HUMAN TEMPLE – HALFWAY TO HEARTACHE - ESCAPE MUSIC – OUT NOW

Op het einde van de jaren 80 werd de fundering gelegd van Human Temple onder aanvoering van zanger Janne Hurme. Maar in 1995 startte Janne als solo artiest en bracht een meer pop gericht album uit. In 1998 werd dan uiteindelijk Human Temple opgericht en in 2004 werden ze getekend door het MTM label. Hun debuut verscheen nog in hetzelfde jaar. De opvolger “Murder Of Crows” liet echter zes jaar op zich wachten maar kreeg ook goede recensies! De band besloot om de cruciale derde plaat wat vlugger op de markt te gooien en onlangs brachten ze “Halfway To Heartache” uit.

Human Temple is:

 • Janne Hurme – lead vocals
 • Risto Tuominen – guitars
 • Kalle Saarinen – drums
 • Jori Tojander – keyboards
 • Harri Kinnunen – bass
 • special guest: Emppu Vuorinen from Nightwish 

 


HALFWAY TO HEARTACHE

 

Na een ietwat bombastisch intro weerklinkt een sirene die de gierende gitaren introduceert. “I Will Follow” rockt meteen lekker weg en Janne voorziet de song van warme vocalen! Het commercieel gezongen refrein staat in fel contrast met de heftig beukende gitaren. Een perfecte opener voor een album! Jori krijgt in de break ook de nodige ruimte en laat zijn toetsen duidelijk horen! De gitaren en de toetsen op “Bleeding Through” roepen herinneringen op aan het fantastische debuut van Shotgun Symphony! De rollende riffs krijgen een duwtje in de rug van Jori’s toetsen. Ook de piano steekt zijn kop op na de break. Uiterst catchy nummer met een formidabele riff in de hoofdrol. “Like A Beat Of A Heart” klinkt wat rustiger en bewandelt meer het melodieuze rockpad! Maar Risto voorziet deze song van een flitsende solo. Het zangwerk op het kalme “Our World Our Time” kan mij niet zo bekoren hoewel er wel te smullen valt van de gitaar. Dit euvel is gelukkig verdwenen tijdens het rockende “Almost Here”. Verdere uitschieters vinden we onder de vorm van de radiovriendelijke cover “Little Lies” van Fleetwood Mac! Tijdens het korte “Misery” komt een agressief gitaartje om de hoek kijken en in het nummer “ Some Things Are Never Long Time Ago” zit een solo verscholen die van Joe Satriani kon zijn! Tijdens het swingende refrein springt de naam van superband W.E.T. in mijn hoofd. Het album wordt in schoonheid afgesloten met een pure powerballade onder de vorm van “She Talks To Angels”

Conclusie:
Deze Finnen bewijzen hier met hun derde album dat ze een blijver zijn in het melodieuze rock genre! Het album bevat meer dan voldoende afwisseling om geboeid te blijven luisteren! De kunsten van gitarist Risto lopen hier met de grootste verdienste weg, maar ook zanger Janne en toetsenist Jori dragen meer dan hun steentje bij! Dit album vormt een leuke aanvulling aan de verzameling van een melodieuze rock fan!

 Tracklist:

 1. I Will Follow
 2. Bleeding Through
 3. Like A Beat Of A Heart
 4. Our World Our Time
 5. Almost There
 6. Run Away
 7. Little Lies
 8. Because Of You
 9. Misery
 10. Some Things Are Never Long Time Ago
 11. She Talks To Angels

Score: 3,5 out of 5

Links:

 Geschreven door Rik Bauters


Comments
No comments yet. You can be the first!
Leave comment
Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.
<