HIMORA – ARGUE ALL YOU WANT - DRUGSTORE RECORDS – OUT NOW

Deze vier mannen uit Oslo maken al jaren klassieke 70’s rock met een powerpop injectie. Alhoewel de band relatief onbekend gebleven is hebben ze toch een redelijke fanbasis opgebouwd. In 2004 fungeerden ze als de band bij Eric Martin (Mr. Big) tijdens een korte US toer en een paar Noorse data. Hun uiterst dansbare hardrock werd opgepikt door Drugstore Records en onlangs verscheen hun eerste plaat “Argue All You Want”.

Himora is:

 • Terje Kjurlaug – guitar
 • Morten Fredheim – vocals
 • Remi Fagereny – dryms
 • Endre Hallre – bass

ARGUE ALL YOU WANT

 

Je waant je onmiddellijk in een donkere pub vol met sigarettenrook en een scherpe alcoholgeur bij de eerste tonen van “Just Can’t Stop”. Himora brengt een soort van 70’s rock met toevoeging van moderne funky geluiden, warme vocalen en catchy refreinen! Een puur 70’s gitaargeluid en een bijna verhalende stem zorgen voor een aparte sfeer in “Like A Heart Attack”. De riffs van “Too Long At The Fair” brengen je heupen ongetwijfeld in beweging en bij “Birmingham” kan je het hoofd onmogelijk stilhouden en begint het spontaan met de beat mee te knikken. De zang van Morten weet je steeds te raken en is zeer aangenaam om naar te luisteren. Zo gebruikt hij een uiterst zwoele stem tijdens het relaxte “Wings”  dat ook een light uitvoering van orkestratie bevat. Een vroege Aerosmith gitaar domineert het rockende “Big Betty”. “Summer Dress” is een vrolijk zomers deuntje waarop we een verdwaald AC/DC riffje tegenkomen op het einde. Een echt party-rock nummertje. De titel “Fisherman’s Blues” verklapt al het genre van deze aanstekelijke bluesy song. Het trio van toetsen uit de oude doos, simpele maar oh zo aanstekelijke riffs en de geweldige zang toveren een glimlach op het gezicht tijdens “Mexico Smile”. Afsluiter “Legend in Your Lunchbox” heeft een groot Queens Of The Stone Age gehalte.

Conclusie:
Zeer vermakelijke plaat die volgestouwd zit met 70’s rock met een zeker popgehalte. Verandering van spijs doet eten zegt men en inderdaad, dit is de ideale partner om eens lekker te genieten van de warmte die weerklinkt in de stem en de instrumenten.

Tracklist:

 1. Just Can’t Stop
 2. Like A Heart Attack
 3. Too Long At The Fair
 4. Birmingham
 5. When The Boys Are Back
 6. Wings
 7. Big Betty
 8. Summer Dress
 9. Fisherman’s Blues
 10. Mexico Smile
 11. Legend in Your Lunchbox

Score: 3,25 out of 5

Links:

Geschreven door Rik Bauters.


Comments
No comments yet. You can be the first!
Leave comment
Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.
<