LORD VOLTURE – NEVER CRY WOLF - EIGEN BEHEER/ROCK'N'GROWL – OUT NOW

Lord Volture is een Nederlandse heavy metal band die opgericht werd door zanger David Marcelis. De groep kende een explosieve start met de release van het debuutalbum “Beast of Thunder” in 2010. Het kreeg door verschillende media in binnen- en buitenland lovende kritieken en reviews.  De band ging op toer als support van Blaze Bayley, James Rivera's Sabbath Judas Sabbath en Conquest of Steel. Met “Never Cry Wolf” komen ze met een opvolger op de proppen.

Lord Volture is:

 • David Marcelis – lead & backing vocals
 • Paul Marcelis – lead, rhythm & acoustic guitars, backing vocals
 • Leon Hermans – lead & rhythm guitars, backing vocals
 • Simon Geurts – bass, backing vocals
 • Frank Wintermans – drums, backing vocals

NEVER CRY WOLF

 

Het titelnummer “Never Cry Wolf” schiet van wal met een old school dubbele gitaarintro om daarna vette riffs te laten horen, die ook een krachtige drum meebrengen. Ze smijten er vlug nog een korte flitsende solo tegenaan. David bezit een soms rauw klinkende schreeuwerige stem. Het soort van stemgeluid dat schering en inslag was bij de metal in de jaren 80. De rest van de band draagt ook hun steentje bij want iedereen doet achtergrondzang. Er valt enorm te genieten van het sterk afwisselend gitaargeweld. “Taiga” bevat een drumbeat en gitaarriffs waarvan je spontaan begint te bangen op het ritme. Na twee minuten hamert een diepe bas op onze trommelvliezen ter ondersteuning van de vocalen van David. De vingervlugge solo's zorgen voor een snelheidsinjectie in het nummer dat hier wat vroege Di'Anno Iron Maiden invloeden laat horen. Het kortere “Wendigo” kent de in de metal veel gebruikte traag-snel of zacht-hard opbouw. Snelle riffs in de refreinen en semi akoestische gitaren in de verzen. David is geen wereldzanger, maar zijn stijl past eigenlijk perfect bij deze brok traditionele metal. Veel nummers klokken rond de zeven minuten en hebben bijna allemaal een lange instrumentale intro!

In elke intro zitten één of meer korte solo spots verwerkt, waardoor de songs zeker zullen aanslaan bij de  gitaarliefhebbers. De solo's van Paul en Leon zijn steeds uiterst verzorgd. “Celestial Bodies Fall” bevat enkele hoge uithalen van David. Fenomenaal drumwerk horen we in “Korgon's Descent” waarin verder minstens vijf gitaarsolo's verwerkt zitten (waaronder één twinsolo). Het volgens Lord Volture's normen korte “Minutes To Madness” kent een veel commerciëler geluid en hierdoor zorgt het eigenlijk ook voor de nodige afwisseling. Gast Mark Bogert voorziet dit nummer van een fraaie shred-solo. “Necro Nation” bevat rasechte thrashstukken gecombineerd met hymne gedeeltes. In het middenstuk is zelfs een televisie nieuwsbericht geïntegreerd. Dit wordt op de hielen gezeten door een spervuur van het betere 'axework'. “I Am King” wordt overdondert door marcherende drums en pas na drie minuten komen de gitaren wat meer naar voren. Maar de snelheid ligt deze keer toch beduidend lager. Meestershouter Sean Peck van Cage leent zijn krachtige stemgeluid aan het acht minuten durende strijdlied “Into The Lair Of A Lion”. Hieruit blijkt dat Sean toch een paar klassen hoger ligt dan David. Dat wordt eigenlijk op het korte akoestische “Brother” nog duidelijker. De afsluiter “The Wolf AT Your Door” wordt weer gedomineerd door snelle riffs en supersonische flitsende solo's. 

Conclusie:
Dit tweede album van deze Nederlandse band bevat weer traditionele metal met zeer mooi gitaarwerk. Deze keer heeft men er voor gekozen om niet aan te tonen hoeveel solo's je in één song kan stoppen, maar hebben ze het aantal wat teruggeschroefd en dit ten voordele van de songkwaliteit. De stem van David kan voor sommige misschien een struikelblok zijn, maar wees geduldig en na een paar luisterbeurten valt dit eigenlijk reuze mee. Hier en daar zijn wat invloeden waar te nemen van een Iced Earth en Jag Panzer, maar dit mag niet als negatieve commentaar beschouwd worden, integendeel zelfs! Een stevige plaat die vooral zijn weg zal vinden naar de gitaarliefhebbers!

 

 Tracklist:

 1. Never Cry Wolf
 2. Taiga
 3. Wendigo
 4. Celestial Bodies Fall
 5. Korgon's Descent
 6. Minutes To Madness
 7. Necro Nation
 8. I Am King
 9. Into The Lair Of A Lion
 10. Brother
 11. The Wolf At Your Door

Links:

 
Geschreven door Rik Bauters. 

 Comments
No comments yet. You can be the first!
Leave comment
Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.
<