BANG TANGO – PISTOL WHIPPED IN THE BIBLE BELT - 78 PRODUCTIONS – OUT NOW

Bang Tango kreeg met de single “Someone Like You” veel air time op MTV’s Headbangers Ball in het jaar 1989 toen hun eigenlijke echte debuutplaat “Psycho Cafe” uitkwam. In hun glam metal waren ook invloeden van funk te horen. Later volgden nog albums zoals “Dancin’ On Coals” en “Love After Death”. De band werd stilgelegd rond de millenniumwisseling, maar kwam terug vanaf 2004 en een paar albums verschenen. Nu is bandleider Joe Leste’ met een nieuwe begeleidingsband na zes jaar opnieuw met een nieuw album op de proppen gekomen.

Bang Tango is:

 • Joe Leste’ – vocals
 • Scott LaFlamme – guitar
 • Lance Eric – bass
 • Trent Anderson – drums 

PISTOL WHIPPED IN THE BIBLE BELT

 

We horen die typische rebellerende teksten in de opener “Dick In The Sytem”. Wat meteen opvalt, is het hoog sleazy gehalte van de gitaren en dat de zang ook rauwer klinkt dan vroeger. In de gitaarsound is een sporadische link met AC/DC te horen. De band heeft duidelijk een andere richting gekozen en is eigenlijk afgestapt van hun glammetal van hun eerste platen. “Suck It Up” bevat een rauw gitaargeluid waarbij de gitaren af en toe gierend uit te hoek komen. De strofen kennen heerlijk swingende riffs en de solo is volledig in het straatje van Slash tijdens zijn “Appetite for Destruction” periode. “Our Way” is opnieuw volgens de AC/DC traditie opgebouwd. De gitaren gaan wild te keer in “Bring On The World” en Joe waagt zich zelfs aan een soort van rappende zang.

De ballade “Have You Seen Her” is een uiterst gevoelige song met wat piano op de achtergrond en blues geïnspireerde gitaren. Wat ook opvalt is dat de zanglijnen soms sterk lijken op degene van “Patience” van Guns N' Roses. Na een gesproken reclameboodschap over de muziek van Bang Tango transformeert “Live Life” naar een pure sleaze rocker. Een eerder smerig gitaargeluid en een ietwat klagende zang. Het korte “I Like It” is een pak commerciëler en doet denken aan de laatste platen van New York Dolls! De bluesy gitaar op “Drivin” brengt een band als Black Crowes even in gedachten. Het titelnummer sluit het album af in echte rock ’n roll stijl. Tijdens dit swingende nummer kan je onmogelijk blijven stilzitten en grijp je spontaan naar de luchtgitaar.

Conclusie:
Bang Tango is duidelijk een meer sleazy weg ingeslagen en heeft de glammetal van hun begindagen vaarwel gezegd. Op zich is dat geen schande of spijtige zaak, maar wie zich Bang Tango vooral van hun eerste platen kent, raad ik aan even naar het album te luisteren vooraleer tot aanschaf over te gaan. Maar de liefhebbers van de sleazy sound zullen hier ongetwijfeld fijne momenten mee beleven.

Tracklist:

 1. Dick In The System
 2. Suck It Up
 3. Our Way
 4. Bring On The World
 5. Have You Seen Her
 6. Live Life
 7. I Like It
 8. Boom Box Séance
 9. Drivin
 10. Pistol Whipped In The Bible Belt

Score: 3 out of 5

Links:

 Geschreven door Rik BautersComments
No comments yet. You can be the first!
Leave comment
Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.
<