

Deze band timmert al aardig lang aan de weg en met hun aanstekelijke pot Heavy Metal hebben ze menig zaal op zijn kop gezet. Zoals dit jaar nog op Dokkem Open Air. De set gaat meteen lekker van start en deze oude knarren hebben nog niks aan kracht ingeboet. Schitterend om te zien met hoeveel plezier ze hun sterke materiaal afvuren op het publiek. De frontman weet het publiek met zijn intense ogen goed te bespelen.

 

De goede man neemt zelf nog een duik in het publiek, wat tot hilarische taferelen leidt. Goede sterke show en de nu redelijk gevulde zaal is klaar voor Hammerfall.

 

HAMMERFALL

http://farm7.staticflickr.com/6216/6377389817_a6b9e1886a.jpg 

De ombouw duurt nu wat langer, maar het wachten is het wel waard. Het drumstel staat mooi hoog en bij aanvang is duidelijk dat de heren meer dan genoeg ledverlichting hebben meegenomen. Het is vanavond niet alleen een streling voor het oor maar ook visueel ziet het er allemaal erg mooi uit. De band oogt ietwat vermoeid, maar goed ze zijn ook al weer een tijd op pad met het promoten van Infected.

 

Joachim praat de show goed aan elkaar. Deze frontman is sterk vanavond. Hij heeft er duidelijk veel zin in. Mooie gezichtsuitdrukkingen heeft deze kerel toch. Het geluid is vanavond prima te noemen. De 013 staat bekend om het goede geluid en vanavond is dat ook duidelijk het geval. Het publiek geniet van het repertoire wat voorgeschoteld wordt. Vanavond komen er naast nieuw werk ook veel oudjes voorbij zoals “Steels Meets Steel”. Heerlijk bombastisch en vol Powerrrrrrrrrrrrr.

 

Het publiek smult. De teksten worden meegebruld en de haren wapperen in het rond.  Weer een geslaagde show van Hammerfall. Tevreden ga ik na een lange dag richting huis. 

Geschreven door: Ronald van de Baan Comments
No comments yet. You can be the first!
Leave comment
Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.
<