LIVEREPORT: WHITESNAKE WITH AD VANDENBERG @ MUZIEKTHEATER ENSCHEDE

Nadat eerder dit jaar Kerkrade al met een bezoek werd vereerd, was het nog geen 5 maanden later weer raak in Nederland. Whitesnake kwam ditmaal naar Enschede en dat min of meer op verzoek van Adje van den Berg. Hij had eens gezegd; ‘doe eens iets kleinschaliger qua zaal en dan in mijn thuisstad’. Zo gezegd, zo gedaan. Daarom stond Whitesnake op 3 december in het fraaie Muziekcentrum. Meer een theater dan een concertzaal voor een rockband maar wel sfeervol.

De stoelen waren afgedekt met houten vloerdelen en je hebt ruimte voor een 1800 mensen. Op de balkons was nog gelegenheid tot zitten maar wie zit nu bij een rockconcert?  Voor sommige mensen zal het een uitkomst zijn geweest!

Als support act speelde de band The Answer, afkomstig uit Ierland. Ze waren 2 jaar lang de vaste support act van AC/DC. Door onvoorziene omstandigheden heb ik de band helaas niet in actie kunnen zien.

Even na 21 uur was het tijd voor de headliner. “My Generation” van The Who galmt door de zaal, de lichten gaan uit en de band gaat van start met “gouwe ouwe” “Bad Boys”. De sfeer zit er gelijk goed in, de band heeft er zin in en het publiek ook. “Give Me All Your Love”, “Love Ain’t No Stranger” en “The Deeper The Love” volgen. Goede zet om gelijk met een aantal krakers te beginnen.

 

Daarna was het tijd voor wat songs van het nieuwste album “Forevermore”.  Na “Steel Your Heart Away” volgde de titeltrack. Met de nodige humor ingeleid door heer Coverdale. Wellicht cliché maar het komt spontaan over. Tussen de songs door neemt Coverdale de tijd om te communiceren met het publiek.

 

Hij krijgt een papiertje aangereikt met het verzoek de er op staande tekst te zingen. Wat hij dan ook gewoon doet!

Daarna krijgt David de tijd om op adem te komen. Tijd voor de gitaristen Aldrich en Beach om te duelleren. Na een paar songs is het weer pauze voor David die toch de sleet op zijn stembanden krijgt. Maar ik moet zeggen dat hij vanavond best wel goed presteert. Alhoewel na afloop blijkt dat mensen eerder zijn weg gegaan omdat ze zijn vocalen slecht vonden….. Ieder zijn mening.

 

De drumsolo van Brian Tichy is lang, spectaculair en vermakend! De man weet er een leuke show van te maken. Het drummen met de blote handen is al 30 jaar niet meer echt origineel te noemen maar het gebruik van Ginsu messen (bron; briantichy.com) is dat wel! Daarna gebruikt hij ook nog eens lichtgevende drumsticks; opgooien en vangen. Geweldig om te zien!

   

Dan is het weer tijd voor de oudere nummers. Bij “Is This Love” gaat Coverdale de mist in met de tekst. Is het show of niet? Er wordt even gestopt, gelachen en daarna gewoon verder.

En dan is het eindelijk tijd voor het aangekondigde gastoptreden van die man uit Enschede; Adje van den Berg. Hij speelt de laatste drie nummers mee. Het publiek gaat nu helemaal uit zijn dak en “Fool For Your Loving” en “Here I Go Again” worden luidkeels meegebruld. Set-afsluiter is natuurlijk “Still Of The Night”.

 

Meteen er na wordt gestart met de toegiften. Een stukje “Soldier Of Fortune” alleen gezongen door Coverdale. Goed bedoeld maar niet overtuigend. Snel over in “Burn” waarin ook nog een stukje “Stormbringer” is verwerkt. Nog even terug naar 1974! Een lekkere afsluiter van een twee uur durend concert.

De band dankt samen met Adje het publiek en wenst een ieder middels een korte a capella versie een “Whitesnake Christmas”!

Na afloop is er nog wat gein op het podium. Bassist Michael Devin wil nog wat foto’s maken van het publiek maar wordt omver gelopen door de snel op het podium rennende Brain Tichy. Doug Aldrich doet ook nog even mee en met zijn drieën liggen ze over het podium te ouwehoeren.

Leuke afsluiter van een goed concert!

Geschreven door: Marijke
Fotograaf: Rob

 

 Comments
No comments yet. You can be the first!
Leave comment
Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.
<