COLD RUSH – DISCLOSING THE VICIOUS SEEDS - ROCK N GROWL – RELEASE: 17 MAART 2012

Cold Rush is een Duitse band die het zoekt in de electro industrial hoek. De groep die zijn roots heeft rond München bracht in 2009 zijn debuut “The Illness” uit. In 2011 doken ze opnieuw in de studio met nieuwe zanger Matthias Kupka. De man had zijn sporen al verdiend bij groepen als Suidakra en Emergency Gate. De nieuwe samenwerking resulteerde in deze eerste single en de band gooit het over een iets hardere boeg en introduceert tegelijkertijd meer melodie.

Cold Rush is:

  • Matthias Kupka – vocals
  • K.L. – guitars
  • Ramirez – bass
  • Flo – drums
  • Wutzl – guitars

DISCLOSING THE VICIOUS SEEDS

 

Toetsen uit de dancesfeer openen deze single. Na een halve minuut vallen de gitaren in en het nummer slaat om naar een hevige beuker. Als klap op de vuurpijl komen daar de hardcore vocalen van Matthias Kupka bovenop. Deze rare mengeling van stijlen werkt wonderwel en stil zitten lijkt een onmogelijke opdracht bij het luisteren naar “Daily Crime”. Het gebruik van de toetsen en de harde gitaren maken een vergelijking met Rammstein of Stahlmann mogelijk, maar het is vooral de zang die van dit project iets unieks maakt! “White Z” is meer een combinatie van Ministry en Depeche Mode te beschouwen. Hier etaleert Mathias ook een donkere manier van zingen en dat vormt een enorm contrast met de screamvocals en de gierende solo die erin verwerkt zit.

Conclusie:
Vandaag de dag zijn de meeste bands een mengeling van hun idolen of een samensmelting van verschillende stijlen. Maar Cold Rush is er in geslaagd om toetsen, beukende gitaren te combineren met rauwe hardcore vocalen. In de nummers zit genoeg afwisseling om te blijven boeien. Mensen die gek zijn van electro metal moeten hier zeker eens naar luisteren.

Tracklist:

  1. Daily Crime
  2. White Z

Score: 3,5 out of 5

Links:

 Geschreven door Rik Bauters Comments
No comments yet. You can be the first!
Leave comment
Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.
<