LIVEREPORT: PAGAN'S MIND @ HEDON, ZWOLLE

Soulburn mag vanavond het feestje aftrappen in de Hedon in Zwolle.

 

Deze jongemannen maken het wachten op Pagan’s Mind in ieder geval een stuk minder zwaar. Na 2 dagen gefeest te hebben in Eindhoven, was ik wel even toe aan een wat meer melodische soort van muziek. De mannen van Soulburn weten dit gelukkig te brengen.

 

Fraaie nummers worden op een degelijke manier naar de nog wat lege zaal gebracht.
Ik heb in ieder geval genoten van deze leuke set.

Vorig jaar was de Hedon afgeladen toen de Noren van Pagan’s Mind langs kwamen. Ditmaal is het helaas anders. Driemaal in Nederland optreden in een kort tijdsbestek heeft naar mijn gevoel het bezoekersaantal wat terug gedrongen. De band maalt er in ieder geval niet om.

 

Met dezelfde passie, grappen en grollen vuren zij weer een sterke set power metal af op hun fans. Het gaat goed met Pagan’s Mind. Dit jaar hebben ze een geweldig album afgeleverd en hebben ondermeer op Graspop gestaan. En vanavond laat de band ook weer horen hoe goed ze live wel niet zijn. Fraaie composities en de sterke zang van Nils maakt dat het tussen de grappen van de bandleden door, het ook goed vertoeven is in de Hedon. Van het laatste album (“Heavenly Ecstasy”) worden vier nummers gespeeld. Samen met de oudere krakers zoals “Through Osiris Eyes” en “United Alliance” is het anderhalf uur genieten.

 

Steinar bespeelt weer olijk de bas en samen met toetsenist Ronny Tegner stelen zij weer de show met hun onderlinge geouwehoer!

 

Het duurt een paar nummers voordat het publiek los gaat. Maar aan  het einde van de set gaan alle handen toch echt wel op elkaar voor Pagan’s Mind. Wat mij betreft ben ik er volgend jaar zeker weer bij!

Geschreven door Ronald van de Baan
Fotograaf: Rob Meijer Comments
No comments yet. You can be the first!
Leave comment
Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.
<