SOUL SELLER – BACK TO LIFE - AVENUE OF ALLIES – OUT NOW

De twee broers David en Mirko Zublena starten Soul Seller in 1999. Ze begonnen met het schrijven van eigen muziek in het klassieke hardrock straatje. Ze produceerden en brachten in eigen beheer hun debuutplaat “Underground Freedom” uit in 2000. Daarna begon hun zoektocht naar de muziekstijl die hen het beste lag om te schrijven. Zo probeerden ze glamrock, 70's rock en melodieuze hardrock. Ook konden ze geen vaste line-up bij elkaar brengen en besloten ze de handdoek in de ring te gooien in 2005. Maar in 2010 geschiedde het mirakel en vond men een stabiele line-up en kregen ze hulp van Alessandro Del Vecchio die hun debuutschijf zou gaan produceren. “Back To Life” is dan het resultaat van deze samenwerking. 

Soul Seller is:

 • Michael Carrata – lead & backing vocals
 • Dave Zublena – rhythm, lead & acoustic guitars
 • Cris Audisio – lead guitars & guitar solos
 • Mike Zublena – bass
 • Steve Bussi – drums

 

BACK TO LIFE

 

Toetsen die weggelopen zijn uit de 80's verwelkomen ons op de opener “Wings of Freedom”. Al vlug krijgen ze het gezelschap van de warme stem van Michael. Dit is AOR met een melodieus rocktintje! De gitaren overheersen niet, maar de gitaarsolo's van Cris Audisio zijn steeds een knap staaltje van metal vuurwerk. Die gitaren komen duidelijker in beeld in het vlotte “Change Your Heart Tonight” en eisen ook de meeste aandacht op. Aan emotie ontbreekt het niet in de ballade “All I Can Promise”. Hier horen we pas wat het enorme bereik is van de stem van Carrata. Naast de stem van Michael is de inbreng van de keyboards van gastmuzikant Cristiano Conti niet te versmaden. Klassebak Oliver Hartmann (Avantasia, ex At Vance en solowerk)  staat ook achter de microfoon in het stevige “Keep On Moving”. De snedige riffs passen perfect bij de warme en diepe stem van Hartmann. “Old Hero's Prayer” is een nummer dat start als een piano ballade met een lekker commercieel geluid. Maar de song transformeert zich geleidelijk tot een mid tempo melodieuze song.

Scheurende gitaren in de intro van het titelnummer verrassen door hun hevigheid. De inbreng van het orgel (piano) geluid draagt er toe bij dat deze song zeer vlotjes wegluistert en in een flits voorbij is. Het nummer heeft een hoog rock 'n roll gehalte want ik bespeur zelfs wat pianogetokkel dat doet denken aan “Great Balls of Fire” van Jerry Lee Lewis. “Hell of Tears” start als een pianoballade maar de inbreng van de gitaren neemt fel toe in de refreinen. Ook tijdens de solospot is het genieten van het flitsend gitaarwerk. De naald van de rockmeter helt over naar rechts tijdens het beukende “New Power Day”, maar tijdens het anthem “Rock Still Stands” wordt er wat geëxperimenteerd met stemvervorming en slaat drummer Steve Bucci stevig op zijn skins. Er vallen zelfs wat sleazerock invloeden te bespeuren bij de gitaren. Zanger Michael zoekt hier de hogere gebieden van zijn stembereik op! De lange afsluiter “Beautiful Heretic's Dream” bevat wat lichte orkestratie, sterk afwisselend gitaarwerk en vooral veel verleidelijke gitaarriffs. Een knappe afsluiter zonder meer!

Conclusie:
De nummers op deze plaat zijn stuk voor stuk goed gebracht en er zit geen enkele misser tussen. Maar er zitten ook geen echte uitschieters tussen en ze blijven niet echt hangen in je grijze massa. Het is wel smullen geblazen van het gitaarwerk (vooral tijdens de flitsende gitaarsolo's). Al met al een verdienstelijke poging deze comeback plaat van deze Italiaanse bende.

 Tracklist:

 1. Wings of Freedom
 2. Change Your Heart Tonight
 3. All I Can Promise
 4. Keep On Moving
 5. Hope On The Horizon
 6. Old Hero's Prayer
 7. Back To Life
 8. Hell Of Tears
 9. A Message From Planet Venus
 10. New Power Day
 11. Rock Still Stands
 12. Beautiful Heretic's Dream

Links:

Geschreven door Rik Bauters

 

 Comments
No comments yet. You can be the first!
Leave comment
Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.
<