DESERT SIN – DESTINATION PARADISE - PURE STEEL RECORDS – RELEASE 20 JANUARI 2012

Tirol is vooral bekend van de in lederhosen uitgedoste mannen, maar dat er ook metalbands huisvesten is minder bekend. De vijf mannen van Desert Sin komen uit deze Oostenrijkse streek en brachten in begin 2009 hun debuut “The Edge Of Horizon” uit. Dit leverde hen een plaats op bij het negende Swordbrothers festival en ze kregen daar lovende kritieken. Nu slaan ze terug met hun opvolger “Destination Paradise”.

Desert Sin is:

 • Sandro Holzer – vocals, guitar
 • Rainer Fischer – bass, backing vocals
 • Roman Fischer – keys
 • Stefan Entner – guitars
 • Harald Vogl - drums

DESTINATION PARADISE

 

Na de akoestische intro “Awakening” krijgen we meteen het titelnummer te verduren met een dreunende beat van de dubbele basdrum, dat bijgestaan wordt door een vol geluid van gitaren en toetsen. De powerstem van Sandro komt hier goed tot uiting. “Kill The King” is een snelle powermetal track met een chorus in ware Manowar stijl! Naast de true metal refreinen is het nummer verder niet vergelijkbaar met de New Yorkse barbaren. We treffen wat progmetal invloeden aan in “Would You Release Me”. Sandro klinkt tijdens de refreinen uiterst toegankelijk en commercieel. Duidelijk aanwezige drums en het samenspel van gitaar en toetsen springen in het oor op “Follow Me”. “In Silence” is een slepende metaltrack dat meer de traditionele metal richting uitgaat. De Iron Maiden invloed is hier duidelijk aanwezig in het begin van het nummer. Er is steeds veel ruimte voor de toetsen in de nummers en dit is vooral merkbaar in “The Seed Of Destruction”. De combinatie van gitaar en toetsen heeft zijn effect niet gemist want deze plaat luistert lekker weg. Op meerdere tijdstippen wordt het gaspedaal losgelaten en komen rustige passages voorbij. “Creation”  bevat een hele lading snelle riffs en is grotendeels een gitaar georiënteerde track, met wederom wervelende drums en een krachtige Holzer. In de afsluiter “Circle Of Twilight” toont de gitaar zich opnieuw heer en meester maar wordt toch flink op de hielen gezeten door de donderende drums!

Conclusie:
Het Oostenrijkse Desert Sin heeft een tweede album op de wereld losgelaten met een wervelende drumsound. Opmerkelijk is ook de ongewone maar uiterst geslaagde samenwerking tussen gitaren en de toetsen is een meerwaarde. Daar bovenop is de stem van Sandro uitstekend geschikt om deze metal op te fleuren. Een plaat die vooral zijn weg zal vinden naar de riff-lovers onder ons en ook naar degene die verzot zijn op met keys doorspekte degelijke powermetal.

Tracklist:

 1. Awakening  (0.47)
 2. Destination Paradise  (3.43)
 3. Kill The King   (3.44)
 4. Would You Release Me  (5.04)
 5. Follow Me   (5.19)
 6. In Silence   (5.55)
 7. The Seed Of Destruction   (4.56)
 8. Creation   (6.40)
 9. Hero   (4.32)
 10. Circle Of Twilight   (5.38 

Score: 3.25 out of 5

Links:

Geschreven door Rik Bauters


Comments
No comments yet. You can be the first!
Leave comment
Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.
<