STRANGEWAYS – AGE OF REASON - GANGEROUS DOG RECORDS – OUT NOW

Strangeways genoot vooral bekendheid met de eerste drie albums. De albums “Native Sons” en “Walk in the Fire” worden steevast vermeld als je een AOR fan vraagt naar een lijstje van zijn favoriete albums. Die platen werden opgesmukt met de wondermooie stem van Terry Brock. Toen Terry Strangeways verliet bracht de band nog albums uit maar vielen eerder tegen. Toen de band vorig jaar terug kwam met Terry achter de microfoon waren de verwachtingen hoog! Maar die werden slechts gedeeltelijk ingelost. Op het einde van dit jaar brengen ze nu een tweede poging op de markt met “Age of Reason”.

Strangeways is:

 • Ian James Stewart – guitar
 • Terry Brock – vocals
 • David Stewart – bass guitar
 • Jim Drummond – drums
 • Dave “Munch” Moore – keyboards

 

AGE OF REASON

 

Het album start rustig met het emotionele “The Sentinel”. In het nummer duiken regelmatig aanstekelijke riffs en licks op. Terry is in goede doen tijdens deze albumopener. “Run” is gezegend met schitterende vocalen van Terry, die in de rustiger passages Steve Perry in beeld brengen. Het melodieus getinte gitaarwerk ligt echter niet vooraan in het geluid. Dit nummer had zeker een knaller geweest indien de gitaar van Stewart wat meer punch had gekregen. Maar toch valt er te genieten van die gitaar in de solospot! “Playin' It Over” is een gevoelige ballade met een traag kabbelende riff. Maar Terry's vocalen zijn werkelijk hemels. Wat een gevoel kan die man in zijn stem leggen. Het nummer bevat een bluesy gekleurde gitaarsolo. Die bluessfeer wordt doorgetrokken in het gitaarwerk van het eveneens rustige “As We Fall”. Zelfs de vocalen van Brock klinken supergevoelig en laten weer Steve Perry invloeden horen. Dit geldt vooral voor de zangmelodieën.  Jammer dat ook hier de gitaren niet vooraan in het geluid zitten. Met “Call” en “End of the Day” krijgen we nog twee uiterst kalme nummers te horen. “Alive Again” schudt ons wakker met zijn AC/DC riff en uiterst passionele zang van Terry. Het lange en rustige “Silver Moon” bevat een relaxed gitaartje en hier eist de piano ook de nodige aandacht op. Furieuze gitaren en een wild klinkende Brock starten het geweldige “Frozen”. Er hadden meer songs van dit kaliber op deze plaat moeten staan. Terry kan hierop nog eens voluit gaan op deze stevige rocker. Na die wilde rit sluit het kalme, maar uiterst gevoelige “Long Road” deze plaat af. 

Conclusie:
Het vorige (come back) album van Strangeways “Perfect World” was een degelijke plaat, maar haalde niet het niveau van hun eerste albums. Deze “Age of Reason” bevat prachtige zang van Terry Brock maar de gitaar had toch wat steviger gemogen. Het album telt ook te veel softere songs en ballades. Indien de balans wat meer richting rock was overgeheld had dit ongetwijfeld voor een sterker album gezorgd. Dat ze dit kunnen bewijzen ze met songs zoals “Run”, “Alive Again” en vooral “Frozen”. Toch blijft dit album een beetje een ontgoocheling en het artwork is ook geen eye-catcher te noemen. Maar iedere fan van Terry's stem zal toch nog plezier beleven aan dit softere album.

 Tracklist:

 1. The Sentinel
 2. Run
 3. Playin' It Over
 4. As We Fall
 5. Call
 6. End Of The Day
 7. Alive Again
 8. Silver Moon
 9. Frozen
 10. Long Road

Links:

 

 

 Comments
No comments yet. You can be the first!
Leave comment
Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.
<