LIVEREPORT: VADER EN GORGOROTH @ METROPOOL HENGELO

 

Metropool krijgt vandaag twee legendes uit twee verschillende genres op bezoek.

Vader komt een potje magistraal beuken en Gorgoroth komt de duistere kanten van metal ten toon stellen. Voordat al dit metalgeweld losbarst, heeft Vermin de eer om de avond te mogen openen.

 

Wat valt deze band mij tegen. Ik had al veel over deze band gehoord en was zeer benieuwd naar wat zij het publiek gingen voorschotelen. Ik denk dat ze hun dag niet hadden. Veel fouten en nogal stijf op het podium staan is wat het geringe publiek krijgt voor geschoteld. Bij vlagen is het nog best wel lekkere herrie om naar te luisteren. Het zal er ook wel aan gelegen hebben dat er bijna geen hond in de zaal.Zij besloten in plaats van het publiek te overtuigen voor hun zelf te performen. Dit was best een teleurstellende show.                                                                   

De volgende op de bill is Valkyrja.

 

Dat deze mannen wel meer ervaring hebben is meteen duidelijk. Mooie sfeerverlichting, duistere outfits en lugubere corpse paint maakt het visueel al een stuk aangenamer. Ook de muziek is een stuk beter om aan te horen. Sterker nog, het is gewoon een goede bak metal met zeer duistere randjes. Toffe show en het publiek wat aanwezig is, kan genieten van een sterke set van deze mannen.

Dan is het wat voor mij en vele andere betreft de hoofd act van de avond.

Vader is aan de beurt om de Metropool te gaan thrashen. Meteen vanaf de start  gaan zowel band als publiek goed van start. Het mag duidelijk zijn dat we hier te maken hebben met 1 van de grotere bands uit de scene. Superstrak spel en uitbundigheid kan dus zeker wel samengaan.

 

Vele krakers knallen uit de speaker, maar uiteraard komt er ook genoeg van “Welcome To The Morbid Reich” voorbij. Het magistrale laatste album van Vader, waarmee ze hebben laten zien nog lang niet opgebrand te zijn. Een paar mensen zingen nog het welbekende Bier en Tieten.Waarop Peter de frontman van Vader de dames nog uitdaagt om de titties dan maar even te showen. Helaas voor hem blijven de shirts aan.

 

De set dendert als een sneltrein voort en al gauw zijn we helaas al aan het einde van een zeer strakke set.

 

Wat nu gebeurt, is op zich best komisch. Van tevoren was al duidelijk dat de meeste mensen voor Vader komen. En na even wat gerookt buiten te hebben, valt het mij op dat veel bezoekers het hazenpad hebben gekozen. 

Gorgoroth mag afsluiten en tja wat moet je hier van zeggen. Ze hebben het fatsoen nog niet eens om het publiek te begroeten.Geen enkel woord tussendoor van de frontman.

 

Maar eerlijk is eerlijk, hun vak verstaan ze wel. Uiteraard  geschminkt en met spijkers razen ze hier nog sneller door de set heen. Voor de Blackies zal het allemaal fantastisch geweest zijn. Maar de gemiddelde bezoeker die is blijven hangen, vat het eerder op als een komische act. Gorgoroth is op zijn tijd nog best te pruimen, maar na een ijzersterke set van Vader voelt het toch meer als een oprot act.

 

Ondanks toch wel twee wat slechtere bands, heeft de set van Vader toch de avond gered. Wederom een gezellige avond in de Metropool. Deze tent weet hoe ze metal moeten boeken.

Geschreven door Ronald van de Baan 

 

 Comments
No comments yet. You can be the first!
Leave comment
Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.
<