PARADISE INC. – TIME - AVENUE OF ALLIES – OUT NOW

Gitaristen De Grigo en Marcos Peres, bassist Rick A. En drummer Allan Juliano zijn veteranen in het Braziliaanse cover band circuit. Vele jaren hebben de ervaren muzikanten in verschillende cover bands nummers gebracht van Dee Lepperend, Bon Jovi, Firehouse, Lynch Mob, Skid Row, Savatage en Iron Maiden. In 2005 werd de band Fairoff opgericht en in 2007 brachten ze hun EP “Out of Control” uit. De positieve reactie die ze hierop kregen was het startpunt van Paradise Inc. Ze trokken de Duitse zanger Carsten Schulz aan en via Avenue of Allies is onlangs hun debuutplaat verschenen. 

Paradise Inc. is:

 • Carsten “Lizard” Schulz – lead & backing vocals
 • De Grigo – guitars
 • Marcos Peres – guitars
 • Rick A. – bass
 • Allan Juliano – drums

Gastmuzikanten

 • Doogie White – lead vocals on 10
 • Alessandro Del Vecchio – keyboards
 • Paul Logue – bass on 5
 • Luiz Sacoman: final guitar solo on 9
 • Nat Lou – female vocals on 11

 

TIME

 

Na het tikken van een mechanische klok zetten melodieuze riffs en vrolijke toetsen de toon van opener en titelnummer “Time”. Een fris en helder klinkend melodieus rock nummer waar de warme stem van Carsten perfect bij past! Bij de openingsriff van “Close Your Eyes” schiet de groep Talisman onmiddellijk door je grijze bovenste massa en de diepe baslijn had ook van Marcel Jacob kunnen zijn. Zelfs Carsten roept herinneringen op aan Jeff Scott Soto. De solo's zijn steeds van het korte, flitsende type, maar doen telkens een glimlach op je gelaat verschijnen. De toetsen van gastmuzikant Del Vecchio zijn altijd een lust voor het oor. De man smukt de laatste tijd ook veel verschillende albums op met zijn keyboards. Het enorm aanstekelijke “Who's Fooling Who” is geschreven door Paul Logue (Eden's Curse) en de pianoklanken geven extra kleur aan het nummer. “I Will Wait” is een ballade die gedragen wordt door uiterst gevoelig gitaarwerk en veel piano. Hierop blijkt nog maar eens dat Carsten's stem best tot uiting komt bij deze AOR geïnspireerde melodieuze rock. Het nummer kent een mooie fade-out waarin  de gitaar steeds meer op de voorgrond treedt.

In “Wait and See” wordt er uit een totaal ander vaatje getapt. De gitaren zijn veel heavier en sneller en ook de toetsen volgens deze beweging. Zelfs frontman Carsten komt hier met een ruigere strot aanzetten. De toetsen intro van “No More Mistakes” is sterk geïnspireerd door Journey's “Who's Crying Now”. Dit eerder rustiger nummer kent door het gebruik van de piano ook wat raakpunten met Toto. De flisende gitaarsolo injecteert dit nummer met een dosis pit en energie. De powerballade “You” kent een fraaie piano-ondersteuning in de verzen, maar tijdens de refreinen wordt er sterk van leer getrokken door de gitaren. Wederom steelt de gitaarsolo de show! De vrolijke, heldere toetsen en de aanstekelijke riff maken van “Set Me Free” weer een hoogvlieger. Akoestische gitaren, subtiele orgelgeluiden en de zwoele stem van Carsten vormen de intro van het country rock aanvoelende “Steel and Stone”. Een nummer dat me doet denken aan het solo album “Blaze of Glory” van Jon Bon Jovi. Gastzanger Doogie White verzorgt de vocalen op “Not In Paradise”. Akoestische gitaar in combinatie met de krachtige stem van Doogie vormen de hoofdbestanddelen van deze track. In het eerste refrein horen we veel samenzang en vallen de gitaren in. Het nummer evolueert verder in een sterke powerballade, waarbij Doogie natuurlijk de nodige aandacht naar zich toe trekt. Als bonus krijgen we nog een akoestische versie van “Steel and Stone”. Door deze bewerking is het een volledige cowboy song geworden. Een leuke afsluiter van een aangenaam album.

Conclusie:
Paradise Inc. heeft met “Time” een uiterst aangenaam debuut afgeleverd. De stem van Carsten past perfect bij deze muziekstroming. Hier en daar is in hun nummers nog een verwijzing achtergebleven van hun coverband verleden. Maar deze invloeden nemen zeker niet de bovenhand. Er staan geen missers op deze schijf, maar het valt wel af te wachten of de release van deze onbekende band zal opvallen tussen de ware stroom van kwaliteits AOR en melodieuze rock die er dit jaar al is verschenen! Maar ze verdienen volgens mij het voordeel van de twijfel!

 Tracklist:

 1. Time (Live and Learn)
 2. Close Your Eyes
 3. Who's Fooling Who
 4. I Will Wait
 5. Wait And See
 6. No More Mistakes
 7. You
 8. Set Me Free
 9. Steel Or Stone
 10. Not In Paradise
 11. Steel Or Stone (acoustic version)

Links:

Geschreven door Rik Bauters.


Comments
No comments yet. You can be the first!
Leave comment
Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.
<