LIVEREPORT: GORGOROTH, VADER, VALKYRJA, VERMIN & WELTSCHMERZ @ DE KELDER, AMERSFOORT

Een flinke portie black & death metal. Wie heeft daar nou geen zin in? Daarom sprongen we in de auto en reden we door naar De Kelder in Amersfoort om maar liefst 5 bands te aanschouwen!

De kick off werd gehouden door de Nederlandse black metal band Weltschmerz.

 

De mannen zetten een flinke portie black metal neer. Het is duidelijk dat het muzikaal niet ontbreekt bij deze band! Maar het is en blijft natuurlijk de opener en de zaal was verre van vol. Jammer want de band klinkt verder prima! Ondanks dat er weinig mensen aanwezig waren, vermaakte de band zich wel. Tegen het einde waren er toch nog mensen die lichtjes hun hoofden heen en weer zwaaiden. Ben benieuwd hoe dat in een volle zaal zou gaan.

Nadat alles af en opgebouwd was, was het tijd voor Vermin.

 

Er waren wat meer mensen aanwezig bij deze band maar nog steeds was de zaal verre van vol. De band deed hun best om de zaal te vermaken. Er waren dan ook een aantal tikkende en zwaaiende hoofden te vinden maar helaas liep de zaal er niet erg warm van. Misschien een volgende keer?

Toen het tijd was voor de derde band barstte het in de zaal van de mensen. Het was duidelijk dat Valkyrja een geliefde band is onder het publiek!

 

De mannen kwamen het podium op in hun vodden en hadden per direct alle aandacht. Er werd flink geheadbangd en losgegaan. Ja aan deze band zal het niet liggen! Hetgeen me stoorde was het slechte licht. De lampen stonden teveel naar het publiek gericht en van het podium af. Ook werd er teveel rook gebruikt waardoor zelfs helemaal vooraan de bandleden moeilijk te zien waren. Best jammer!

En toen was het tijd voor Vader! Deze band heeft geen verdere uitleg nodig! De liefhebbers van death metal zullen vast wel een CD van Vader thuis hebben liggen. De zaal was lekker vol. De band kwam op en gaf ons een flinke dosis death metal! De gitarist had er behoorlijk zin in en ging lekker los met het publiek! Vooraan ging de pit er ook hard aan toe! Veel beukende en vallende mensen. Vallen, opstaan en weer net zo hard door gaan! Ook de band genoot van het zicht op de pit. En na afloop speelden ze nog een nummer van Slayer dat de zaal helemaal uit zijn dak deed gaan, namelijk; Raining Blood!

 

Voor we het door hadden was het tijd voor de laatste band van de avond! Gorgoroth! Ik was reuze benieuwd om ze weer te zien! Het optreden met Cradle Of Filth een aantal jaren geleden stond nog fris in mijn geheugen. Het was wellicht een andere zaal, andere leden etc. maar het was een echte killer show! Ze kwamen het podium op in hun corpse paint en spijker outfits zoals we gewend van ze zijn.

 

Helaas viel het optreden me toch wel een beetje tegen. Aangezien het een klein podium is, was er niet voldoende ruimte voor de bandleden om compleet los te gaan of enorme props te hebben. Maar ook de bandleden zelf waren erg wisselvallig. De meeste waren toch flink ingetogen. De bassist was daarentegen weer heel uitbundig met het publiek bezig. Maar op muzikaal gebied klonken ze helaas ook niet helemaal in topvorm. Ze konden Vader die avond in ieder geval niet overtreffen.

 

Al met al was het een flinke portie stoere mannen (en vrouwen) muziek! De gezellige sfeer was overal te proeven! Een paar kleine minpuntjes, maar dat mocht de avond niet minder gezellig maken!

Geschreven door: Jupiter Darkshadow
Fotograaf: Peter van Rijsbergen ( Metalraid )
 Comments
No comments yet. You can be the first!
Leave comment
Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.
<