ROUGH ANGEL – HEAR THE ANGELS ROCK - ROCK N GROWL RECORDS – OUT NOW

Rough Angel had de tracks van deze EP opgenomen in de Paramount Recording studios in 1993. Deze opnamen waren oorspronkelijk bedoeld voor promotors en de muziekindustrie maar werden nooit uitgebracht. Zanger Zsaba heeft deze tracks  geremastered na bijna twee decennia en nu konden ze eindelijk uitgebracht worden door Rock N Growl.

Rough Angel is:

  • Csaba Zvekan – vocals
  • Jimmy Z. - lead & rhythm guitars
  • Marc Mougavero – lead & rhythm guitars
  • Ross Manzo – bas guitar
  • Dave Kappos – drums

 

 

 


HEAR THE ANGELS ROCK

 

Vette hakkende gitaren en een powerstrot contrasteren sterk met de wat iele drumsound in de opener “Standing by Mirrors”. Zanger Csaba gaat ook de hogere regionen niet uit de weg op deze pure 'American metal' track. De gitaarsolo's roepen met hun hoog shredgehalte een totaal andere sfeer op. Dit is simpelweg lekker rauwe metal met een vette knipoog naar traditionele metal. “Defiance” is een echte headbanger. De beide gitaristen laten hun gitaren lekker huilen en piepen. Dergelijke licks waren ook te horen in het gitaarwerk van Carlos Cavazo op het album “Metal Health” van Quiet Riot. Maar beide snarenplukkers botvieren ook hun lusten op hun stalen ros tijdens de solospots. Trage drum en onheilspellende riffs en licks brengen “Let it Burn” op gang. De sfeer die hier wordt gecreëerd toont sterke gelijkenissen met de eerste zwarte schijven van Black Sabbath. Dit nummer kent door de samenzang in de refreinen en het algemeen geluid een iets commerciëler karakter. De solo bezorgt de gitaarliefhebber ongetwijfeld een (o)orgasme. Afsluiter en titeltrack “Hear the Angels Rock” leunt nog het dichtst aan bij het glamrock en hairmetal genre. De krachtige strot van Csaba en de korte licks zijn hier samen met het catchy refrein verantwoordelijk voor. De song valt het best te omschrijven als een heavy uitvoering van het Amerikaanse Icon (ten tijde van hun gelijknamige debuutplaat).

Conclusie:
Deze EP is voorzien van een krachtige productie en de krachtige zang van Csaba en het spetterend gitaarwerk van beide snarenplukkers zijn de overduidelijke aandachttrekkers. In deze stevige portie US metal zijn voldoende verwijzingen naar de traditionele metal te ontdekken. Axel Wiesenauer mag gerust trots zijn op zijn eerste eigen release op zijn Rock N Growl records.

Tracklist:

  1. Standing by Mirrors
  2. Defiance
  3. Let it Burn
  4. Hear the Angels Rock

Links:

GESCHREVEN DOOR RIK BAUTERS

Comments
No comments yet. You can be the first!
Leave comment
Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.
<