ANCARA – CHASING SHADOWS - DKS MUSIC – RELEASE: 27 JANUARY 2012

Het Finse Ancara bracht zijn debuut “The Dawn” uit in 2006. De roots van de verschillende muzikanten zijn duidelijk in de 80’s te zoeken. Later volgde nog een EP en het tweede album “Beyond The Dark”. Dat album verscheen op het label van Timo Kotipelto’s (Stratovarius) High & Loud label. De video single “Deny” kreeg redelijk wat airplay op de Finse televisie. Onlangs brachten ze hun derde schijf “Chasing Shadows” uit.

Ancara  is:


•    Gary – guitar
•    Sammy – vocals
•    Timo – drums
•    Mika – bass
•    Juice – guitar & backing vocals

CHASING SHADOWS

Opener “We Paint December” laat meteen horen wat je mag verwachten op dit album! Lekker in het gehoor liggende rock met metal invloeden en catchy moderne refreinen waarmee ze een wijd publiek willen bereiken. “Far From Grace” is een snellere en fellere track met heerlijk helder klinkende gitaren en goede samenzang. De gitaarsolo injecteert de song met een dosis melodieuze metal. Na een rustige start horen we vooral de groovy riff in het titelnummer en opnieuw bezorgt de vingervlugge solo je het nodige kippenvel. “High Hopes” is een powerballade waarop de zang tijdens de verzen iets te licht uitvalt, maar tijdens de refreinen wordt dit euvel gelukkig weggewerkt. Het mid-tempo “Liar” kent een gevoelige gitaarsolo bij de start en het refrein springt hier werkelijk uit de song! “Lodestar” kent qua gitaargeluid een sleazy karakter en er verschuilen zich ook enkele lekker gierende stukjes in. Tijdens de ballade “Tears With A Smile” duikt ook een vrouwenstem op en dit bezorgt het nummer natuurlijk een volledig ander geluid. “Not Quite Sober” is een gitaargedreven sterk afwisselende track waarop invloeden uit de sleazehoek opvallen en de gitaar brengt dit nummer een niveau hoger. “Nicole” kent een meer rockend karakter en het geluid is ook moderner te noemen. “Wait” neigt sterk naar melodieuze rock en de gitaarsolo is weer een hoogtepunt! Afsluiter “Farewell is een echte melodieuze rocksong die bijna volledig gedragen wordt door die ene  aanstekelijke riff.

Conclusie:
Deze “Chasing Shadows” bevat goede composities waar men een breed publiek mee wil bereiken. De songs zijn wel goed, maar ik vrees een beetje dat ze niet zullen opvallen in de massa nieuwe releases. Maar voor de gitaarliefhebbers onder ons zijn er toch voldoende gitaarkunsten te horen om dit album een kans te geven.

Tracklist:

 1. We Paint December
 2. Far From Grace
 3. Chasing Shadows
 4. High Hopes
 5. Liar
 6. Lodestar
 7. Tears With A Smile
 8. Not Quite Sober
 9. Nicole
 10. Wait
 11. Farewell
score: 3,25 out of 5

Links:

 

•   http://www.ancarasite.com

Geschreven door Rik BautersComments
No comments yet. You can be the first!
Leave comment
Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.
<