UNISONIC – IGNITION - EDEL – OUT NOW

Wie herinnert zich de beide “Keeper Of The Seven Keys” albums niet van Helloween. De band introduceerde hiermee zowaar een nieuw metal subgenre: de happy metal. De voornaamste kenmerken hiervan waren de snelle riffs en de hoge zang van Kiske. Na die twee albums is Helloween stilletjes aan een andere richting ingeslagen en het succes zakte. Kiske verliet de band en met Andi Deris gingen de nieuwe albums meer de powermetal richting op. Meermaals werd er gesmeekt om Hansen en Kiske samen te brengen en die klassiekers nog eens live te laten horen, maar dit gebeurde echter nooit! Tot er plots het bericht de wereld werd ingestuurd dat Hansen en Kiske samen aan een nieuwe band en materiaal werkten! Dit project werd tot Unisonic gedoopt en ze leverden onlangs hun debuut EP af.

Unisonic is:

  • Michael Kiske – vocals
  • Kai Hansen – guitars
  • Mandy Meyer – guitars
  • Kosta Zafiriou – drums
  • Dennis Ward – bass

IGNITION

Het lijflied van deze kersverse formatie kent alvast een flitsende start. Het metalen hart slaat op hol als je Kiske weer in ‘full metal’ stijl hoort zingen. Door zijn typische hoge stem is de link met de happy metal periode van Helloween al vlug gelegd. Ook de gitaren van oud collega Kai Hansen klinken heel vertrouwd maar kennen toch een moderner tintje. Het nummer is natuurlijk een meezinger pur sang en zal ongetwijfeld veel bijval hebben op concerten. “My Santuary” gaat meer de melodieuze metal richting uit en kent een iets lager tempo. Maar Kiske bewijst nogmaals waarom hij in zijn Helloween periode zo bejubeld werd om zijn vocalen! Het langere “Souls Alive” draagt opnieuw de Helloween stempel in de intro. Maar nadien betreden de gitaren ook meer traditionele metalpaden. Het commerciele refrein vormt de spreekwoordelijke kers op deze old school metal taart! In het rustige middenstuk vallen zelfs wat pianoklanken en poppy toetsen te bespeuren. Een uiterst geslaagde en onverwachte break! Als afsluiter krijgen we een live-uitvoering van het Helloween nummer bij uitstek “I Want Out” te horen. Vooral de bas komt hier stevig uit de verf en het licht gewijzigde gitaargeluid geeft het nummer een leuke twist. Kiske schuwt ook de hoge uithalen niet en perst die op overtuigende wijze uit zijn strot.

Conclusie:
De hernieuwde samenwerking tussen Michael Kiske en Kai Hansen lijkt een schot in de roos te zijn afgaande op deze EP. Vooral de Helloween herkenbaarheidsfactor zal bij vele metalheads in de smaak vallen. Hun happy meezingmetal is altijd enorm aanstekelijk geweest en die formule werkt nog steeds heel goed. Het wordt vooral uitkijken naar het full album van deze nieuwe “oude” vrienden!

 Tracklist:

  1. Unissonic (3:26)
  2. My Sanctuary (4:16)
  3. Souls Alive – demo version (5:15)
  4. I Want Out – live version (5:34)

Score: 4 out of 5

Links:

Geschreven door Rik Bauters

 

 

 

 

 Comments
No comments yet. You can be the first!
Leave comment
Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.
<