VOZ – SHADOWS OF DEATH - EIGEN BEHEER / VOZMETAL – OUT NOW

“Shadows Of Death” is het debuutalbum van het uit Florida komende Voz. In de band zit Shane French, die we nog kennen van zijn gitaarkunsten op albums van Circle II Circle, Jon Oliva’s Pain, Teer and Millenium. Maar het opmerkelijkste lid is toch wel stichter Morrie Vozdecky die hier de vocalen en de gitaar ter hand neemt. De bezetting wordt aangevuld door drummer John Teer en bassist Raven Blakkwell. De band zegt dat ze beïnvloed zijn door enkel grootheden zoals Judas Priest , Iced Earth en Testament. Benieuwd of we die invloeden ook horen in hun eigen composities!

Voz  is:

 • Shane French – guitar
 • Morrie Vozdecky – guitars & vocals
 • John Teer – drums
 • Raven Blakkwell – bass

SHADOWS OF DEATH

 

Na een korte intro schiet “Coldness Of Night” uit de startblokken. We krijgen hier onmiddellijk een mengeling van Pantera’s “Power Metal” en “Jugulator” van Judas Priest te horen! Op deze snelle track lijkt de zang van Morrie ook lichtjes op die van Ripper Owens. De zang klinkt gemeen en heeft extra kleur aan dit nummer. “Buried From The Light” is een pak trager, maar klinkt wel bereheavy! Er zitten verscheidene korte maar flitsende solo’s verwerkt in deze track en de zang van Morrie neigt nu meer naar de stem van James Rivera van Helstar! De snelheid wordt opgedreven tijdens “The Happening”. Door het smeriger gitaargeluid en de flitsende solo doet dit nummer denken aan Black Label Society van Zakk Wylde! “Underworld” bevat furieus hakkende riffs en uiterst melodieuze zanglijnen van Morrie. Opnieuw is er een link te leggen met het “Jugulator” album! Door het felle drumwerk en de hoge stem van Vozdecky in de refreinen. Gemeen klinkende zang, dreunende drums en piepende gitaren zijn de hoofdbestanddelen van het donderende “Witch Hunter”. Het refrein heeft een hoog meezinggehalte en zal live vast en zeker de boel op stelten zetten. “Run” bevat mooie gitaarharmonieën en een eerder commercieel gezongen refrein.  Zoals de titel al doet vermoeden bevat “Darkness Reigns” opnieuw speedy riffs en uiterst krachtige vocalen en onheilspellende teksten. Na al dit geweld kunnen we tijdens de rustige intro van “Heaven Cries” wat op adem komen. Deze intro bevat wel erg duistere zang en de track slaat plots om in een echte beuker met venijnige zang. Alle registers worden opengetrokken tijdens de supersonische afsluiter “Fires In Hell”. Je wordt bedolven door basdrum kicks, shreddende gitaren en de powerstem van Morrie. Een geweldige manier om een album af te sluiten.

Conclusie:
Op het debuutalbum van Voz zitten in elke song verschillende solo’s verscholen. Dus de gitaarliefhebbers zullen hier volop van kunnen genieten! Naast de grote invloeden van Judas Priest (voornamelijk het “Jugulator” album) en wat raakpunten met Helstar en ook een snuifje Accept (door sommige gitaarlicks) heeft Voz toch een eigen geluid kunnen neerzetten. De stem van Morrie is een groot pluspunt voor deze release en klinkt uiterst krachtige en gemeen! Enig minpuntje is voor mij dat de songs allen volgens hetzelfde stramien zijn opgebouwd. Een beetje meer variatie had hen een hogere score bezorgd. Maar dit schijfje blijft een meer dan aangename verrassing!

Tracklist:

 1. Shadows Of  Death
 2. Coldness Of  Night
 3. Buried From The Light
 4. The Happening
 5. Underworld
 6. Witch Hunter
 7. Run
 8. Darkness Reigns
 9. Heaven Cries
 10. Fires In Hell

Score: 3,5 out of 5

Links:

Geschreven door Rik Bauters


Comments
No comments yet. You can be the first!
Leave comment
Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.
<