LIVEREPORT: LIZZY BORDEN @ THE RAMBLER EINDHOVEN

De rocker uit de jaren ’80, Lizzy Borden, kwam afgelopen woensdag naar Nederland. Ik was verrast deze rock legende in de Rambler in Eindhoven te zien. Lizzy staat vooral bekend om zijn spectaculaire optredens. De verschillende outfits, nep bloed maar vooral zijn maskers. Ook deze avond mochten zij niet ontbreken!

 

De support act was Lord Bishop. Eerlijk gezegd een vrijwel onbekende band voor mij. De drie mannen kwamen het podium op en begonnen te jammen. De bassist kwam een beetje moeilijk uit zijn schulp maar muzikaal ontbrak het hem niet. De drummer jamde lekker door tot de zanger in zijn fel oranje broek, zonnebril en enorme hoed naar de microfoon kwam. De ‘African American’ stelde in zijn liedjes gevoelige onderwerpen aan de kaak. Democratie, vrijheid voor mensen, liefde, peace, etc. Na bijna elk nummer nam hij een slok Jack Daniels. Tot hij op een gegeven ogenblik de fles Jack pakte en naar een aantal mensen uit het publiek liep. Hij pakte hun gezicht en liet ze uit de fles drinken. Daarna stapte hij weer rustig op het podium om verder te jammen en te zingen alsof er niets was gebeurd. Tegen het einde van het concert sprong de zanger in het publiek met zijn gitaar en begon hevig te jammen, springen, draaien en dansen in het publiek. Ik kan het geen metal noemen. Maar wel chillende rock. De mannen weten in ieder geval een zeer grappige show neer te zetten!

Nadat er flink op en afgebouwd werd, was het dan tijd voor de rock legende Lizzy Borden! De band begon al langzaam te spelen maar er was nog geen Lizzy te zien! Tot we hem opeens hoorden zingen. Hij kwam vanuit de backstage in zwarte gewaden. Tijdens het eerste nummer konden we zijn gezicht niet zien. Tot hij bij het tweede nummer het gewaad van zijn gezicht af deed. Waar uiteraard 1 van zijn maskers zich schuil hield. Het publiek kwam natuurlijk voor deze band, maar van het klappen en springen kwam maar weinig van terecht. Tough crowd. Maar desondanks werd er vaak gevraagd om mee te klappen en te zingen. Na een tijdje deed Lizzy de gewaden helemaal uit waaronder zijn rood/zwarte outfit tevoorschijn kwam. Uiteraard werden er in de tussentijd talloze maskers op en af gedaan. Lizzy ging later de backstage in en bleef er. Het was tijd voor de bas-solo. De bassist ging lekker los op zijn basgitaar. Plots kwam daar het liedje “Jingle Bells” out. Het publiek begon hevig mee te zingen en de drummer haakte ook aan. Na de bas-solo was het tijd voor de gitaren. Beide gitaristen gingen compleet los. En toen was het tijd voor de drummer om zijn ding te doen. Nadat iedereen de solo’s had afgerond kwam Lizzy weer tevoorschijn met een bijl. Hij haalde hem over zijn tong waaruit nep bloed tevoorschijn kwam. Toen ze het nummer ‘There will be blood tonight’ speelde sprong Lizzy het publiek in en smeerde iedereen onder met nep bloed. Ik probeerde hem te ontwijken en hield mijn hand voor mijn gezicht. Maar het mocht niet baten. Niet mijn gezicht? Dan mijn decolleté! En ja hoor we zaten allemaal onder het nep bloed! Tegen het einde van de show liet Lizzy een geweldige truc zien met zijn maskers. Hij haalde zijn hand over zijn gezicht en plots verscheen er een ander masker! Dit tot 3 maal toe! Nee, deze rocker weet nog precies hoe hij een geweldige show moet geven!

 

Al met al was het een geweldige avond! Beide bands weten een strakke, grappige en geweldige show neer te zetten! Tot een volgende keer hopelijk in een grotere zaal waar de props beter tot zijn recht komen!

REVIEW BY: JUPITER DARKSHADOWComments
No comments yet. You can be the first!
Leave comment
Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.
<