ANGEL WITCH – AS ABOVE, SO BELOW - RISE ABOVE RECORDS/SUBURBAN – RELEASE 13 MAART 2012

Elke zichzelf respecterende metalhead van middelbare leeftijd heeft het debuutalbum van Angel Witch in zijn collectie. Die plaat wordt tot op de dag van vandaag ook als een absolute klassieker beschouwd. De band kende echter geen groot succes en heeft de kwaliteit van dit album niet meer kunnen evenaren. Uiteindelijk trok bandleider Kevin Heybourne de stekker eruit en Angel Witch stierf. Maar plots kreeg

boomchirurg Heubourne een ingeving en stampte de band nieuw leven in. Het resultaat van deze reïncarnatie is te horen op het comeback album “As Above, So Below”.

Angel Witch is:

 • Kevin Heybourne – vocals, lead guitar
 • Andrew Prestidge – drums
 • Will Palmer – bass

AS ABOVE, SO BELOW

 

Mooie gitaar-harmonieën en overvloedig aanwezige heerlijke licks openen dit comeback album. De snelle opener “Dead Sea Scrolls” zal er bij de wat oudere metalheads ingaan als koek. De vele breaks en tempowisselingen in het instrumentale gedeelte worden afgerond door lekkere old school gitaarsolo’s. De song kent zijn oorsprong in de periode 83/84. Tweede track “Into The Dark” is zelfs nog ouder en bevat opnieuw heerlijk gitaarwerk dat zelfs aan de melodieuze songs van Riot’s  “Fire Down Under” doen denken. Dit eerder slepende nummer kent net voor de spetterende solospot een tempoversnelling. “Gebora” is de eerste nieuw gepende track op het album. Maar dat is niet te horen want het nummer past volledig in het gekende Angel Witch stramien. Kevin komt hier op de proppen met zijn gekende eerder klagende zangstijl. “The Horla” kent een akoestische start met sterk emotionele zang van Kevin Heybourne. Het nummer kun je nog het best omschrijven als een ballade met raakpunten aan “Fade To Black” van Metallica met een eerder explosief refrein! Een geweldige track met de veelgebruikte zacht-hard opbouw! Na het tweede refrein krijgt de song de nodige ballen en neemt de gitaarsolo van Kevin grootse proporties aan.

Het snellere riffoverladen “Witching Hour” stamt ook uit de 83/84 periode en kent spannende breaks en tempowisselingen. Ook de bas laat zich duidelijk horen op deze track. De snelheid van de riffs blijft hoog bij het eerder melodieuze “Upon This Cord”. De combinatie van de  atypische vocalen van Kevin, zijn mooie gitaarharmonieën en het sterk variërende drumwerk blijft tot de verbeelding spreken. Het nummer eindigt met heldere atmosferische gitaarklanken. “Guillotine” is als het toppunt van old school riffwerk te  beschouwen. Als je weet dat dit nummer eigenlijk bedoeld was voor het geweldig debuutalbum uit 1980 snap je wellicht mijn nostalgische verwoording. Zeven minuten worden we bestookt door een overdosis aan gitaarriffs! “Brainwashed” sluit dit  voortreffelijke comeback album op sublieme wijze af. Na een lange introsolo krijgt het nummer de nodige vaart. Deze track roept ook de nodige duisternis op en de riffs zijn hier en daar beïnvloed door een Mercyful Fate. Het nummer staat ook bol van de breaks en onverwachte wendingen. De ultrarustige break wordt abrupt beëindigd door een solo die door merg en been gaat!

Conclusie:
Kevin Heybourne heeft met dit album bevestigd dat het debuut van Angel Witch toch een regelrechte klassieker is. Deze tracks gaan gewoon door waar de plaat uit 1980 ophield. De plaat is ook een echte groeier. Hoe meer je er naar luistert, hoe meer je wil horen! De nieuwere tracks passen naadloos tussen de oude tracks en dit album zal menig metalhead doen dromen van de hemel op aarde! De band komt op 16 maart naar België voor een concert! Ondergetekende zal daar hopelijk bij zijn om dit te bewonderen en te luisteren!

 Tracklist:

 1. Dead Sea Scrolls
 2. Into The Dark
 3. Gebura
 4. The Horla
 5. Witching Hour
 6. Upon This Cord
 7. Guillotine
 8. Brainwashed

Links:

 

 Comments
No comments yet. You can be the first!
Leave comment
Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.
<